Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
Приемникът ще се съсипе, рано или късно. Въпрос на време е, освен ако не се вземат строги мерки за контрол на раждаемостта. Никога не съм разбирал желанието на някои хора да създават деца, но това е друга тема и няма да я намесвам тук, достатъчно се отклонихме.
Защо някой или нищо трябва да ми е дало "правото" да извърша дадено действие? Мога - правя и толкоз. "Правото" и "равноправието" са едни от най-големите заблуди на съвремието.
Приемникът няма да се съсипе от само себе си, а ние ще го съсипем. Ти, аз, майка ти и баща ти, съучениците ти..НИЕ. От нас самите зависи дали ще го направим или не. И колкото и да ти изглежда все тая- "защо аз да не го правя, нали другите ще продължат" -ако всеки разсъждава като теб, доникъде няма да я докараме. Просто всички сме вдигнали ръце, предали сме се, сякаш нищо не може да направим, ние "великите хора" ще се самоунищожим от собствената ни глупост.
"Мога-правя го". А морал? Човещина у теб няма ли? Ти можеш да направиш куп лоши неща, защо не ги правиш тогава? "Равноправието" никак не е заблуда, то т-р-я-б-в-а да съществува. Всички сме се родили едни и същи, не зависи от теб нито в какво семейство ще се родиш, нито какъв ще е полът или расата ти, дали ще имаш увреждания (да чукаме на дърво) или не и още куп такива неща. Защо тогава да разделяме "правата си" според тези фактори? И дали щеше да мислиш по същия начин, ако беше роден в някое сомалийско семейство, дали нямаше да искаш и на теб да се полага храна и подслон?
Хубаво е да се опиташ да погледнеш нещата през възможно най-много гледни точки, преди да си съставиш позиция по въпроса.