- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- :( molq vi pomognete mi!!!!! ne izdurjam pove4e ;(((((
Здравейте! пиша тук, защото... имам наистина нужда от съвети и помощ!
И така.. аз съм едно 18 годишно момиче... живея в малък град.
Още от малка бях унижавана...
Още в началното училище преди да дойда да уча в гимназията, ми се подиграваха и ме малтретираха по всякакъв начин... имах си тогава някакви приятелки... които уж ми бяха приятелки, но после ме зарязаха... оказа се, че само са ме използвали... и оттогава останах напълно сама... после влязох и в гимназията с надеждата, че нещата ще се променят, но... нищо не се промени... даже стана и по-зле! И тук ми се подиграваха и малтретираха... по всякакъв начин...
Нямам си приятели... супер затворен човек съм... не излизам много... а и родителите ми не ме разбират... споделяла съм с тях и те обикновено винаги ме обвиняват, че сама съм си виновна и не искат да ми помогнат...После си намерих някакви приятели по интернет но после разбрах че само са ме лъгали накрая започнаха и по интернет да ме тормозят ;((((( ... не знам вече какво да правя... много се отчаях... чувствам се като една развалина... напълно ме пометоха и разбиха всичко в мен... не ми остана вече нищо.... нищо за което да се хвана... около себе си изградих три пласта стени, които да не позволяват на околните да виждат развалината в мен... сложих си маската, за да се правя, че всичко е наред... а всъщност нищо не е!!! Омръзна ми вече! Усещам че губя сила... и отчаяно имам нужда от помощ... от това някой да ме разбере!
Здрасти! 5-ти клас съм и съм в същото положение като теб! От 1-4-ти клас абсолютно всички ме обиждаха, биеха, малтретираха по всякакви начини. Казвах на родителите ми и на братовчедка ми и единствено тя ме разбра както трябва! Тя всъщност е била и така, но после се оправили нещата.Не ми се разказва за мен... на зеленото училище ми премазаха крака, скубеха ме, биеха ме, обиждаха ме, аз плачех - те ми се подиграваха - пълен АД! Аз също, въпреки че си бях единствена на себе си!
И ми викат че съм дебела, грозна и какво ли не - не че сега са спрели, но в момента почти целия клас са ми приятели, сближих се и с по горните класове и съм си супер - има кой да ме защитава!
Ето го и ключа към оправията
Просто ако някой те обиди ти просто отвръщай! Ако ще да те обиждат по какъвто и да е гаден начин! Другото нещо е, да кажеш на някое момиче от класа да сте приятелки! Аз така и направих! Момичето беше от групата, която ме мразеха и т.н.
, но сега сме BFF и сме си страхотно! Сега тя ме запозна с целия клас (като приятели) и много хубаво! Или пък бъди приятелка с някое момче
Добре, надявам се да си ме разбрала, и дано ти провърви! Късмет и не забравяй "Ако не пробваш няма как да решиш че е така!"
![]()
Хайде сега да кажете ЗАЩО точно са ви обиждали и за КАКВО точно са се подигравали? Опишете няколко случая, в които да кажете и какво у вас е провокирало негативното поведени.
И аз съм била във вашата ситуация, но знам каква беше причината у мен и я коригирах, за да не дразня и за да не провокирам.
А родителите ви трябва да взимат мерки, като сте малки, безхаберието им е направо незаконно.
Изглеждате ли добре, дебели ли сте? На мен ми се подиграваха по едно време, че съм дебела и приличам на мъж, че имам огромен нос, всекидневно. И в прогимназията съм имала такива периоди, и в гимназията, и в началното.
Всъщност изглеждам съвсем нормално, не приличам на мъж, но поведението ми беше/е леко неадекватно, което предизвиква противоречиви реакции в околните.
Просто споделете тук за какво точно ви гаврят и ще се опитвваме да мислим решения заедно.
Посетете училищния психолог !
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
И аз бях в такава ситуация. Май всички сме били. Но се научих на едно - "Който с мене, и аз с него" .. Както се държат с вас, така и вие постъпвайте. Вярно е, не трябва на омразата с омраза да се отвръща, но някой хора явно това заслужават. Бъдете смели, уверени и не се давайте. Бъдете такива ,каквито сте.. нищо че не им харесва на другите. Не се променяйте, запазете дори и лошите си черти, и добрите и странните и всичко. Ще се намери кой да ви хареса, но едно запомнете, никой няма да ви помогне. Приятелите ще ви защитават до време, родителите ще са с вас до време. Сами се пазете и градете уважение и респект. Не се предавайте хора, млади сме и има цял един живот пред нас, не позволявайте на някой да ви обижда или унижава, или ще ви харесва или да хваща пътя. Това е моя съвет, на това се научих аз и това ми помогна, и ми помага. Повече вяра и самочувствие. Успех !
