- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Аз по принцип се водя за атеистка тъй като вярвам в науката а не в Исус. Та искам да знам вие в какво вярвате и как възприемате религията и науката?
*Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
но пълно с правописни грешки”.
Християнин съм. Само че не съм кой знае колко вярващ! Знам, че има някаква сила която контролира нещата в природата и живота, само че не знам каква е тя.. !
ПП. Подписа ти ми хареса![]()
Значи не си от тези хора които се молят на бог и т.н ?
ПП. Мерсиии![]()
Да се моля - НЕ! Категорично и абсолютно не ! Моля се на себе си![]()
хаха ... браво .. моите приятели доста ме критикуват относно вярата... ,че не вярвам бог щял да ме накаже .. дрън,дрън
Аз съм православен.Не съм много набожен.Вярвам във Бог и във....супер героите! =3
Аз пък вярвам в себе си, не ми пука за нищоЗа мен Бог няма! Управляват ни извънземните
![]()
ПП. Изпростявам стабилно! .. и MagicSmiles , ква е тая пиш** на края на мнението бе братле '' =3 ''![]()
Нема начин да нема начин!!! ;]
http://vbox7.com/play:4d50b170&start=21&r=emb
<--- RESPECT ----> http://vbox7.com/play:ma09b615c8
Първо, само малко по-надолу в раздела има сигурно 2 такива теми, но както и да е.
PLEYGIRL, почти съм сигурна в резултата, но все пак ще те питам: кои точно научни аргументи са те убедили да станеш атеистка? Представата ти за бог с християнството ли се изчерпва или си разсъждавала върху цялостната идея за висш разум? Сигурна си, че бог не съществува, или си просто против образа, създаден от човешките религии?
explosion_, не знам как точно си се определил като християнин, според мен си иррелигиозен. 'Силата', контролираща света и природата, в която вярваш, съвпада ли с физичните закони или говориш за неща от сорта на съдба, разумна сила и разни такива?
ScarlettS - Определих се, като такъв, защото съм роден е изключително религиозно семейство, само аз съм такъв вълк единак ако ме разбираш.. към тази т.нар. ''СИЛА'' спадат и физ. закони и разумната сила. И да, определено вярвам в това, че нещо ни контролира, но мисля че не може да бъде само 1 човек - Бог! А в съдбата.. никога не съм вярвал, мисля че нещата стават така както си ги направиш! Разбира се, това си е лично мое мнение!![]()
MagicSmiles23 - Знам бе, ама много ми прилича ..![]()
![]()
nothing.I stopped believing in God the momemnt I lost the faith in myself
Чакай сега, хем разумната сила ни контролира, хем нещата стават така както ние си ги направим. Последно в кое вярваш? Това, че си роден в религиозно семейство, какво общо има? Не пречи да се самоопределяш като иррелигиозен, вместо като християнин, какъвто очевидно не си.
Доста хора представят връзката като обратнопропорционална - вярват в себе си вместо бог или обратното.
АЗ ВЯРВАМ В БОГ ХИТЛЕР !
ТОЙ Е ЕДИН !
ХИТЛЕР БДИ НАД ВСИЧКИ НАС И НИ ПАЗИ !
ХИТЛЕР Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ДУХОВНОСТТА,СТРЕМЕЖ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО И БОРБАТА ДОКРАЙ СРЕЩУ НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА !
ХЕР ,НИЕ НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ЗАБРАВИМ !!!
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Ох авторкее... атеист съм (при това доста "силен" такъв) ама и ти си една...
Първо че не можеш да "вярваш" в науката (което е просто метод)
Второ че и има доста видни учени които са теисти или религиозни (дори двама от най-видните еволюционни биолози в света са християни, единия от които фундаментален)
Трето че нещата са доооста по-сложни от представените възможности. Нещо като да питаш някой дали е просто хетеро или хомосексуален когато може да е асексуален, пансексуален, бисексуален, полисексуален, трансексуален и тн
Така и с "вярата" може да си агностичен или гностичен, религиозен, ирелигиозен или анти религиозен, антитеист, атеист, теист, деист, пантеист, политеист и всякаква комбинация от горните, на всичкото отгоре и самите дефиниции малко вариират по между речниците.
ПС Ако си инвестирана в това ела у форумо, доста неща се научават, пък и е забавно.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 04-15-2012 на 15:35
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ScarlettS - Не ме разбра, няма значение, не ми се обяснява! А ти в какво вярваш да те питам аз?
Добре, и аз се радвам за теб тогаваабе атеистите, какво отговаряте, като ви каже някой 'Христос воскресе' ?
"Честито", няма защо да си задник при поздрави. Ако е някой щърбав педеруга, който го казва не като поздрав ами за да се прави на трольо му тегля майната и така. (Така и не схванах смисъла на "Воистина воскресе", дори като религиозен ми беше бая дебилно и сикофантско някакво)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Отговарям с Хайл Хитлер !
Аз не празнувам тва с боядисване на яйца,козунаци и тъпотии.
Христос бил възкръснал.
Христос е един от 14-те хиляди разпънати на кръст.Ама е единственият с психични отклонения,дето си мисли,че е бил Бог.
Ахахах не.няма такава тъпотия ахахах.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !