Здравейте!

Пиша ви, защото нямам към кой друг да се обърна. Надявам се, че няма да подминете темата ми, защото наистина се нуждая от съвет.

Приятеля ми отиде да работи и учи в Германия тази есен. Чуваме се почти всеки ден. Пробваме да поддържаме отношенията ни такива, каквито бяха.

Наскоро се скарахме. Не беше кой знае какво, но нещата се влошиха. Мен ми трябваше време да се успокоя и да помисля върху връзката ни. Казах му го и изключих компютъра. Отне ми 2 дни, за да се осъзная. Просто напрежението ми идваше в повече в този момент и поемам вината за скандала.

Поговорих с него след това. Нещата се нормализираха, до колкото може. Не тук е проблемът.

Докато мислех тези два дни, осъзнах, че чувствата ми към него изстиват. Дали е заради разстоянието, или заради нещо друго, не знам.

Всичко, до момента, в който той замина, беше изпълнено с любов и страст. Дори помня самото ни запознанство, тръпката от него, независимо колко отдавна беше то. Бяхме загубени, но все пак беше забавно. Помня, когато ми каза, че ме приема за повече от приятелка и как се почувствах тогава. Помня всички чувства, които някога съм изпитвала към него. И все още го обичам. Обичам го и не смятам, че някога ще престана да го обичам. Но не е онази вълнуваща любов, не е онази любов, заради която можеш да се усмихваш без причина или да ревеш цяла нощ.

Не искам да се отказвам от тази връзка. Той значи много за мен. Бил е с мен в най-тежките ми моменти. Никога не ме оставил, излъгал, нагрубил или наранил по какъвто и да е начин.

Чувствам се отвратително, когато потърся тези чувства, тази наслада от връзката ми с него и я няма. Няма я страстта.

Ще кажете, че с течение на времето връзката ни е олегнала. Не, тя олегна отдавна. Тя олегна в момента, в които ние започнахме да си вярваме до безкрайност и да се обичаме до безумие.

Другата ви мисъл ще е за секс, знам. Не, проблемът не е там, че сега просто няма как да извършваме този акт. Знам, че сексът е важен за една здрава връзка. Имало е моменти, когато и двамата сме били изморени и не ни се е правило секс, а просто сме си лежали в леглото, дори без да обелваме и думичка.

Ще се видим за Коледа и Нова година. Направихме този план още когато той не беше заминал. Когато го изпратих на летището си го обещахме. Тогава сърцето ми потрепваше в очакване на този момент. Сега ми е просто някак... безразлично. И ме боли от това. Не искам да губя това чувство.

И, докато писах това, осъзнах, че вие няма как да ми помогнете. Но трябваше да споделя на някого. И все пак ще съм благодарна ако някой реши да ми отговори.

Благодаря, че си направихте труда да прочетете всичко това.