Аз съм висока 162см. Така съм от 6ти клас и не съм мръднала. Нисичка съм си и тежа 40кг, даже често падам несъзнателно на 39кг. Не е, понеже го искам, а понеже метаболизмът ми е много бърз и колкото и каквото и да ям не ми се лепи на килограми. Колкото и да отслабнеш, без тренировки мазнините ще си останат. Може да се разпределят по-равномерно, но ще са си там. Няма да си от изваяните жени, а от тези, които колкото и да са слаби пак видимо са си пухкави. Няма да го има приятния релеф по талията, а ще има просто кожа, което е допустимо, но може и по-добре.
Хормоните на растежа струват по 1000лв на месец. Най-малко 3 месеца трябва да си ги биеш, за да започнат да имат ефект. Смятай, че трябва към половин/една година да си ги биеш. Бият се отзад със засилка и често хората нямат куража или силата да си ги бият сами. Затова ходят да им ги бият медицински сестри или техни близки.
Другото което е важно е, че от тези хормони тялото ти се развива неравномерно. Една приятелка беше манекенка, биеше си такива хормони и порастна, но главата и стана доста по-голяма, от колкото трябва да е за нейното тяло. Така и един мой бивш саученик. Една приятелка от Холандия също така си биеше хормони на растежа и дясния и крак е по-голям от левия. Просто една монета с 2 страни (и + и -). Сама си решаваш. Аз въпреки че съм ниска не бих се подложила на това. Хем е скъпо, хем има и странични ефекти.
Все още растеш и ще се оформяш още. Сега е момента да тренираш баскетбол, или ако нямаш тази възможност да се разтягаш в къщи. Това ще ти помогне малко. Подскоци също помагат.
Когато спреш да растеш има един малко екстремен вариант-шини на краката-5 години се носят и ще ти добавят още 5см. Доста чалга певици са минали по този път...но за 5см колко си струва 5 години мъки нз.
Ето ти моя режим:
Когато станеш от сън тренирай. Организмът ти е работил цяла вечер, испитва глад. Това е време за силова тренировка. Избираш всеки ден различна част от тялото си и тренираш. Да кажем днес избираш ръце и почваш с гирички. За да има ефект трябва да ти тежат. Не става, ако ги дигаш с лекота. Може лицеви опори(пак се отразява на ръцете) и тн. След сън каквото и да погълнеш веднага ще бъде освоено от организмът ти. Той умира от глад, изчерпал е резервите си и има нужда от още. Аз лично пия Креатин-изгаря мазнините, бързо започваш да се потиш, да гориш мазнини и да оформяш мускулна маса с него. Много ще ти помогне. Аз го пия 30 мин преди тренировка.
Храна: Яж телешко месо. Забрави за коричките, забрави за всички други видове месо. Можеш да си позволяваш само телешко чисто и от време на време пилешко без кожа и малко мазнина, ако може без.
Олио не ти е забранено, но го консумирай полека.
Салати яж, но не прекалявай.
Яж цитрусови плодове като грейпфрут-аз ям по половинка всяка сутрин(спомага за бързото изгаряне на мазнините).
Приемай много фибри. -Мюслита, хляб.
Ако тренираш основното ти меню е ориз и месо. Малко е еднакво и ще ти омръзне и колкото и странно да звучи това е една отлична диета за трениращи хора.
Купи си лост и се набирай на него. Смятам, че ще ти помогне много. Хем тренировки, хем разтягане. Пробвай гимнастика в къщи. Изобщо всичко свързано с разтягане ще ти помогне.
Аз лично ям по доста стриктна диета. Предимно цитрусови плодове, мюсли със сушени плодове, много ориз, много телешко месо, много задушени зеленчуци като най-вече броколи, зелена салата и тем подобни.
Тренирам всяка сутрин-гири, лост, коремни, лицеви, гимнастика. Вечер наблягам на дупе и крака. Когато имам повече свободно време карам ролери в парка или тичам в гората. Изобщо ползвам всеки един свободен момент за тренировки и други ползи за моето тяло. Може да съм 162см висока, 40кг, ама тялото ми си е супер и определено компенсирам ръстът си с добре оформени тяло.