.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Мега фен
    Град
    <3

Преди много време...

...когато си споделях с един приятел (смея да го нарека така, дори да не ме приема по същия начин) тогавашните любовни терзания, ми каза следното:

'Хората, които твърдят, че те обичат са същите тези, които изпитват удоволствие от това, че страдаш, плачеш и си уязвима пред тях.'

И тогава му се възпротивих като му казах, че не може някой да има топли чувства към теб и да изпитва удоволствие от това, че страдаш.
    Тогава.
    Но се и замислих и стигнах до извода, че може би е прав до известна степен. Може да е на подсъзнателно ниво, но мисля, че е прав.
    Когато някой плаче и тъгува пред теб, ти си човека, който контролираш чувствата му, особено ако повода за тази тъга си ти. Т.е. е по-вероятно само в тази ситуация, освен ако не се бараш някакъв гуру може би, но не искам да задълбавам. Идеята е, че човека до теб е слаб, че изпитва тези погубващи чувства, а ти си цветето, което е поливано от сълзите му. Което ме натъжи.
    Може и да греша в мисленето си, но като човек, който е играл ролята на лейка дълго време, чието растение като че ли е попивало като слънчеви лъчи отрицателната ми енергия и е искало да изсмуква още, се страхувам, че вярвам в това. И за да бъда една идея по-ясна... мисля, че когато някой тъгува прекалено искрено и явно пред теб, губиш интерес, защото заставаш на по-връхно място в отношенията, чувстваш се по-обичан и не изпитваш нужда да обичаш. Имаш нещо сигурно едва ли не и нямаш какво да гониш. Защото човека е малко или много мазохист. Защото има нужда да върви след нещото, което иска и което не е сигурен, че може да има, защото ако го получи, повече не го иска. Има нужда да го спечели, с 'цената' на изпитани красиви чувства, вместо да го получи на готово. Тъжно ми е, ако това са дълбоко и подсъзнателно скътаните човешки емоции.

Няма да пиша повече. Кажете вашето мнение.

Ако не сте ме разбрали и грам,.... бъдете обичащи.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Повече от фен
    Значи , аз най-много мразя, някой да ми седне да главата и да ме съжалява.Смсл. аз искам да се усамотя , нали. А те веднага се лепват и почват да те милват.Забелязвал съм как когато съжаляват някой , по-късно той започва се мисли за "Кой съм аз " .Съгласен съм напълно!

Сега като се замисля...

Голям фен Аватара на Psyko Nuts
    Е ти какво? Ще избягваш да се влюбиш или?

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Ако не сте ме разбрали и грам,.... бъдете обичащи.

Размишляваш над супер големи простотии.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Psyko Nuts Виж мнението
    Е ти какво? Ще избягваш да се влюбиш или?
    Не става въпрос за това..
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от FuckedUp Виж мнението

Размишляваш над супер големи простотии.
    Знам.
    4XCOKИ

Повече от фен
    Знам.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    по принцип човек пренебрегва това което има всеки ден и му е все тая за него
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Начи , Щруди, еби им майката нна всички.
    Те не те заслужават.
    WindScar <3333
    obesendomat (superman) <3

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от xPafx Виж мнението
    Те не те заслужават.

Щрудел е най-яката, Щрудел президент!
    WindScar <3333

Мега фен
    Град
    <3
    Те не те заслужават.
    Това включва ли и теб?
    Само питам, да знам какво да правя.
    4XCOKИ

Повече от фен
    Това включва ли и теб?
    Мн си саднала

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Това включва ли и теб?

Голям фен Аватара на notlike
    Ами, нормално е като си на по-висока позиция да гледаш, така да се каже, "от високо". Тоест, снизходително. А това е дразнещо. Не всеки обича да го третират като идиот. Отделно, тези драми в началото може да утвърдят една връзка, но с течение на времето ще я развалят, защото никой положителен човек не би се занимавал с ревящи създания, които от мухата правят слон.
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Супер фен Аватара на Wednesday666
    ^ Подкрепям.
    Но ако ти си в позицията на този, който "реве" какво ще стане?

Била съм и в двете позиции. Но тази на ревящия е по-неприятната. Защото ти имаш желанието да си излееш чувствата, надявайки се, че след като избълваш един тон мили думички този отсреща ще размисли и ще се върне. Е да, ама не. Не винаги става точно така.

Щруди, много са малко хората днес, които биха се трогнали от нечии сълзи. Адски са малко. И ти, като по-чувствителна предполагам, че повече пъти си била в ролята на поливащия цветето. Но щом си го поливала - значи то отдавна е спряло да бъде цвете и се е превърнало в бурен. Недей да съжаляваш за минали неща, има някаква причина да са в миналото ти.

