Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
Приемникът няма да се съсипе от само себе си, а ние ще го съсипем. Ти, аз, майка ти и баща ти, съучениците ти..НИЕ. От нас самите зависи дали ще го направим или не. И колкото и да ти изглежда все тая- "защо аз да не го правя, нали другите ще продължат" -ако всеки разсъждава като теб, доникъде няма да я докараме. Просто всички сме вдигнали ръце, предали сме се, сякаш нищо не може да направим, ние "великите хора" ще се самоунищожим от собствената ни глупост.
"Мога-правя го". А морал? Човещина у теб няма ли? Ти можеш да направиш куп лоши неща, защо не ги правиш тогава? "Равноправието" никак не е заблуда, то т-р-я-б-в-а да съществува. Всички сме се родили едни и същи, не зависи от теб нито в какво семейство ще се родиш, нито какъв ще е полът или расата ти, дали ще имаш увреждания (да чукаме на дърво) или не и още куп такива неща. Защо тогава да разделяме "правата си" според тези фактори? И дали щеше да мислиш по същия начин, ако беше роден в някое сомалийско семейство, дали нямаше да искаш и на теб да се полага храна и подслон?
Хубаво е да се опиташ да погледнеш нещата през възможно най-много гледни точки, преди да си съставиш позиция по въпроса.
Имам чувството, че си някоя утопистка. Мисля, че е крайно време да се събудиш от съня.
Кратък коментар на поста ти:
Съгласен съм с аргумента ти, че ще се самоунищожим поради глупостта си. Но няма как да го предотвратим.
Много ги обичам аргументите от типа "ако всеки разсъждава..." Това просто няма как да стане. Н-Я-М-А

Равноправието си е точно една заблуда. Ние НЕ сме равни. От както свят светува има бедни и богати, има хора с повече права от други. И това разделение ще продължава да си го има. Не можем да го променим.
Не, не сме се родили едни и същи. Още от момента на раждането си някои са облагодетелствани, а други - с к*р в гъза. Понякога и буквално.
Такъв е животът.