- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не мога да го разбера..
Здравейте!Чета редовно форума, но днес специално се регистрирах с надеждата да хвърлите малко светлина върху моя проблем. Както се досещате:
Преди няколко дни приятелят ми ме заряза. От почти 11 месеца сме заедно, аз съм на 20, той на 21. Направи го с думите: "Иска ми се да се бяхме запознали 5 години по-късно. Тогава за времето, в което сме заедно, щях да съм сигурен, че искам да прекарам живота си с теб, защото си най-голямата ми любов досега, още те обичам и знам, че си перфектна за мен. НО ми липсва живота на необвързан. Досега най-дългата ми връзка е била 4 месеца и тези наши 11 месеца ми дойдоха в повече. Нямаш никаква вина.. ( и т.н.) ". Докато говореше, се разплака искрено, обля се в сълзи и не му разбирах даже вече какво говори, а накрая просто избяга и ме остави насред улицата...
Конфликти не сме имали, не съм го ограничавала никога къде и с кого излиза, а за секса-често ми е казвал, без да го питам, че съм най-добрата, с която е бил досега. Аз съм склонна да вярвам, че не му е липсвало нищо в леглото (иначе Оскар трябва да получи за симулациите си), а и досега нищо не съм му отказвала в това отношение. Да не говорим, че особено в последно време ме караше да се чувствам толкова обичана..
И тъй като съм в първите дни след раздялата, си задавам въпроса ЗАЩО? Защо след като съм "перфектна" за него и още ме обича, ще си причини болката да ме остави сега, защо не изчака да се поуталожат чувствата му и тогава да си ходи сингъл и да си спи с други и т.н.. Сега и него го боли.. Такова нещо не бях чувала, честно..
Ще се радвам да ми помогнете да разбера мотива му по-добре, просто имам нужда от това..![]()
Изглежда наистина му е било тежко да те остави...и се съмнявам жестоко че е само заради живота му на необвързан ! Има вариант да е нещо друго щом си перфектна за него ,живота му на необжързан не би трябжало да натделее.Според мен всички проблеми стават със спокойни разговори. Говори с него ако и ти още го обичаш и искаш да се съберете кажи му го покажи му защо си объркана и да ти каже истината (защото аз съм твърдо решена ,че това не е тя )
![]()
Благодаря за мнениетоАз винаги съм знаела, че е от хората, които с удоволствие са необвързани, но това тука си е чиста проба мазохизъм от негова страна. Мислех си да не би това лишено от смисъл оправдание да не е някакъв моментен изблик, нооо знам ли... А за говорене-защо да се унижавам, като не ме иска... А го обичам, да.
А ако наистина го обичаш няма никакво унижение, ти просто му показваш колко го цениш и уважаваш![]()
Изглежда тая раздяла е болезнена и за двама ви.
Обмислял го е и е решил така - ти няма как да го спреш. Вярно, тъпо е, но или те е излъгал с някои неща, или просто е напълно искрен и му липсва този живот на необвързан. Остави го, да си гледа живота тогава - не е за теб, горе главата и продължаваш напред.
Решил е, че предпочита да "се наживее" на млади години, преди да тръгне да се впуска в сериозни и обвързващи отношения. Няма какво да направиш по въпроса.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Сигурно иска да запази хубав спомен за връзката ви. Прекъсва я навреме щом не я иска, защото ,ако беше останал във връзка,която не иска скоро щяха да започнат проблемите и да приключите по един грозен и (както винаги) неразбран начин (в случая "какво се случи?"). Няма какво да направиш. Примири се и го преживей.. Успех![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Щото го е страх да обича, затова. Защото не е обичал досега толкова силно и не е бил толкова щастлив, че нищо друго, освен любимия му човек да го интересува, затова толкова го е страх и предпочита да излезе от тия отношения сега, доколкото е възможно сух от водата, преди да е хлътнал тотално и да се чуди как да се събира после след евентуалната ви раздяла. Звучи объркано, знам, и който не е минавал през нещо подобно, няма как да го разбере. Пък и аз не съм обективна, защото в сегашната си връзка преминах през именно този етап и продължавам да минавам до няква степен. Биех си шамари наум всеки път, когато ми изскачаха такива мисли и претеглях плюсовете и минусите във връзките ни, колкото и нелепо да звучи, за да се убедя, че си набивам разни филми и ако не се отдам на връзката си, на приятеля си, на сегашния момент докрай, може никога повече да не преживея нещо подобно до края на живота си.
Неведнъж съм го писала - считам, че в една връзка на първо място трябва да уважаваш човека до себе си и да пази достойнството и честта му ненакърнени. А това да смотолевиш някакво евтино изречение, напомнящо фейсбук статуса на някоя кифла, да ревнеш и да зарежеш човека, когото до вчера си се кълнял, че обичаш, с когото толкова неща са ви свързвали довчера, насред улицата... Нямам думи. Не е мъжко, не е човешко - тъжно и жалко е.
И недей да караш непознати да ти поясняват мотивите на бившия ти приятел, след като той самият не е имал топки да обоснове решението си.
Знам, че отстрани е лесно да се каже, че когато обичаш някого е по-трудно да теглиш чертата, обаче това е единственото правилно нещо, което можеш да направиш след 11 месеца с някво подмолно животно.
Последно редактирано от NambyPamby : 11-02-2012 на 22:12
Нормално е. Поне е бил честен с теб. На тези години явно наистина е осъзнал, че му е рано за връзка тип "женени", иска да се наживее, да си се радва на другите важни неща в живота и тогава вече да се замисля за сериозна връзка. Сам ти е казал, че ако те е срещнал 5 години по-късно е щяло да е друго. Явно не иска да се затормозява с много сериозни отношения на тези млади години и си е прав.Дано го преодолееш скоро.
![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5