.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 40 от общо 40
    Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    При някои може да е така, при други - не. Както при всяко нещо и това е като монета с две страни. Не може това да е само така, или не. Объркано е.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Тита Виж мнението
    DisappointedDreamer, не мисля, че разбра мнението на xPafx. А, чакай! Ама то няма такова! Въпросът е да изкаже мнение, пък даже и да няма две смислово свързани думи в него - това въобще не е от значение. Нали трябва един вид да е звучно и красиво, пълно с глупости ?!
    Абе, май този твой пост важи и за потребителката, чиийто пост съм цитирала:

Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    При някои може да е така, при други - не. Както при всяко нещо и това е като монета с две страни. Не може това да е само така, или не. Объркано е.

Без да тая никакви лоши чувства, нито с цел да те обидя - винаги съм смятала романтиците за вятърничави, за хора, подвластни на емоциите си, които не мислят много-много за последиците и отговорността. Пак казвам - никой не обиждам. И в друга тема мисля, че писах - тъй като не съм романтичка, нито оптимистка, а по-скоро реалист граничещ с песимизма, любовта съществува за хората, които един вид са и се ''оставили''. И така ''Любовта'' или по друг начин казано, първичната емоция, съществува в зависимост колко точно двама души са се разкрили един пред друг. Колкото повече знаеш за другия, толкова по-безинтересен започваш да го виждаш. Така че, да.....
    мисля, че когато някой тъгува прекалено искрено и явно пред теб, губиш интерес, защото заставаш на по-връхно място в отношенията, чувстваш се по-обичан и не изпитваш нужда да обичаш.
    Вчера или завчера гледах тема (тук), в която някакво момче казва, че има сериозна приятелка, но страстта липсвала и един вид се утешил при друго момиче. А защо страстта липсва ? Едва ли ще мисли същото, ако примерно прекара повече време и с второто момиче. Разбира се, че всички хора са различни и може просто втората да му е допаднала повече, но не е ли вярно, че познава приятелката си твърде много и просто не изпитва вече такъв интерес към нея ?
    Последно редактирано от Тита : 11-01-2012 на 12:23

Град
    София, България
    ^Все едно чета себе си.

И, тази тема сме я дъвкали много пъти в този форум. Има много теми, в които сме говорили как хора, женени н дълъг период от време не искат да се разведат, макар искрата да я липсва, тъй като са свикнали един с друг, имат деца и т.н. Говорили сме как когато достигнеш определена възраст с даден човек любовта и всичките тези страсти и първични емоции остават на заден план или дори не съществуват. Това, което остава е човека до теб, когото приемаш за даденост. И тези теми са били публикувани като въпроси точно от Щрудел.

А аз съм досущ като теб, не обичам розовите балончета и еднорози. Затова и често Щруд ми е непонятна, вятърничева, прекалено влюбчива, но смятам че точно тези нейни прояви на любов, романтика, нежност са толкова красиви. Тъжно е, че аз не мога да изпитвам същото (всъщност, изпитвам го, просто не обичам да го показвам на всекиго). Тъжно е, че повечето възрастни спират да изпитват тези чувства.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Тъжно е, че повечето възрастни спират да изпитват тези чувства.
    Ох, много. Аз за себе си знам, че няма да спра, но се страхувам, че един ден човека до мен няма да мисли така.
    Имам нужда да обичам, да давам и получавам обич. От това имам най-голяма нужда и това ме поддържа. И когато това ми липсва, ставам ужасна..
    И не ми харесва понятието 'ние не се държим като преди, защото сме станали по-зрели'. Глупости. Глупости. Глупости.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    София, България
    Съгласна съм с теб напълно.

Приятелят ти е толкова прав, че няма накъде.

Само това ще кажа, понеже нямам настроение да изчета всичко останало.
    Но е прав.
    Прав, прав, прав.
    Понеже любовта не е перфектна и абсолютна никога - ние се стремим тя да е такава, както и като цяло в живота искаме абсолютни, божествени неща, а не можем да ги достигнем. Само да ги наподобим. Точно както човекът е подобие на Бог, а не негово копие и цял живот се стреми към небето...
    И тъй като любовта ни е чисто човешка, присъстват тези неща с ego boost-а, със слабостта на характера, която укрепва, когато виждаме как някой гине за нас и се почувстваме по-велики. И сякаш от някаква милост решаваме да не го мъчим още и още - ако не сме жестоки и крайно комплексирани.

