- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Защо хората не четат книги?
Защо хората не четат книги или по-точно защо младото поколение няма интерес към четенето?
Ха, интересно. Защото на младите им е по-хубаво да си цъкат фейса по цял ден за
Да и аз го правя, но не смятам, че човек трябва да е толкова ограничен и да прави само това!
Е, въпроса е ти да четеш, другите кво те интересуват.Човек винаги може да бъде различен, стига да го пожелае...
Младото поколение не съумява да съчетава нещата и да има време за всичко. Дай им да седят по цял ден из фейса, където могат да четат клюки, скандалите на другите и така нататък. Това за тях е достатъчно. Лично аз си разпределям времето така, че да имам време за тренировки, учене, четене, излизане и др.![]()
You're so hypnotising
could u be the devil, could you be an angel,
your touch magnetizing
feels like going floating, leave my body glowing.![]()
![]()
![]()
Момиче съм.
Що за глупав въпрос? При всеки са си субективни причините.
А, гледам и фейсбук сте намесили, та едно въпросче ще си позволя да задам:
Има ли разлика и ако има каква е тя между четенето на книги и четенето на клюки/статии в интернет/фейсбук?
^ Едното ти обогатява общата култура и речника, докато с четено на клюки не става току - така.
Младото поколение чете и то страшно много. Смениш ли средата, започваш да срещаш страшно много такива хора. Ако се движиш в културна среда, интелигенти, хора на изкуството, каквото и да било подобно съсловие, ще си с обратното впечатление. Ще срещаш по-малко не четящи хора и ще мислиш обратното.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Вундеркинде, ти колко книги си прочел в жалкия си живот? Съмнявам се, че повече от 1-2. Не се прави на интелект и многознайко, защото изглеждаш смешно. Ако наистина беше гении(в което се съмнявам силно), нямаше да си губиш времето тук, а щеше да пишеш докторантура или някакъв друг научен труд. Не те знам на коя от всичките отрепки, баннати от форума, си фейк, но си жалък и досаден.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Нямам намерение да споря с никой по този въпрос или да обиждам, но е жалко за хората, които смятат, че нямат нужда от четене на книги!Според мен най-вероятно на някои хора не им стига времето или просто не са намерили интересната за тях книга, но че няма смисъл от четене - думи на един доста ограничен човек.![]()
Виж как сама си отговори на въпроса.
Колкото до втората част на изречението - грешно интерпретираш думите ми. Това, което се опитвах да намекна, е, че в днешно време една огромна част от книгите, които се издават, са пълен и неповторим боклук и художествената им стойност е точно толкова, колкото и на клюките във фейсбук - 0.
Така е средата е важна и се радвам, че въпреки това продължавам да чета.Жалко е, че в днешно време повечето млади е по-вероятно да ги видиш по кафенетата с цигарата, отколкото с книга!![]()
Яяя, тъй ли? И ти откъде знаеш колко книги съм прочел бе, келеш? Върви при мама да я питаш може ли да останеш до 11:00 на компютъра и не ми се прави на всезнайко. Колкото до втората част от кухия ти пост, какви точно индивиди, мойто момче? Хора, които са живели мааааааалко повече от теб и знаят маааааалко повече неща за живота от теб ли? ОК. Стой тука и се учи.
една велика тема
Виж му набора и не го обиждай повече. Не мога да разбера какво се занимаваш с него?
То е ясно ,че е абсолютно ограничен откъм мозъчен капацитет, езикова култура и изказ.
Винаги ще има хора, които да са на 180 градуса от мисленето ти и мирогледа ти, винаги ще има такива, които ще спорят, само защото виждат, че се връзваш.. но кажи ми, струва ли си? И какво? Ще спорите, ще покажеш, че си по еродиран, че имаш по-богат речник и т.н., за което ЕВАЛА, но какво? След това какво?..
Не знам, ако искаш нападни и мен, че се меся, където не ми е работата, но трябваше да го кажа.
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
Може би не общуваш с достатъчно от правилните хора?
Годините не са фактор, скъпа.
WindScar <3333
Аз виждам какъв му е наборът. Виждам, че е тъп келеш, който страда от липса на внимание. Но не разбирам защо се пъне да се прави на интелигент при условие, че нито има речника, нито акъла да спори с по-умен от него човек. Не, нямам намерение да те нападам просто, защото не си ти виновна за неговата ограниченост.
една велика тема
Ето, всички знаем,че е тъп келеш, без явно действащи мозъчни клетки. Не е нужно да си Сократ, за да го установиш това.. ;д. Наистина е глупаво, че се опитва, да изпъкне по някакъв начин със знания, или познания, на които очевидно има дефицит, но пък защо да спорим? Ако ти не му отговаряш, няма как да води спор сам.. О не, чакай има.. Шизофрения и там другите психично отклонения, но ако не страда от такива, едва ли може.. Не знам, ако ти е интересно- спори.. ама си е чиста загуба на време да спориш с такива деградирали пикльовци.. Опа, не, той няма как да е деградирал, като първо не е бил градирал.. (wtf, тва доби ли смисъл o.O? ) .. Та, така де, надявам се , че ме разбра.
WindScar <3333