Така, казваш, че преди няколко месеца се е разболял тежко - често след такива състояния хората са способни да изпаднат в нещо като "депресия", изобщо позната ми е историята.
Стоене по цял ден вкъщи, "нищоправене", никаква мотивация за нищо, абе загубен случай. Опитай се да поговориш, но вместо да казваш постоянно "аз" не се чувствам добре, не съм доволна от сексуалния ни живот етц., питай го какво му е, защо е така, поговорете. Погледни наистина нещата от негова страна, щом толкова време сте заедно и се обичате, и ТИ го обичаш, то окажи подкрепа, защото е много вероятно да е изпаднал в "емоционална дупка". От това може и да се пораждат "проблемите" в секса. Съобразявай се. Изслушвай. Бъди до него. Иначе няма как.
Вероятно се повтарям с мненията по-горе, но разнообрази ежедневието си с него - не ви знам колко често се виждате, но отидете на места, на които не сте ходили, разходки, повече забавления, раздавай го по-отпуснато. Така като мислиш, че има проблем за разрешаване, то всяко едно действие, различно от поведението му преди месеци, ти се вижда като част от проблема. Ако действително е преживял нещо тежко, дай му шанса да се вземе в ръце. Помогни му и ти да го направи, нали затова си с него, да можеш да си ти тази, която го подкрепя.
А ако вече ти е непосилно, не ти се занимава, отдръпваш се, нямаш същите чувства, нито желание да поправиш нещата, то просто се разделете. Никой не говори да лишаваш себе си от удоволствието, в момента се говори за това да си до него, да го подкрепяш, да му помогнеш да стъпи на краката си отново, а ако не си готова за това - да се опиташ да погледнеш нещата от негова страна, по-добре и за теб, и за него е да прекратите нещата.
Относно това, че не виждаш бъдеще: Не виждаш бъдеще или не искаш да положиш усилия, за да го видиш, защото не ти се доказва 24/7 това, че си обичана. Сега е моментът ти да го докажеш
Ти си познаваш най-добре човека, ти ще решиш дали изобщо е такава ситуацията, или не. Опитай да поговорите, едва ли ще стане от първия път, но опитай.