NomNomNom - Ем, като искаш ще ти разкажа една случка:
Класната ни от 1-4ти клас се разболя и трябваше да отидем на зелено училище със заместничка. Тя естествено не знаеше, че аз съм по-чувствителна.Което беше огромен минус за мен и супер голям плюс за цялата група АНТИ ДЕСИСЛАВА (мен) и така... Отидохме и се настанихме. Бяхме с две мои приятелки - е, приятелки не големи, но едната беше с майка си и бяхме общо четири в една стая. Естествено всички си ме мразеха, а приятелките тогава се смятаха, като ти кажат само "Здрасти!" или пък "Ко праиш?!" и т.н..
И най-неудобният ми момент там беше, когато ми казаха, че има нещо интересно на терасата, а аз тъпата с хавлия излязох нали след баня беше и ... познай к'во!! Всичките момичета се събраха и ме заключиха и се подиграваха, а момчетата пък бяха с една тереса до нас и можеха да излязат и да отидат до мен.. .ауу..неудобно!..! И аз естествено - плач! Докато не им паднах на колене и тогава ме пуснаха! А аз преди си играех само на ПСП-то и нищо не съм им правела! Има и страшно много случки още, подигравки... моите родители знаят, казват ми все да не плача, да ги удрям, да ги обиждам и така и успях да преодолея! Двете които ме мразеха (едната, която водеше всичките) се махнаха от даскалото и се преместиха в ПМГ-то
Суперско стана! Всичките бях като мухи без глави там
И скоро всичко се размина!! <3
На мен преди едно момче /от класа/ ме гавреше за цигарите, обаче като си отворих и аз устата в един момент се спря. Та, авторке, ти пробвала ли си с думи? А иначе, ако не се оправям с думи започвам с шамарите, обаче това е крайно и не е за всеки.. /'щото не на всеки му е яко да виси при директора като сопол, заради някаква пикла примерно. Е, не че и на мен ми доставя прекрасно удоволствие, ама поне знам как да се оправдая и какво да кажа в повечето случаи/.![]()
И аз съм била в това положение.Обиждаха ме, малтретираха ме, но аз се взех в ръце и започнах да отвръщам.А сега съм приятелка с всички, всички ме познават и се държат супер с мен, няма как да се оплача просто !!![]()
Тя споменава, че са оказвали насилие спрямо нея, мислиш ли, че има смелостта да се опълчи, като знае, че после може да я боли.
Като постъпих 8-ми клас в новото ми училище и съответно първата година всеки гледаше да се докаже и сбиванията не бяха рядкост. В крайна сметка започнаха да ме уважават, срещнах преди година едно прекрасно момиче, покрай което се размекнах и сега ме гаврят, говорят зад гърба ми и т.н Като видят някаква слабост, повечето хора се опитват да я атакуват.
оф -.-
ми като не градиш някакъв респект, падаш им на колене и им се молиш за всичко ще е така
намери си приятели
освен ако не си някаква супер голямата мухла, не разбирам как така никой няма да те харесва?!
явно има нещо кофти , което не ни казваш..
Аз още съм си в това положение на 14 съм (края на 7 клас) и всички ми се подиграват понеже съм дебел (108 кила не е 5 6 кила над нормата като при повечето които ги обиждат) нямам приятели ритат ме ,бутат ме (понеже нямат какво да правят и се разведряват) викат ми зубър (щот съм с очила и имам само 5 и 6 въпреки че мразя да уча наизуст и вобще да уча ,запомням всичко в час) и така и аз съм развалина в училище подигравки вкъщи комп и реване (момче съм като гледам тука повече момичета пишат)
Най-лошото е,че ти личи.Че хората,с които общуваш веднага надушват това,че си наранена и се възползват от това.Най-често ,за да избиват комплекси.
Ти завършваш тази или другата година.Каквото и да решиш да правиш с живота си ще имаш нова възможност да създадеш първо впечатление
При мен беше подобна ситуацията,но към 10ти клас май им съзряха тиквите,хората порастват,на това можеш да разчиташ..надявам се.
Ох, като и оказват насилие на нея ръцете и да не са били вързани?? Толкова ли не може да се защити? Ясно, че те са повече и т.н., но това не е оправдание. И толкова ли не може да се сприятели с някого, дори да не е от нейното училище? Аз си мисля, че и тя има вина за това тяхно отношение..
пс: И аз имам доста неща останали в миналото, но никой не се възползва от тях като мои слаби страни. Явно ти, авторке, си провокирала у тях нещо, което да ги накара да се държат по този начин.
