Някой хора се отклониха от темата, т.е. да отговорят на въпроса. Само ще добавя нещо за зависимостите - че са физически и психически. Честно мен ме плаши втората. Защото точно както каза x7aZzy "си готов да лъжеш, малипулираш, мачкаш без да се замислиш." При физическата, осъзнаваш проблема. Осъзнаваш, че те тресе, че повръщааш, че ти се губят моменти, че не си спал от четири дена, че се депресираш след като отмине ефекта. Осъзнаваш го, виждаш колко сериозно е станало вече и че тялото ти не издържа без. А психическата - там си п*тка, викаш си че няма да ти е весело без да вземеш, че другите щете сметнат за тъп, че ти самият си тъп, че няма да можеш да си направиш купона.
В крайна сметка, които взима наркотици не става моментално зависим. Нищо не ти пречи веднъж-два пъти в годината да взимаш, за собствено удоволствие. Аз го виждам така - дали ще се напия на рожденният си ден, дали ще се напуша, или по друг начин ще се накова, си го правя за мен. Не го правя всеки ден, не съм зависима, просто си доставям удоволствие - присхическо извисяване малко.
Спрете се с тия зависимости, все едно като си шмъркнал две линии и си зависим вече. И мисли от сорта, веднъж като почнеш и айййде. Кво айде, всеки може да се контролира и да си преценя, това че един го допуска, не значи че всички са така.
Коментара на Ирти го разбрах. Беш с цел да ви каже, че не всички наркозависими са прошляци, продали стоката си от тях и не се къпят по 2-3 седмици, щото видиш ли коката е по-важна. И наркозависимият е човек, има си ценности и морал, също може да обича и да мрази, да лъже, да краде, да се съмнява. Но това го може и всеки независим. Спрете да принизявате хората.