Съгласна съм с Ирти за едно - повечето тук не знаят какво е зависимост. Или знаят на теория, но никога не са се сблъсквали с такава (пряко или коствено).

Ще кажа какво за мен е зависимост. Да искаш нещо толкова силно, че си готов да лъжеш, малипулираш, мачкаш без да се замислиш. Да даваш всичките си пари само и само да задоволиш една измислена нужда. До такава степен да загубиш представа кое е важно и кое не, че когато дойде момент да избираш между човек, когото обичаш, и това да се надрусаш, дори няма да се поколебаеш.
Това мога да твърдя от опит. Общото на всички видове зависимости е прекрачването на граници.

Цялото ни общество е зависимо. Когато обаче някои прекрачи общоприетите граници, тогава влиза в графата наркоман.
Познавам доста наркомани. Не са хубава картинка.
Иначе, да - повечето са много добри хора (много по- добри от "нормалните"). Ама какво от това?
Не ме разбирайте грешно, нямам нищо против зависимите. Била съм там. По- скоро все още съм (бивш наркоман няма), но това не е оправдание.
И да - има наркомани и наркомани. И всичките искат да избягат от реалността. Пожелавам им успех. Аз пробвах - не става така лесно.

По темата: не съм и не мисля, че ще тръгна някога с наркозависим. Защото всеки е страхотен, докато не го хване гладът. Тогава няма оправия.
А иначе не ми пречи да пуши и да пие. Абе, всъщност нищо не ми пречи, само да е с мярка.

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
Каква е тази ваша сериозна връзка, като не може да приемете, че еди някой си е такъв? Че цял живот е бил такъв? Какво ми говорите за сериозни отношения, като това нещо не го приемате? Няма да ви храня.. само ще кажа, че с ръка на сърцето ще кажа, че такива приятели не бих приел, защото няма да си заслужава.
Това ще го коментирам по- късно. Не съм съгласна, но сега излизам.