Но да, приятелят ти е напъъълно прав. Ама напълно.

И да, нека бъдем обичащи и мечтаем за по-чисти човешки отношения, където подобни неща липсват. Защото е напълно възможно подобни неща да липсват... Да няма такова отношение, изкривяващо любовта ни.
    А то иначе е ясно, че когато обичаш страдаш. Човекът до теб те наранява я съзнателно, я несъзнателно. Ако не го обичаше, никога нямаше да страдаш все пак : D Никой не страда за някого, когото не обича.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от Тита Виж мнението
    Без да тая никакви лоши чувства, нито с цел да те обидя - винаги съм смятала романтиците за вятърничави, за хора, подвластни на емоциите си, които не мислят много-много за последиците и отговорността. Пак казвам - никой не обиждам. И в друга тема мисля, че писах - тъй като не съм романтичка, нито оптимистка, а по-скоро реалист граничещ с песимизма, любовта съществува за хората, които един вид са и се ''оставили''. И така ''Любовта'' или по друг начин казано, първичната емоция, съществува в зависимост колко точно двама души са се разкрили един пред друг. Колкото повече знаеш за другия, толкова по-безинтересен започваш да го виждаш.
    Искам да правя кекс с мозъка ти.

Мега фен
    Съдейки по себе си, тезата на щрудел ми се вижда като женска приумица . Единствения начин да изпитам удоволствие от сълзите на някой е аз съзнателно да съм ги предизвикал, а ако се стигне до там няма за какво да се говори изобщо за връзки и т.н.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Защото има нужда да върви след нещото, което иска и което не е сигурен, че може да има, защото ако го получи, повече не го иска. Има нужда да го спечели, с 'цената' на изпитани красиви чувства, вместо да го получи на готово. Тъжно ми е, ако това са дълбоко и подсъзнателно скътаните човешки емоции..
    Абсолютно вярно. Никога не трябва да си напълно сигурен в човечето си. Ти в себе си не можеш... и не трябва да си напълно сигурен, какво остава за друг човек, чиито мисли все пак едва ли можеш да прочетеш.

Права си и за другото - ако проляните сълзи не са поне приблизително еднакво количество (сега.. с уговорката, че уж момчетата не плачат и бла-бла. харесайте си друг израз на мъка за тях), винаги единият започва да се чувства поставян на пиедестал, смята, че всичко може да му се размине и прочее. Имах доста нагледен пример за това.

За самия подбор на думи мога да се заям... моят приятел изпитва удоволствие от факта, че му споделям неща, които на друг не казвам, че значи нещо за мен и че точно по тази причина мога какво да преливам от щастие, така и да роня крокодилски сълзи. Но в никакъв случай не му е приятно да плача и да съм тъжна.

Разочарована съм от мненията в темата. Според мен трябва да си дискутираш подобни теми с приятели, които не са толкова първосигнални като потребителите тук.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    моят приятел изпитва удоволствие от факта, че му споделям неща, които на друг не казвам, че значи нещо за мен и че точно по тази причина мога какво да преливам от щастие, така и да роня крокодилски сълзи. Но в никакъв случай не му е приятно да плача и да съм тъжна.
    Много си сладка тогава и се надървям. От друга страна наистина ми е гадно. Странно е.

По темата; Удоволствие е доста тежка дума, но има нещо. По-скоро е малка доза непреодолимо удовлетворение, че човекът показва уязвимостта си пред теб и много зависи от ситуацията, но ако сте двойка и това се случи, виждаш, че на него му пука за теб или конкретната ситуация.. каквото и да е. Отделно го има коза за манипулацията със сълзи, ама тва е друга тема.
    Temet Nosce

벨야카

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Отделно го има коза за манипулацията със сълзи, ама тва е друга тема.
    Как ще го пропуснеш :д

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Никога не трябва да си напълно сигурен в човечето си. Ти в себе си не можеш... и не трябва да си напълно сигурен, какво остава за друг човек, чиито мисли все пак едва ли можеш да прочетеш.
    Не ми харесва така.. Аз пък искам като съм с някой, да знам, че нямам задни мисли. Може да е наивно доверие, но го предпочитам пред това да се съмнявам непорекъснато.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Има едни специализирани институции , през които щом преминеш , и да си нямал проблеми преди това , вече ще имап.Сериозно , замисли се за здравето си.Не си само много странна , имаш проблеми.

Повярвай ми, няма.
    Ти имаш проблеми.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си