- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Възможно ли е момиче да не може да обича?
Здравейте. На скоро се запознах с едно момиче (2 години по-малко от мен. Аз съм на Осемнадесет). Запознахме се по интернет и само си споделяхме. Бяхме приятели и нищо друго. Въобще не ми минаваше през ума, че бих тръгнал с момиче на 16. Но все едно. Още на първата среща открихме много общи неща. И тн. и тн. и се харесахме. Сега проблемът е, че тя ми обяснява колко много ме харесва и колко иска да останем заедно, но същевременно ми обяснява как не могла да обича и не вярвала в любов. Почти всеки ден тя ми пише първа. Първоначално си мислех, че е просто се лигави. Но като нещата станаха по-сериозни почнах да се плаша малко и да я взимам на сериозно. Някой изпадал ли е в такава ситуация? Какво да сторя? Да я зарежа ли? За първи път се чувствам толкова добре с момиче. Вчера ми каза, че няма нищо против това ако аз й изневеря (стана на въпрос), само да й купя нещо на което да се радва. Аз бях ето така о.0 и й казах, че ме натъжава.
Пич, мацката е на 16. Колко достоверни мислиш, че са и разбиранията? Кеф й е да драматизира, затова ти говори така и си вярва сама. Не й се връзвай на глупостите. Като я ударят хормоните, като се обвърже и като се закрепи връзката, ще говори точно обратното.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не можела да обича?!?! Дрън-дрън. Просто още не си й влязъл под кожата. Може и да не успееш да я превземеш, но ако успееш ще видиш как може.
Въпреки, че е на 16 още, си е дете. Едно лигаво дете, което търси материалното само.
Иначе всеки човек е способен да обича. Конкретен може да не обича, но излезе ли оня точния, перфектния, правилния няма да пита, дори и да се сеща, че не вярва в любовта.
Ще продължавам да опитвам, пък дано стане. Работата е там, че това да не може да обича е напълно разбираемо. Защо? Защото майка й и баща й са атеисти (съответно и тя) и не са сключили брак. Майка й я родила когато била на нейните години (16, не са цигани) и до ден днешен не се обичали с баща й а само били заедно, защото имали изгода. Поне това ми е казала тя. Но за разлика от тях, момичето е много по-свястно и морално.
Тя сама ми е казвала, че търси само материалното както вие анализирахте по-горе и може би това ме плаши. Ако успява да се анализира до такова ниво и да се приема, някак си ме кара да й вярвам.
Последно редактирано от Uzerneim : 10-23-2012 на 06:18
Пак ти казвам, не й се връзвай толкова. Самият факт, че се анализира, означава, че има нещо повече. Анализът е съпроводен с нуждата от себеопознаване и промяна. Да се вглеждаш в чувствата си и светогледа си не е материален стремеж, а съвсем духовен. Ако й я беше белязала семейната картинка, щеше да е един материално ориентиран робот, който нямаше да осъзнава, че са му повърхностни страстите. Момичето има желание за емоции и стига да ви се получат нещата, съвсем спокойно може да се запознае с тях. Не, че не е способна да обича, просто тепърва й предстои да се научи. Като срещне подходящ човек.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Интересно. Аз като й казах, че може би не съм подходящ за нея, тя ми отвърна "Ами ако ти не си подходящ, значи по-добре да си умра сама." или нещо подобно беше. Та ок, ще карам напред пък каквото стане. Дане успея да й спечеля сърцето. Не съм очаквал толкова компетентен отговор и не бях тълкувал нещата по този начин. Занимаваш ли се с психология или нещо?![]()
До колкото помня атеистите не вярваха ли в това, че не съществува божествена сила, която да ни направлява, помага и прочие, а не да вярват в силата на материалното? О.о Нищо лично, но според мен родителите 'и са нездраво мислещи хора след като гонят само материалното и възпитават дъщеря си без обич по същия противен начин... Момичето ти явно просто е тръгнало малко по грешния път, който 'и сочи семейството 'и и това все някак си се надявам да може да се поправи, защото в живота на човек най-силна роля играе именно то - семейството. Дори и да започне да те обича, ако все още не е, разбира се, то тя едва ли би го осъзнала или признала. Вероятността, когато осъзнае чувствата си да ги счита за неправилни и да се опита да се отърве от тях, е голяма.