Това включва ли и теб?
    Ако човек те кара да страдаш, мислиш ли че те заслужава? Ако той е причина за сълзите ти, тогава защо да се измъчваш?
    WindScar <3333

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Всички хора, които обичаме ни карат да страдаме. Няма човек, който да не ни нарани (по една или друга причина, съзнателно или несъзнателно), независимо колко много ни обича.

DisappointedDreamer, не мисля, че разбра мнението на xPafx. А, чакай! Ама то няма такова! Въпросът е да изкаже мнение, пък даже и да няма две смислово свързани думи в него - това въобще не е от значение. Нали трябва един вид да е звучно и красиво, пълно с глупости ?!
    Последно редактирано от Тита : 11-01-2012 на 10:03

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Може би има нещо вярно в тази теория. Но аз не мисля, че е повод за притеснение, все пак не ходя да цивря пред всеки. Доверието е двупосочна улица - за да съм уязвима пред някого (поне повече от един път) , трябва и той да е уязвим пред мен. Приемам човешките отношение като огледало, независимо за кого става на въпрос.
    В момента когато усетя , че се превръщам в "лейка" ще престана, защото аз няма да се чувствам комфортно.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Любовта е мазохизъм.Любовта е колкото страхотно усещане,толкова и тъга.Ако любовта е само любов и хубави моменти,то значи не е истинска В любовта винаги има и тъга,защото истинската любов е това,вихър от различни емоции и чувства.И аз съм размишлявал върху подобни неща в нощите на самота и така винаги съм стигал до извода,че една любов не може и без тъга,крясъци и омраза(като тази дума е прекалено силна,но не мога да се сетя за по "мека"), все пак без лоши моменти не можем да оценим хубавата част.Ако някой е гледал Вип Брадър,какво каза Мариана за любовта си с годеника си.Тя каза че те постоянно се карали,викали си и т.н. , и той и казал че до сега никога не му се е случвало да се кара така с бившите си и винаги имало само хубави моменти.Тя му казала че те за това са бивши и най-вероятно между тях никога не е имало истинска любов. Еми какво повече да се каже по темата,тва е любовта,ако някой чака само щастие от нея,много ще съжалява
    >>DjBelev<<

Мега фен
    Град
    <3
    Ако човек те кара да страдаш, мислиш ли че те заслужава? Ако той е причина за сълзите ти, тогава защо да се измъчваш?
    Абе не е точно така... не мисля, че ме разбра..
    Никой, който те обича, няма да иска нарочно да страдаш...
    Казвах, че мисля, че някой, който те обича, е възможно да изпитва удоволствие от това, че тъжиш, което е по-скоро на някакво подсъзнателно ниво..
    Друг е въпроса, че ако това е твърде често, наистина не бива да се подхранва..
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Казвах, че мисля, че някой, който те обича, е възможно да изпитва удоволствие от това, че тъжиш, което е по-скоро на някакво подсъзнателно ниво..
    Въпросния, който те обича, може да изпитва удоволствие от това, че тъжиш само защото се радва, че може да ти помогне/дал ти е съвет/бил е там за теб. И, да, на някакво много дълбоко, подсъзнателно ниво от психологична гледна точка, или така поне се надявам. Иначе звучи отвратително.

Всякакви ги има, знаеш ли, за някои тъгата по техен адрес, сълзите и прочие са признак, че наистина имаш чувства към тях. Един вид доказателство, защото инак са твърде неуверени дали наистина има нещо. И такива хора съм виждала, и такива хора съм срещала.. Те са на принцип подобен на "ревността е признак на обич", само че "ревност" заместват със "страдание". Естествено, не всички са такива.Даже според мен тези са рядкост, но знам ли...
    От друга страна пък, както каза ти има и подсъзнание.. ние не сме достатъчно развити, че да го контролираме, така че и това е вариант.
    Така че, да.. има хора, които те обичат и изпитват удоволствие.. не, може би не удоволствие, ами някаква потребност, или нещо такова от това ти да страдаш. Да, знам ,че звучи извратено, но хора много..
    WindScar <3333

Цитирай Първоначално написано от Тита Виж мнението
    DisappointedDreamer, не мисля, че разбра мнението на xPafx. А, чакай! Ама то няма такова! Въпросът е да изкаже мнение, пък даже и да няма две смислово свързани думи в него - това въобще не е от значение. Нали трябва един вид да е звучно и красиво, пълно с глупости ?!
    Уау, колко си оригинална. Земи напиши книга, че сега оригиналността продава.
    WindScar <3333

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си