.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Супер фен Аватара на bilqnavod
    Не съм алчна - работя за 350 лв и не се оплаквам. Вярно не живея с всички удобства, но когато човек започне да си ги изкарва сам, тогава виждаш стойността на всеки лев

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Свестните хора искат да се развиват и да трупат влияние/капитал/блага/имоти и т.н.

Ненормални са вашите приказки.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 11-03-2012 на 13:31
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Светът и хората са си едни и същи, какво искаш да кажеш с това, че всеки мислел за пари ? То и преди 2 хиляди години римляни и египтяни са се избивали за злато и какви ли още не "материални" блага ама ето на, в днешно време сме станали просто по-хуманни .

Сега сериозно, аз пък бих казал, че всичко е до това как ще се настроиш психически, и в какво обкражение си. За мен приятелството е много повече от всичко материално, имах късмет да израстна с добри приятели и го оценявам. В същото време обаче искам да се развивам и да градя кариера в областта която съм избрал, че да мога уж да живея добре. А ако успея, едно от първите неща които ще направя е да помогна на приятелите ми ако имат нужда.
    Така че, тея неща от рода на "светът е станал такъв и онакъв" са глупости.Просто повечето хора се стремят да се развиват, а развитието води до промени било то добри или лоши .
    Стегни се и продължавай.
    Успех!
    Последно редактирано от forside1 : 11-03-2012 на 14:27

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    но за мен е по-важно да чувствам любовта и да я изживея. .
    Да, ама любовта не ти плаща сметките за вода, ток, храна, жилище, нали?

Пф, много сте ми наивни. Красиво е това, което мислите, но е ужасно невярно, глупаво и заблуждаващо. Лъжете себе си.

Мега фен
    ^Диди пак на кръстоносен поход срещу романтиците е тръгнала =D

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ^Диди пак на кръстоносен поход срещу романтиците е тръгнала =D

Супер фен
    Свестните у нас се считат за луди.

Мега фен
    ^Точно обратното. Свестните са май са тези, които не обвиняват в материализъм онези, които осъзнават, че е нужно нещо повече от безучастно 'любовничене' (ако позволиш) за да си щастлив.

Някой по-назад много хубаво се изказа за разликата между стремежи и скъперничество.

Жалко че използвате толкова долна тактика да оправдаете мързела / незаинтересоваността си. (не се вадя от уравнението в случая!)

Голям фен Аватара на asp1r1n94
    Град
    София
    Иска ми се да вярвам ,че парите не са всичко ,но напоследък забелязвам как хората са станали по-нещастни и несигурни в себе си именно заради липсата им. Колкото до това дали щастието се купува с пари ,мнение ми е трудно да дам.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от asp1r1n94 Виж мнението
    Иска ми се да вярвам ,че парите не са всичко ,но напоследък забелязвам как хората са станали по-нещастни и несигурни в себе си именно заради липсата им. Колкото до това дали щастието се купува с пари ,мнение ми е трудно да дам.
    Като виждаш, че не можеш да купиш хляб или да осигуриш пълноценен живот за децата си какво очакваш? Да скачаш от радост? Да се примириш с положението? Разбира се, че ще си нещастен по дяволите. Трябва да си финансово окей, за да може дори да си помислиш за истинското значение на думата щастие.

Несигурни? Със сигурност. Парите движат света. Без тях си никой, колкото и да не ти се иска да го чуеш. Милионите в банката те правят по-силен. По-уверен. Вдъхват ти кураж. Сигурност.

Мега фен
    В България 50% от хората са на ръба на физическото оцеляване, въпроса е меко казано неуместен.
    Иначе, не мисля че един нормално развит човек би трябвало да се стреми към развитие само в материален план.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Не си се представям да бъда с мъж без пари, но с голямо сърце.
    Не си се представям и с мъж без сърце, но с тлъста банкова сметка.
    Златна среда му викали. Не съм с приятеля ми, за да бъда негова държанка, в никакъв случай, но ми е приятно периодично да ми плаща сметките. Да ме води по вечери. На кино. По заведения. Вдига и моето, и неговото самочувствие. Някакви дребни, но хубави жестове са тва и не знам как биха се изразили с абсолютна липса на пари. Приятелят ми е невероятен и си го ценя като човек на първо място, но няма как да отрека, че мисълта, че работи, изкарва пари и заделя едната част за нас, за някакви наши си забавления и излизания, не ме блазни.
    Въобще, тва за "живеем в свят на парите" е адски глупаво. Парите идват и си заминават, един ден имаш много и си позволяваш най-различни глезотии, утре нямаш 2 лв. да се усмихнеш. "Не става само с ядене, трябва и акъл" - ако си амбициозен, ако умът ти щрака, ако си адаптивен и не се предаваш пред първия финансов срив, ми се вдигнеш на крака и се замислиш как можеш да си стъпиш на краката отново, един ден парите пак ще дойдат при теб. Винаги е така.

Фен Аватара на FlippanT
    Град
    Цигарена фабрика
    Логичният отговор на овчедушието на народа ни през последните 20 години. На приказки всеки е силен. И за капак, тотална простотия и селяндурщина бълва от радио, телевизия, вестници и т.н.

Но все пак, има не един, а цели два изхода от тази тъжна картинка - Терминал 1 и Терминал 2.
    Why Should I?
    Най-добрия начин за решаване на проблеми - ДИРЕКТНИЯТ!

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    живеем в свят на консуматори , и трябва да свикнем с това
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    http://www.youtube.com/watch?v=DnRPWawPmLk

Замислете се над това
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Хората са се превърнали....Преди 100 години да не сме били по хубави

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си