- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- PC конфигурация
http://nikem-bg.net/cart/46039p1r466...37187p1rf.html Какво ще кажете?
Не съм фен на клока и мисля, че за тези пари, това е добро решение. А каква е разликата между РАМ 2х4ГБ, 1.65V и рам 2х4ГБ 1.05V?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Бръкни се с още 9 лева
и вземи тази рам, според мен е доста по-качествена.
Don't hate the hacker,
hate the code!
ето едно по-добро предложение откъм харддиск и памет: http://nikem-bg.net/cart/45954p1r466...42974p1rf.html
обаче видеокартата е малко по-слаба от gtx650ti
На мен видео ми трябва. Пък и тоя хард диск е 2 години гаранция, а този, който съм си харесал е 3. А и дъното задължително това, което съм сложил. Ако някой има по-добри предложения, да казва.
По-добре вземи харда който npp ти е сложил.Все пак е двойно по-голям.Гаранцията на хард не се гледа.Ако самият хард се преебе преди да е изтекла гаранцията,така или иначе губиш всичко по него(освен ако не ти се дават пари за възтановяване).При нормална работа на един хард(не повече от 12 часа на денонощие) той би имал поне 5години живот.
махни i3-то боклук е и сложи амд http://nikem-bg.net/computer-compone...4-3.8G-FM2-BOX или http://nikem-bg.net/computer-compone....1G-X8-BOX-AM3
Ако не си хардкор геймър нямаш нужда от мощен компютър.
Но съм съгласен с другите да смениш процесора с AMD.За
процесор може Phenom,но 2 поколение и гледай да е с 6 ядра
или AMD FX 8 ядрен.NPP ти е дал добър хард по-добре вземи него.
Зависи за какво ще се ползва компютъра. AMD FX не е геймърки процесор.
Ако компютъра ще се ползва за рендирване и т.н. Intel Xeon E5-2690 и AMD FX-8320 EC му е майката.
За игри AMD Phenom II X6 1100T или i7-2600K и нагоре.
За интернет и музика всеки процесор става.
П.П. Казвам най-добрите процесори на пазара за какво са.
AMD forever
Последно редактирано от MaGuSs : 10-29-2012 на 08:36
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
веднъж си пуснах крайсис двойката и БГО и една записваща програма наведнъж процесора ми беше натоварен на 70% и даже и филмче си пуснах да гледам и пак добре вървеше
а познайте какъв е този супер процесор дето не стигна на 100%
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Тука го обърнахте на спор-AMD или Intel.
Имах преди Intel процесор (сега компа е ъпгрейдван с нова технология)
адска бозъ беше.На един мой приятел лаптопа беше по-бърз (говоря за Sempron),
знам кво е Intel и кво е е AMD.И точен избор е FX или Phenom.
АМД се купува а) ако си беден; б) ако са те излъгали; в) ако си болен фен
Don't hate the hacker,
hate the code!
Е нито едно от трите.
Ама залей процесора FX с течен азот и овърклоквай.
8 гигахерца не се постигат с Intel.
MaGuSs и аз не сме болни фенове.100% не съм беден.
Ама си представи Core 2 Duo да бъде бит от Sempron.
Направихме теста на току-що преинсталирани компютри
с Windows от един и същ диск.Адска боза!!!!!!!!!!
Иначе Mentel се ползва:
а)ако мислиш,че по-скъпото е по-добро.
б)ако ти платят да го купиш(както преди години)
в)ако не ти трябва мощност
г)ако си търсиш начин да запълниш кошовете за боклук
Да съм болен фен на AMD означава според мене да си купя AMD Opteron 6284 SE и да си държа сървъра. Това в близкото бъдеще няма как да стане...
П.П. Това, че препоръчавм AMD не означава да съм фен. И между другото Intel яко са копирали преди от AMD. Това е и едната причина да бягам повече към AMD. Intel не ми допадат.
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
По-добре казано неможе.
Иначе към Game_Fan98 значи преди 2 месеца като си купих i5-3570k се набутах защото е по-бърз от всяко АМД под всякакви реалистични улсовия.
Следващия път като изкараш няколко бутилки с азот,20 човека екип,100 процесора и 100 дъна (най-малко полвината от които ще гръмнат) ми звънни да ми кажеш как ти върви 8ghz-овият оверклок.Да не говорим че го правят с 2ядра.
Интел се овърклокват по-лесно,дават много повече производителност за всеки Thread,и хабят по-малко ток.
Имай на предвид че АМД то е с 500mhz+ отгоре на Интелите,пък тях ако ги сложиш на 4ghz и повториш тестовете разликата ще е още по-голяма.
Не съм фен на марка.Просто винаги съм харесвал най-силните,а от доста години насам Интел са недосегаеми.
Моля ви да спрете да спорите, тази конфигурация ще се използва за игри и обикновени 3Д приложения. Тази видео карта върши работата на макс, а не ми е нужен 6 или 8 ядрен FX, защото едва 2-3 игри на пазара се възползват от тези параметри. и3 си върши перфектна работа, то даже напрактика логическите му ядра са 4, така че може да се води и 4 ядрен. Интел пред всичко, предвид качествената му работа, а да не говорим, че FX сравнен с интел за работа върху 3Д,4Д,5Д програми не може да се качи дори и на малкия му пръст. Съгласен съм с dangerlol и все пак повтарям, че компютъра ще се използва предимно за висок клас игри. Не ми трябва 6 или 8 ядрен, предвид излизането на fx-6300 на пазара, той е добър, но както споменах много малко игри се възползват от тези параметри. 6300 ще е един по-нов 6200 с подновени детайли и по-бърза работа. Запознат съм, че само на бф3 му харесват многоядрените процесори.
А и друг въпрос.. С голяма решителност реших да закупя тези http://nikem-bg.net/cart/46039p1r466...02735p1rf.html части. Сглобяването ще го направя сам. Има ли нещо специфично, при което трябва да внимавам, за да не се обърка сглобяването? Мисля, че с тези параметри, крисис 3 ще върви на макс.
Единствено внимавай като слагаш процесора в сокета да не изкривиш някой пин в гнездото,че тогава става грозно-гаранцията не го покрива.В редки случеи може рамта де не ти постне,но не би трябвало да стане проблем с тази памет.
Дано не срещнеш проблеми при зглобяването,желая ти късмет и честит нов комп.
Мерси.Относно процесора съм гледал как става и ще го поогледам доста, преди да го поставя.
Игрите и вече повечето програми се пишат на процесори Intel и е логично да вървят по-добре на Intel-и. Това не го ли знаехте? За това и след като се сетих, че са ми казвали това много отдавна спрях спора, защото усетих, че пичага е прав (може и седнал да е не знам, но си бе вярно неговото).
за следващите 6 7 години конфигурацията ще държи яко
иначе тия дето ти казват тоя процесор по-силен тва по-слабо не ги слушай специално твоя процесор има много добро ядро което е тествано на честота 0.8 с играта крайсис 2
играта си върви перфектно
а тука почнаха да ти предлагат разни скъпи простотии които ще вършат същата работа