- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво смятате за даренията в църквите?
Мисля, че е много по-логично да дадем пари на нуждаещите се от тях хора, отколкото да дарим пари на някоя църква за да се инсталира 7мия климатик...сякаш това да пуснем 20ст. в кутийката за дарения ни прави по-добри...
Църквата губи контрол, но лошо няма - вярващите винаги са готови на още едно изпитание за да се докажат пред Господа
Макар че мен ме кефят църквите като сгради, като атмосфера вътре, има мистичност и интересни правила, поповете имат хубави гласове и като цяло е куул.
Относно даренията, и то даренията като цяло, би било окей ако всичко е напълно прозрачно. Каузи колкото щеш, дарителите не са свършили, но най-болезненото е когато даряването се превръща в просто поредната измама.
наскоро с едни християни разисквахме тема относно даренията на църквата в един християнски форум, понеже започналият темата установил че техният пастир живее в скъпа къща за милиони долари, а в същото време много от дори съвсем редовните членове на тяхната "църква" мизерствали и едва свързвали двата края, та въпроса му беше дали си заслужава да продължава да дава десятък и дискус или да дава парите по друг път, така че, наистина ако парите са справедливо разпределяни, би било нормално от тази гледна точка, понеже в Св. Писание е писано че парите от десятъците и даренията би трябвало да се разпределят справедливо на всички членове на църквата според нуждите на всеки един (виж Деяния 2:44-45), но по принцип ако църквата е фалшива т.е. ако не работят за или не се съобразяват с спасението на всички човеци в истинският Господ Бог, тогава те с сигурност не заслужават църковно дарение, в противен случай всяко такова би било принос на сатанинското царство
Последно редактирано от npp : 09-11-2012 на 11:30
Това се нарича секта, приятелю![]()
В Библията никъде не пише "Давай 1/10-та от всичко, което имаш на брадат келеш-наркоман, за да ти промива мозъка." Хората по високите етажи на църквата карат коли за един чувал пари, но свещенослужителите и вярващите в малките градчета са наистина вярващи хора, които искат да помогнат и да направят добро. Не всяка църква има 7 климатика, но големите и уж лачени църкви са много по-просто и некрасиво изографисани от не чак толкова "богатите". За това се предполага да се дават тези пари, не за Линкълна на някого си. Имам предвид, че не навсякъде църковните лица са такива като тея, които си купуват Линкълни и живеят в палатиНякои хора са отдадени на каузата си. Но е много различно навсякъде.
П.С. Просяци ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много мразя. Никога не бих им дала пари, защото сами са си го направили, каквото и да е. И това е моето мнение, което няма да се промени, дори някой да ми обяснява колко държавата ги била ощетила. Става ми изключително тъжно и мило когато видя баби, които продават букетчета цветя за някакви стотинки или плетени терлички. Те не просят, а опитват по някакъв начин да направят нещо. Докато просякът е най-наглото извращение на цивилизацията.
П.П.С. Всички, които се бият в гърдите с "Аз не ходя на църква, аз съм атеист." Празнувате ли Коледа, Великден, именните си дни? Това са християнски празници и вие не бива да вярвате в тях ако сте атеисти. Нямате това право. Можете да празнувате Нова година, рождените си дни и до преди 20 години рождения ден на главния секретар на консомолската партия. Моля да не се връщаме в тея години, а? Че с разсъжденията си натам сте тръгнали.
Последно редактирано от JoLLiE92 : 09-18-2012 на 15:48
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
НЯМАМ ИМЕН ДЕН.НЕ БИХ КАЗАЛ,ЧЕ ДИГАМ КУПОН НА КОЛЕДА И ВЕЛИКДЕН.ПРОСТО МИ ХАРЕСВАТ ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ.И НЕ ХОДЯ НА ЦЪРКВА НА ТЯХ.ПРОСТО КУПУВАМЕ НЕЩО ПО-СПЕЦИАЛНО ЗА ЯДЕНЕ И ГОТОВО.А И ВСЕ ПАК И АТЕИСТ ДА СИ,ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПРАЗНУВА НЕЩО,КАКВОТО И ДА Е ТО
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Напротив. Моята философия е, че когато правиш нещо- трябва да го правиш наистина. Когато не вярваш в Бог, ти не вярваш нито в сина Му, нито в рождението на сина Му, нито във възкресението, нито в светците, чиито имена носим. Казах , че просяците са нагли същества. Виждал си вероятно хора, които продават някакви малки неща за жълти стотинки, те не са просяци и заслужават уважение и помощ, но мангалът, който само ми се оплаква от държавата - Е НЕ !
Когато си атеист, ти не бива да вярваш в абсолютно никакви религиозни неща и не бива да празнуваш религиозните празнициЗащото е глупаво да се биеш в гърдите "аз съм атеист" , а реално да не си.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Съгласен съм с Вашето мнение, мила госпожице. Хората в днешно време пренебрегват сериозността на своите вярвания и са готови да направят компромиси с убежденията си, да ги нагаждат според собствените си илюзии и потребности. А това, за човек, който държи на себе си и има стандарти, е немислимо. Простете ми за забележката, но Коледата е всъщност езически празник, който християните са си откраднали, или просто им е било по-лесно да го нарекат Рождество Христово, отколкото да премахнат такъв древен празник като честването на зимното слънцестоене. Естествено раждането на Иисус Христос е просто символично обрисуване именно на този астрономически процес. На 23-24 декември денят е най-кратък, а на 25 декември Слънцето вече започва да се "изкачва" все повече на хоризонта, т.е. един вид Слънцето се възражда, носейки живот и щастие.