Не мисли, че след като убежденията 'и са такива, че тя не обича и няма да обича, и че материалното би потушило всяка емоционална болка, е напълно така. Така е "програмирана" и трудно би се, така да го кажа, "преинсталирала" или иначе казано отървала от това, в което 'и казват да вярва.
жужчелнка, Атеист означава човек, който е против всички религии. Да, наистина семейството й е много странно. Оплака ми се, как майка й наричал баща й гей а баща й наричал Бог по същия начин. Но пък са леко заможни и й купуват каквото пожелае, което може би е единствената добра страна.
Признавам, че е така, но всяко нещо си има своите изключения. Не мога да кажа, че момичето е от тях или пък не. Смятам, че е прекалено объркана точно в този момент от това какво иска, какво чувства и това,което 'и налагат, че трябва, а иначе казано да е пред дилема кой е най-правилният избор, който може да направи.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
She is talking balz.
Сигурна съм,че ако й изневериш и й се явиш на вратата с някое герданче, първото нещо,което ще се случи е да осъзнае колко се самозалъгва в това отношение или направо да се намрази за това,което ти е казала.. В мига, в който осъзнае,че може да те загуби заради лъжливи убеждения, ще спре да се преструва.
В момента се опитва да се изгради като характер и това, което се опитва да бъде е първото ,което я е впечатлило. Но момичето е в пубертета - има още през много фази да мине.. Имай малко търпение.![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Има един филм, който го препоръчах на разни съфорумници, казва се "Мирният войн" (Peaceful warrior). В него главният герой в един момент трябваше да измисли нещо умно и единият от опитите му беше точно "Тези, които са най-трудни за обичане, най-много се нуждаят от любов" ("The ones who are hardest to love are usually the ones who need it the most.") Филмът е много готин, препоръчвам ти го и на теб.
Малее, какви сте тъпаци в тоя форум.
Няма да е мнение ако няма "лигла", "смотла", "постави я на мястото", "пикла" и всякакви други грубости, които само показват огромното ви ниво на агресия и липса на всякаква толерантност... и наличие на доста комплекси явно? Странно ми е само защо за да се почувствате компетентни (всички, които пишат мнения като горното) трябва да ръсите и обиди. Иначе няма да ви тежи мнението. Няма да сте вие.
Момичето "се прави". Най-вероятно е била много, много наранявана преди. А и, за Бога, тя живее в семейство без любов - това е МНОГО травмиращо - да видиш, че родителите ти (образеца за любовна връзка) имат хладни и безразлични отношения. Това много наранява. Затова не я слушай какви ти ги говори и как 'разсъждава'. Тия дето много така говорят и/или се правят на кучки, често са много чувствителни и раними създания. Не й вярвай какви ти ги дрънка и се убеди сам, че тя има нужда от много внимание и любов. Надявам се да е склонна и да ги дава.. Въпреки че подобни хора с такова поведение често имат някакви огромни празнини в себе си, които искат да бъдат запълнени с нечия любов.. И повече искат да "консумират" (но без да влагам негативен смисъл в думата), отколкото да се отдават.
Така поне мисля аз ; ) И съм напълно съгласна с Чачо и Някойтам.
пп. И аз съм агресивна, знам : Р
Последно редактирано от jghgh : 10-23-2012 на 12:30
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Напълно съм съгласна. При повечето момичета всъщност донякъде важи фалшивия речник.
В пътите, в които казвам: "Абе няма проблем." често има такъв. И когато го играя много непукистка за нещо, обикновено ужасно много ми пука. Може би ти говори така, защото не иска да се отпусне много и после да се окаже глупачка, а всъщност би и било приятно да останеш и да и "промениш мнението".
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Нали това казвам, че беше единият от опитите му. Не казвам, че беше урокът му.