- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- цялостен ъпгрейд на машината ! Съвети моля
Здравейте,
мисля да правя цялостен ъпгрейд на машината си както разбрахте от заглавиято (само да поясня че е настолен компютър не преносим), значи искам да ви помоля за съвети.Първо ще дам характеристики и глупости а след това ще ви помоля за съвети.
Видеокарта - nVIDIA GeForce 7300 GT 256mb
Процесор - 3Ghz Intel Pentium (r) 4 CPU
Ram паметта е 1gb
Дънната платка ...
тип на шината dual ddr2 sdram
рам слотове 4 ddr2 dimm
чип сета ми е ...
Северен мост intel Lakeport i945P
максималния обем на памет е 4gb
типа на контролера на паммета е dual channel (128bit)
операционната система е windows xp service pack 3
hard disc - около 210gb
та това е...
а сега искам да ви помоля да ми дадете съвет какво да правя с всичко това (какво да подменя какво да оставя ...), компютъра ще го ползвам главно за видео игри и за сърфиране в интернет(ако е възможно като предлагате даден компонент да се закупи да давате линкове
) и ако може не говорете така с много сложни думи щото съм на 12
ако е възможно само, ако не ще проверявам в чичко гугъл ...
Благодаря ви предварително
Набързо ти спретнах една конфигурация
SAPPHIRE HD6670 1G DDR3 BULK 1 116.22 лв.
ASROCK 960GM/U3S3 FX /AMD760G 1 95.56 лв.
AMD A6-3500 X3 /2.1GHZ/FM1/BOX 1 127.41 лв.
500GB SEAGATE SATA2 /5400/8MB 1 101.59 лв.
DAOTECH X400P PSU ATX 400W 1 33.40 лв.
DAOTECH X1 MIDDLE ATX 1 24.45 лв.
Обща стойност: 498.64 лв. с ДДС
Не съм ти слагал РАМ памет, защото можеш да си вземеш още една платка 1гб и да я сложиш, ако не е проблем 15-16лв.
Като за начало кутията и хард диска могат да се запазят. Дъно процесор и памети нови. Новото дъно ще иска DDR3. Видеото може да влезе в новото дъно, но вече е старо и то.
А защо нов процесор ? Този не става ли за нещо защото е Intel pentium 4 3ghz но вие повече разбирате така че ...![]()
Ако може да ми кажете какво имате в предвид под "кутията" ? Че така много много не разбирам.
И много ми е чудно какво дъно и колко РАМ да сложа плус това колко плочки, а процесора и видеото не ми изглежда толкова трудно да подбера подходящите, а и хора виждам че ми давате някакви неща с перкиТова ако е такова за охлаждане, имам, но не знам какъв е видът му ( на това за охлаждане)
. Съжалявам че говоря толкова първобитно но просто съм малък и много много не разбирам от тези неща ...
@Anonys -не ти е съвместима системата.Със AM3+ никога няма да подкараш FМ1 процесор.
Малък ъпдеит на твоята система - Тази
Ще ползва старата си кутия като за начало.
@dimitar_ak-Пък за хардовете ме съмнява да може да ги ползва при положение,че сигурно са с IDE конектори не SATA.(освен ако не си вземе адаптер)
От мен предложение - Тази
с 60лева отгоре доста стабилна система.Или ако наистина неможе над 500 процесора няма да е този а ще бъде -AMD A6-5400K X2 (по евтин с 60лв) Това
Без кутии.Но тук ще ти трябва адаптер за харда ако не е със SATA конектор
15тина лева струват.
Всъщност за тея пари 1 ПЦ втора ръка също би ти вършило отлична работа,стига да намерш някой който знае какво да търси.
Последно редактирано от dangerlol : 10-31-2012 на 19:07
ето един вариант, но е без захранване: http://nikem-bg.net/cart/45160p1r451...46997p1rf.html
каква марка и колко w-ата ти е захранването?
По-добре викни баща си, защото мисля, че ей така за информация ни мъчиш да ти търсим части.
Ами тъкмо се бях "оттърсил от това" но сега ми напомни, тате почина. Имам голям брат на 25 години , с 13 години по голям от мен но тои много много не разбира от компютри. Пък и аз няма да си взимам тези конфигурации а ви моля да ми дадете съвет за каква система да си купя (големият ми брат да купи защото и тои е съгласен с това за ъпгерида) имам в предвид например какво трябва да сменя, кое да оставя и например как да разпределя бюджета, не да дам 500 лева за видео карта и да остана без рам памет например.Искам да знам какво да търся.
кутията е металният корпус (като може да има и пластмасови детайли по него), в който са поместени всички компоненти на компютъра, ето един пример за такава: http://www.aabbotcomputers.com/Black_computer_case.jpg
Надявам се че схвана за какво мисля азИ все пак благодаря ви за отделеното време хора
![]()
Надявам се че схвана за какво мисля азИ все пак благодаря ви за отделеното време хора
![]()
можеш ли да развинтиш внимателно винтовете на кутията, да отвориш страничният капак (т.е. погледнато отпред левият), и да видиш какво пише на захранващията блок т.е. това е онази част където влиза захранващият кабел от електрическата мрежа - една продълговата кутия в горната част на компютъра?, снимай надписа или го препиши тук
Ами за да преценим, дали захранването ще бъде в употреба за новите части на машината.