Простете, малко се увлякох.
Но с всичко останало съм съгласен, мнението Ви и стилът Ви ми допадат. Ще си позволя да "почерпя" Вас с частица от моето настроение, меланхоличният оттенък на поредният облачен вторник:
http://www.youtube.com/watch?v=HMnrl0tmd3k
А защо да не прибавим и малко дъжд? Дъждът прави всичко по-добро.....
http://www.rainymood.com/
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-18-2012 на 19:59
Коледа и Великден са езически празници. Никъде в библията не пише да режеш дръвчета, да ги украсяваш, нито пък да правиш козунаци и да боядисваш яйца. Дори да не вярват в някакъв си бог или пък в Иисус, хората могат да правят подобни 'ритуали', защото те реално нямат общо с тези лица.
Колкото до мен, аз не празнувам нито Коледа, нито Великден, а имен ден - нямам. Смисълът от Коледа е абсолютно никакъв, печелят единствено хората от хранително-вкусовата промишленост, производителите на стоки покрай 'коледното пазаруване', а църквите припечелват някои лев от продажба на свещи. Децата очакват единствено подаръци, дори в Дядо Коледа няма нищо 'добро', по този начин единствено се манипулират децата да бъдат 'послушни', та да им остави 'добрият старец' подарък под елхата и изненада в коледното чорапче. Егати простотията. След като празникът свърши почти няма човек който да не е качил 2 килограма, остава единствено чувството, че си преял, остават и няколко хиляди отрязани дръвчета. Ех, колко екологично. Други пък си мислят, че като купят изкуствена елха са много еко, а тая пластмаса след това ще гние стотици години. Великден е същата глупост, яйца от години не боядисвам, нито пък ям изобщо, козунак съм опитвала веднъж през живота си и ми се отщя, продукт с бяло брашно, и бяла захар, колко здравословно. Гергьовден не празнувам, агнешко не купувам, за Никулден важи същото, не ям риба и изобщо не ме вълнуват тези традиции. Чудя се единствено, защо няма празник в който не се убиват животни, а се ядат плодове и зеленчуци примерно ? Пък може и да има такъв празник, но явно не е особено популярен. Защото хората не искат това, те искат да си ядат прасенцето, агънцето или някое друго животно, да гледат посредствени коледни филмчета, да говорят веднъж, дваж в годината как трябва да сме добри, да получат някой друг подарък и да покажат уж колко са религиозни.
Еххххх най-сетне любимата ми потребителка да се обади и да каже истината.Благодаря ви,за което.И това е истината каквото и да бърборитееее.И кво гледа битово,казва,че в библията не ги пише тези неща,а ти се оповаваш само и единствено на нея.Тук виждам и смесиаца атеист и вярващ.Виждам и как някои хора си правят комплименти сами за себе си.......и така нататък.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
@npp, има разлика между десятък и дарения. Десятъкът не е дадрение, а ДАНЪК. Десятък се дава на Бог според конкретен НЕГОВ закон - тези пари са само за НЕГО (църквата). Даренията са отделен разход. Църквата никога не прави дарения. Дарения правят хората. Десятъкът отива за издържката на бюрокрацията на Бог (църквата). Колкото по-големи доходи за църквата, толкова по-силна власт може да поддържа Бог на Земята. Това е логиката на религията.
http://www.youtube.com/watch?v=6RT6rL2UroE
Последно редактирано от filmimilmi : 09-11-2012 на 21:47
като казваме дарения на църквата, имаме предвид даването на пари на църквата като цяло т.е. и в двата смисъла на думата
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B...BD%D0%B8%D0%B5
а човешката религия е суета на суетите, след като дори и 2000 години от идването на Господът - Исус Христос, (те) (си) продължават да не изявяват съвършената любов към човеците, но отново са заети предимно с своята си полза
"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
Последно редактирано от npp : 09-12-2012 на 09:55
Не знам,но не може да се отрече,че когато влезеш в църква усещането е приятно.
Предпочитам да ми изгорят всичките пари преди да ги даря на църквата.. Не знам какво заблудено и тъпо същество трябва да си, за да ти харесва в църквата..
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Аз не давам пари,а просто казвам,че е някак странно усещането е църквата,И НЕ НАРИЧАЙ НИКОЙ ЗАБЛУДЕН БЕЗ ДА ГО ПОЗНАВАШ БЕ.
А аз си мислех че е готино да те смятат за луд, а ти да знаеш че не сиАз съм тоя на снимката.
На религиозни институции единствено броя им последователи в килограми тротил бих дарил.
^ Не познавам НИТО ЕДИН!!!! човек, който редовно да ходи на църква. Единствено на Великден се събираМЕ (забележи) пред кварталната с по някоя бира и палим по свещичка (тъй ,де ... да се застраховам и аз)