Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
Спрете да принизявате хората.
Признавам, че не съм чела цялата тема, но сякаш не видях коментари, в които да се твърди, че "шмръкнеш ли две линии, си зависим". Или пък, че ако пушиш трева, си нищожество.

Иначе проблемът тук е, че не се прави разлика между зависимост и навик. Като цяло значението на думата "зависимост" се разводни в тази тема.

Да се върна към коментара на Ирти за връзките.
Това, което описа, ми звучи като оная глупост за безусловната любов.
Само да намеря цитата.

- Винаги съм смятал, че духовните спътници споделят безусловна любов, че нищо не е в състояние да ги раздели.
- Безусловна? - повтори тя. - Ако аз съм жестока и изпълнена с безпричинна омраза, ако постоянно те тъпча, винаги ли ще ме обичаш? Ако те пребивам до смърт, ако се запилявам с дни, ако лягам с всеки срещнат мъж, ако проигравам на комар последното ни петаче и се прибирам пияна-заляна, пак ли ще ме обичаш?
- Хм, като се замисля, любовта ми сигурно ще поохладнее - признах аз. Колкото по-застрашени сме, толкова по-малко обичаме. - Интересно, да обичаш някого безусловно означава да не те е грижа какъв е този човек и какво върши! Излиза, че безусловната любов е равносилна на безразличието!
Ако на мен не ми пречи, че половинката ми е зависим и има проблем, това означава, че не ми пука за него. Едно е да приемам недостатъците му, но да приема, че е наркоман - не, мерси. И бих очаквала същото от него.