Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
Еми не бъди срамежлив и притеснителен. Няма от какво да те е срам. Ако те отрежат - те губят. Пък и хората не отказват чак толкова често, просто явно ти е паднало самочувствието. Викни някой от даскало след училището да правите нещо - кафе, спорт, разходка.
И как да преодолея срамът ми и чуството ми за притеснение?

Цитирай Първоначално написано от notlike Виж мнението
Може да изчакаш да стигнеш дъното, та оттам да се тласнеш нагоре, ако искаш. Ако ли пък не искаш - си стягаш задника и почваш да работиш усърдно върху себе си. Не прави нещо, защото другите така искат. Не прави нещо, за да се харесаш на другите, прави го, за да можеш САМ да се харесаш. Опитай се да бъдеш различен, така ще можеш да се пребориш със 100 обожатели. Няма да влезеш в общата графа. Отделно, приятели се правят, като си социален - записвай се в различни извънучилищни проекти, регистрирай се в различни форуми, съвпадащи с интересите ти, почни да ходиш на форумните срещи и така. И аз понякога се ядосвам за много неща, но знам, че един ден всичко ще се нареди в моя полза. Просто почни да мислиш позитивно и ще видиш резултатите - може да почакаш, но знай едно - това, което ти се случва днес, е резултат от това, което си постигнал вчера. Късмет ти пожелавам! Вярвам, че можеш. Всеки може. Важното е да поискаш нещо и да направиш всичко възможно то да се случи!
Да, но ти как би реагирал ако разбереш, че аз нямам приятели и ти трябва да излизаш с мен? А кой форум по-точно?