- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Относно тези,които имат котки !
Здравейте!Имам котенце.Взех го лятото-породата му е ангорка .Веднага го отведох на село,защото лятото седя там,но сега застудя и си дойдох в апартамента а котето още е там.С родителите ми решихме да си го доведем в апартамента,но цели 3 месеца седя там и много свикна.Един ден го качихме в колата то се уплаши и почна да мяука.Та въпросът ми е ако го доведа в апартамента дали ще свикне или веднага ще почне да дере вратата и да почне да драска всичко, за да си се върне на село?Защото то си е свикнало на свобода от новородено е навънка и не знам как ще се заучи да стане домашно.Ще ни прави ли проблеми да дере вратите ,да се плаши,че е в друга обстановка и т.н.?Ще се радвам да ми отговорите! :*![]()
Естествено, че няма да приеме новата обстановка добре отначало. Трябва му малко време докато свикне, докато опознае новата среда и т.н.Вземи го пък, каквото сабя покаже.
You're so hypnotising
could u be the devil, could you be an angel,
your touch magnetizing
feels like going floating, leave my body glowing.![]()
![]()
![]()
Момиче съм.
А знаете ли колко горе долу ще му отнеме ? И възможно ли е да ни намрази и да направи куп бели от драскане ?)
П.С: Благодаря за предишният отговор)
Едни приятели живееха в къща и имаха котка, но после се преместиха. На котката промяната не й се отрази добре много боледува, а съм чувала че котката може и да умре при такава драстична промяна. По-добре нека си стои на село, ако има кой да я храни добре, ако не веднъж в седмицата да й се слага храна пак е достатъчно.
Попринцип мислех,че независимо къде е котето когато е със стопаните си не прави проблеми,но явно съм грешила.Ами да се надяваме да не ми издере очите
Всяко животно се приспособява за различно време. можеш да улесниш котката, като си по- мила с нея. Говори й. Не я насилвай към нищо. Гали я. Това за нея е голям стрес и дори смятам, че има вероятност изобщо да не свикне с новата обстановка. Очаквай да прави пакости, да си маркира арзлични райони, както и да стане малко по- агресивна към вас. Все пак за нея това е нещо като инстинкт за самосъхранение и защита. Наблюдавай я известно време и ако започне да ти прави много бели, които са нетипични за нея, това ще е сигнал, че не й е хубаво и можеш да я върнеш на село. Ще се радвам да ни държиш в течение, selenaa56И ти пожелавам котенцето по- бързо да свикне, за да се радвате на прекрасни моменти в новата среда
![]()
Вземете го с клетка за пренасяне на домашни любимци и го пренесете. Отначало няма да му е много окей, но не може да го оставите на студа. Особено тея породистите са много изнежени. Ако не го възпитате ще драска, ще ака, ще ви прави бели и подобни. Но това сте го знаели преди да си вземете котенце. Не може да го изхвърлиш на студа, щото щяло да ти одраска мебелите. Живо същество е.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Оооо да. В началото като са мънини правят белички, ама какво да ги направиш. Нашите правеха преди и сега като знаят, че така не се прави, не правят. : ) Възпитани котета![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
[QUOTE=JoLLiE92;10472210]Вземете го с клетка за пренасяне на домашни любимци и го пренесете. Отначало няма да му е много окей, но не може да го оставите на студа. Особено тея породистите са много изнежени. Ако не го възпитате ще драска, ще ака, ще ви прави бели и подобни. Но това сте го знаели преди да си вземете котенце. Не може да го изхвърлиш на студа, щото щяло да ти одраска мебелите. Живо съществ
Междудругото си изключително прав, животинче е и само заради мебелите да го оставя на студа е наказуемо направо.А моето коте иначе не е малко 8 месеца е.Повечето спинка особено когато се наяде.![]()
И исках да попитам и друго ... Възможно ли е котето да се поболее заради обстановката.Четох в другите форуми,че ако стопаните са с него няма страшно и бързо ще свикне(поне повечето котки били така) четох че хората се местили в други жилища и котетата си били покрай тях и са свикнали за три дни.(само отначало малко се крили докато се адаптират и можели да получат запек).Та въпросът ми е възможно ли е да се поболее?
Аз съм правА, въпреки снимката ;д и изключително много се радвам, че се вижда че обичаш котачето.
Моето едното в момента тука се лигави и спи
Котките се адаптират. Умни са, доста по-умни от кучетата. Моят котак беше уличен като много малък и майка ми го прибра от улицата. Когато дойде вкъщи гледаше малко стреснато, но бързо свикна. Сега сам си отваря вратите и си влиза и излиза когато поиска
Може да му вземете от село ако има легълце, панички или нещо такова. Може и някоя играчка да му вземете у вас. Но котките обичат най-много да има какво да хапват и да им е топличко на дупенцата![]()
Последно редактирано от JoLLiE92 : 11-02-2012 на 13:25
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
[QUOTE=JoLLiE92;10472324]Аз съм правА, въпреки снимката ;д и изключително много се радвам, че се вижда че обичаш котачето.
Моето едното в момента тука се лигави и спи[/
Упс ,извини ме за грешката от бързина просто се ориентирах по снимката :Д
Знаете ли всъшност проблема е ,че майка ми и баща ми са гадежливи от косми.Много падало косми на масата се качвало и тем подобни.Аз направо плаках за това котенце цели 4 месеца бях с него.Много бързо се привързвам към животните и после страдам(недай си боже ако стане нещо).Също така драскало врати,а нашите врати били нежни.Та само баба и дядо позволяват при тях да го гледам(въпреки че и там е правено ремонт).Даже искаха при братовчетка ми на къщата да го оставят,аз се побърках.Не вярвам,че чак толкова много бели ще прави ,та то само спинка след като се наяде цели 5 6 часа :Д
Определено моето коте много яде и адски много обича топло.Това може да му е осигурено със сигурност-храна и топлина.От село единствено паничката мога да му взема и легълцето т.е това пухкавото където лежеше.
Ами то ангорското коте вероятно е доста космато. Има едни четки за обиране на косми, може да си вземеш. И повечко да се чисти. Пък ако го научиш да не прави белички и вашите няма да са толкова против. Трябва да се научи да разбира от "НЕ!" и като направи някоя беличка да го пляснеш леко и да му покажеш за какво го пляскаш. Примерно нашия като акаше из къщи майка ми му буташе муцунката до акото и го плясвашеИ спря да ака. По същата схема ако се качат на масата и крадат храна, ако дерат диваните и т.н.
Специално ВРАТИ нашите никога не са драскали. Това са по-скоро кучетата и то ако ги затвориш в някоя стая за наказание. За да не драска мебелите вземете му такова да си драска ноктите на него - scratching post не знам как е на български. Котето прави по-малко бели от кучето. Женско ли ти е или мъжко?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Понеже моето коте е свикнало на свобода и го затворихме в къщата оставихме му пясък(където да ака) и на другият ден си е акало и пикало в пясъка.В тази област засега е много дисциплинирано иска да пика и ака само в пясък.А проблема е ,че като го затворихме мяука доста време но се успокои после.
Майка му и баща му са много ама много дългокосмести .Но моето по-скоро е много пухкаво, а няма чак толкова дълги косми.Но сега много се мити.
Мъжките са доста по-бавни и мудни и не правят бели. Просто ги мързи ;д Моята женска котка постоянно краде храна и носи убити мишки и други животни с размер понякога малко по-голям от нейния собственТрябва да му се караш като направи нещо лошо. Като не са го искали да не са ти го вземали бе. Амаха.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Какъв бил? ;д
My name is Melissa
And I am sixteen