.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 79
    Повече от фен
    И ето ти една прилика на фейсбук с книжния пазар - и двете са пълни предимно с боклук, но тук-таме се намира и нещо свестно.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    И ето ти една прилика на фейсбук с книжния пазар - и двете са пълни предимно с боклук, но тук-таме се намира и нещо свестно.

ти да си чувал за енциклопедии по книжарниците ги има повече отколкото във фейса
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Повече от фен
    Пич, не ти ли омръзна да се опитваш да ме тролиш?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Пич, не ти ли омръзна да се опитваш да ме тролиш?
    никой не те троли просто споря с теб и за сега успявам да ти натрия носа
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Познавам много хора, които четат...

Повече от фен Аватара на stynioo
    Град
    Sofiq
    защото не знаят колко е приятно ..

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Аз чета, защото специалността ми го изисква, но също така ми е интересно. Факт е обаче, че отнема много време и се иска пълна концентрация, което не се нрави на повечето хора в постмодерността.

Всичките ми приятели четат книги. Кой каквато среда си е намерил.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Парадирате.

Съгласна съм, че отнема много време.Въпреки че, съм все още ученичка и на мен не ми остава много време за четене, но се опитвам да намеря, не защото някой ме задължава като учителите например,а защото ми е приятно.Радвам се, че все пак са останали хора които да обичат четенето!

За мен лично възспиращият фактор е цената. Иначе още си чета по 20-30 книги на година (което е в пъти по-малко от преди), но гледам предимно да ги заемам. При средна цена от по 10 лева на книга това са едни 300 лева на година само за книги. Съжалявам, ама не съм направен от пари.

Идиотската ситуация на книжният пазар у нас няма даже да я коментирам - хората не купуват книги защото им са скъпи, издателствата слагат високи цени защото почти никой не купува... Еми gg.

Да цените наистина са сериозна спънка, но затова пък ги има библиотеките.

Повече от фен
    По-скоро

защо в днешно време, когато хората не четат книги, някои четящи(дан браун, паоло куелю етц.) с нервната система на гъба се смятат за ебем ти духовно извисените?

Не четат защото, не са чели достатъчно или по-скоро са чели задължителните книги от първи до четвърти клас, който лично на мен не ми бяха увлекателни и не са намерили и разбрали, преимуществото на книгата, пред филма.

Защото е много по- готино да си цъкаш из фейса по цял ден, да слушаш чалга и най- вече да парадираш с това, че си полуграмотен. Кой ще те забележи ако четеш книги?! Никой! Но ако отидеш и се натряскаш в дискотеката нещата ще стоят съвсем другоятче, нали?! Просто днес чалгата, интернет пространството, фимите...ни налагат тоя манталитет. Не може идолите ти да са Андреа и Азис и да пращиш от акъл.

Голям фен Аватара на FlowerPower
    Град
    гр. София
    Начи, мойто момиче искаш да ми кажеш, че четенето на розови романчета примерно, на 50 нюанса и Под Игото ще ми обогати общата култура и речника, а четенето на статии/клюки в интернет/фейсбук - не... интереснооо
    Добри примери. В 5 клас се бях запалила по книжките на УИЧ (съвременно дебилно издание) и си мислех, че чета. Сега осъзнавам, че щеше да е по-полезно изобщо да не отварям такъв тип "книги".
    Никога не казвай никога, защото ти се връща.

Смехът е заразен. Бъди преносител!

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    По-скоро

защо в днешно време, когато хората не четат книги, някои четящи(дан браун, паоло куелю етц.) с нервната система на гъба се смятат за ебем ти духовно извисените?
    Това.

@melmo, какво по дяволите е преимуществото на книгата пред филма? Като да чуя "I don't wanna miss a thing" на Aerosmith и да кажа, че филмът Армагедон е по-добър от песента.

Няма да хванете бога за рога и да ви препръщите от акъл, само щото четете художествена литература. Може да се обогатите, най-вече да си храните фантазията и емоциите дълго време, да погледнете на това-онова по друг начин и толкоз. Това не ви прави по-умни от дечурлигата във Фейсбук, за тая цел трябва целенасочено да учите и да мислите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    най-вече да си храните фантазията и емоциите дълго време
    туй то.
    + да упражнявате език :С

Супер фен Аватара на scrooper
    За езика много помагат, но свестните статии и филми имат същата функция. Значи единствените предимства останаха развиване на фантазията и учене на правопис.
    always late but worth the wait!

Повече от фен
    Един добре направен филм също може да ти развие фантазията. Учене на правопис от некадърните БГ преводи, пълни с правописни, граматични и логически грешки... good luck.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Учене на правопис от некадърните БГ преводи,
    кой говори за преводи? Аз преведена книга много рядко чета.

Повече от фен
    Така да, при все, че масата четат преводи.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Как масата ще чете преводи?! Четем си ги на иврит, китайски, японски.

Аве я бягай от тук ве ще ти чета книги ко ме ебе назад кво е станало не мога да изчистя лъсна стегна колата примерно да се занимавам с двигателя , да си оправя музиката да се разкарвам ами ще чета книги аз да не съм луд.. И да търся от някъде да изкарам пари.!!!!!!!!!!

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Защото не са им интересни, не ги увличат, не изпитват потребност от четене на книги.

В днешно време имаме достъп до толкова много източници на информация, че не е нужно на всяка цена да четеш книги, за да бъдеш ограмотен, да си обогатяваш общата култура и да развиваш въображението си.
    В крайна сметка, ако само ще се мъчиш с тая книга, за да бъдеш грамотен и да имаш развито въображение, а същевременно ти е много по-интересно да четеш статии в нета, да четеш уикипедия или просто не ти се чете нищо, няма смисъл да се напъваш само защото, видиш ли, това, че четеш книги те прави тоооолкова умен и извисен.

На мен ми е интересно и ми доставя удоволствие да чета, а същевременно всяка книга ми дава по нещичко, затова чета.
    На други хора им е отегчаващо и предпочитат да четат други неща, а не непременно художествена литература. Нито аз съм по-умна от тях, защото чета книги, нито те са по-тъпи от мен, защото не четат.
    Трети пък въобще не ги ебе за грамотността им, за общата им култура и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си