Еми някак шоколадът е безопасен за теб, имам предвид.
А пък дори тревата може да те пристрасти на емоционално ниво. Сподели ми един човек (като, разбира се, от 1 човек не можем да съдим за всички редовно пушещи трева, то е ясно), че пуши всекидневно, защото това го отпуска и го кара да забравя за проблемите. А това си е тъжно във всеки смисъл. А шоколадът не ти вреди емоционално. Да, пак си жалък, защото някакъв шоколад ти оправя настроението и не можеш без него, но пък вредата ми се струва по-малка. Просто си дебел, примерно, и със слаба воля.

А книгите ти дават няк'ва култура, даже трябва да се гордееш, че си толкова четяща : )
А какво ти дава тревата?
Сми', сигурно наистина има хора, които не деградират, противно на общественото мнение или пък на стереотипите, които оплюхте. Но някак съм свикнала да асоциирам употребата на наркотични в-ва с порок. Както и пушенето и редовното пиене (и битовия алкохолозъм ми се струва NOT OKAY.)
Може би от всичко изброено, ДД, само зарибените пушачи (на цигари) не мога да си помисля, че са нещо под-. Не че за другите мисля, че са под-, но се притеснявам, че (могат да/ще) пропадат и си развалят здравето.
Но да, тук ми идва и друго нещо наум де. Всеки знае как да живее чуждия живот най-добре.
Моят страх от вещества/зависимости си е просто ирационален. Не мога да го обясня, но нещо ме отблъсква в идеята за честа употреба на наркотично в-во.