Вие явно попадете на хора има такива които се забавлят като тормозят някого и да му подиграват(ако ще и най-добрия човек на планетата да е)
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 05-03-2012 на 19:24
Не, просто вие сте толкова черногледи, че няма някъде.. как може да си мислите, че всеки ще се/се гаври с вас и т.н.. Да, случвало се е да споделя нещо на някого и после да ме разнасят насам и натам подигравателно, но съм далеч от мисълта, че винаги ще е така.
SELENAesuper На мен веднъж ме заключиха на тъмно и студено и ме караха да пея мръсни песнички, за да ми отключат. Просто ми спря дъха от смях, пък ти се дразниш.. ей, не разбирате от майтап значи..
Съгласна съм с bloodyF и DisappointedDreamer.
Тя ясно дава да се разбере, че това не и харесва, Зайче..
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Мен пък са ми взимали домашното и са ме карали да псувам 12 класници за да ми го върнат и аз трябва да избирам 2 или бой и попринцип избирам бой
Авторке, стегни се. Нямаш ли интереси извън училище?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
ами била съм в твоето положение, мила.
Пиши ми на скайп и няма да те предам : )
Скайп: tsvetoslava99
Самоубийството е добро решение. Напиши трогателна бележка. Като започнете с тия стени и простотии, родителите ти са много прави, че сама си го причиняваш всичко.
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
Знаете ли, животните нападат хората, когато усетят в тях страх и чувство за надмощие. Никога няма да излезете от положенията си когато падате на колене, плачете и се молите, така само показвате на "врага" колко много той Ви превъзхожда.
DisappointedDreamer и Зайче..
като на човек не му е до шеги едва ли ще му е яко да го заключат по хавлия на терасата! има си хора които ще се смеят(естествено ако са приятели мн ясно че ще се смее)и такива които няма(са разбира се кой знае как злобарската са се отнесли с момичето и то затова се е разревало!)
мене също са ме тормозили ама не в такава степен (аз на тия нищо не им бях направила бяха няколко човека които постоянно искаха да преписват от мен домашните или преди тест ме "заобичват" а после забравят че съм им окзала помощ да изкарат хубава оценка и ми правят гадно -еми сори ама не е честно нали?) просто тогава имаше други деца които тормозеха далеч повече от мятаха им чантите разпиляваха им нещата и ги ритаха...вадиха им тетрадките/купените учебници и ги късаха/настъпваха ....побоища не ставаха макар че в новото ми училище нещата са по далеч друг начин- има няколко неземни богини които само очакват от нас останалите да им се кланяме колко са невероятни(каквито същност не са) и който надигне глава става голяма разправия....макар че от мен като че ли изпитват някакъв страх като се замисля...права ги на две стотинки(словесно) до толкова че се отказват дори да ми посегнат ,за мен боя не е опция....
а и съм забелязала че има три типа тормоз
единия е шега но за съжаление "жертвата" не го възприема като такава
второто си е избиване на комплекси и мачкане на другите за забавление без причина
и третото е тормоз само че в случая има причина която дразни другите и това ги кара да взимат такива мерки
Абе, моля ти се. Авторката си е виновна. Представям си колко зле трябва да си, че да се разревеш. Дори и да не и е било смешно, винаги е можела да остане навън, с нацупена физиономия, докато и отворят, дори да се развика и ядоса. А тя, наща хубавица, ПАДНАЛА НА КОЛЕНЕ (моля зебележете) и го ударила на РЕВ. Е, и аз бих се смяла. Ебахти, реакцията на 4 годишно детенце.
Драид е прав. След тази нейна тъпа реакция, те още повече са я взели за мезе. Сама си е виновна. От тук нататък, каквото и да прави никога не ще може да промени мнението на тези хора за нея.
Тя самата трябва да се промени и да порасне, за да може другите да я харесват. В случая тя е кривото колело.
Добре де, разбирам да се разреве един два пъти-са , не всички сме от камък,но да не и пред тях! Смисъл да се сдържи на момента да е силна и после когато е сама да си излее сълзите че и кофи да напълни....да не показва че е слаба....
Аз на момента отвръщам и то тъпкано па после у нас си рева на леглото гушнала възглавицата (ако ми е тъжно де)![]()
Имаш малко или много вина и ти. Позволяваш им да те нараняват и обиждат, а това ти е грешката. Принципно отдалече си личи, че си наранена и с ниско самочувствие, а когато го подуши някой комплексар , се възползва от случая и нападат. Както ти дадоха по - горе примера с животните.
Просто бъди по - уверена в себе си. Намери си някакво хоби или занимания извън училище. Запознай се с нови хора и всичко ще се оправи. Аз също съм била в твоето положение , но в момента всичко е повече от добре. Пък след кратко време ще си в университета, а там хората са вече пораснали. Сега просто трябва да не позволяваш на другите да те обиждат и подобни.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