.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Hybrid View

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Е, добре де, ако си социално слаб, вашите едвам свързват двата края, ама ти си мега-много-умен в дадена област и искаш да се доразвиеш независимо дали в уни, колеж, академия или нещо си там като частни уроци примерно, от къде си намираш кинти? Долу горе за това ми е цялата мисъл. Един вид само средната и високата класа ли си позволяват обучение? Нямате ли някой познат, които не е добре финансово но все пак е преуспял някак си... ако ще и стаж да е карал...
    Пфу, тва изглежда по-трудно от колкото си го мислех. Добре че поне за СОУ не се плащаше, че щеше работата да е още по-зле...

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Добре, имам конкретно питане, ако някой знае. Децата без родителски грижи безплатно ли се обучават в университетите?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Добре, имам конкретно питане, ако някой знае. Децата без родителски грижи безплатно ли се обучават в университетите?
    В университетите няма деца, нито родителските грижи. Тези без 1/2ма родители, само ако са редовно обучение, май взимат пари от НОИ и стипендия(в държавните).
    Който няма пари за студенство или работи и учи едновременно(дори и ако е редовно, не само задочно), или продава имот, или живее тънко(в общежитията) или има и студентски кредити от банките но не знам на кой ги дават(по принцип са за плащане на семестриалните такси).
    Всъщност са малко перспективните специалности и университети в страната(и изискват много учене които са добри) така че не винаги е удобно.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 11-12-2012 на 12:09
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Е, добре де, ако си социално слаб, вашите едвам свързват двата края, ама ти си мега-много-умен в дадена област и искаш да се доразвиеш независимо дали в уни, колеж, академия или нещо си там като частни уроци примерно, от къде си намираш кинти? Долу горе за това ми е цялата мисъл. Един вид само средната и високата класа ли си позволяват обучение? Нямате ли някой познат, които не е добре финансово но все пак е преуспял някак си... ако ще и стаж да е карал...
    Пфу, тва изглежда по-трудно от колкото си го мислех. Добре че поне за СОУ не се плащаше, че щеше работата да е още по-зле...
    Отговорът на всичките ти въпроси е НЕ. Не е приятно, но е факт от където и да го погледнеш.

Наскоро четох статия, озаглавена "Образованието не свива, а разширява разликата между бедни и богати" - http://www.capital.bg/politika_i_iko...zlikata_mejdu/

Тя все повече затвърждава тезата ми.

ПП - Съществуват случаи при което супер-мега-умни хора без финанси, но с къртовски труд успяват. Вярно е, има ги. Може да са 1 на 100 000, но това е друг въпрос.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си