.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Любов и отношения

Хелоу!

Ще гледам да не изпадам в излишна полемика, ама кой знае кво ще стане.
    Имам си приятелка от 10 месеца, щастливи сме или поне така си мисля.
    Да подчертая, че не съм депресар или мухльо дето не оценява тва, което има.
    Пълно щастие няма, ама смея да твърдя, че усещам, когато нещо в играта куца, макар и да е дребно.
    Не може ли нещата да си вървят спокойно, да няма излишни драми и сцени?
    Е, като си се издънил, ще си понесеш последствията, ама защо като се държиш добре и си седнеш на задника,
    столът ти трябва да почне да се клати?
    Не знам аз ли искам много или хората, които стават в днешно време са малко.
    В началото всичко изглежда добре, после почват дребните караници, ама си казваш "това е връзка, нормално е".
    И като дойде момента, в които искаш малко спокойствие във връзката, започваш да премълчаваш някои кофти неща
    (за да не става от мухата слон), та тогава сякаш това се обръща срещу тебе.
    Ти уж правиш добро, ама отсреща доброто си е ударило главата и си мисли, че прави добро, ама май не е така.
    Гледам да не ги мисля много нещата, ама искам като си легна вечер да си кажа "беше хубав ден", а не да е чудя
    коя гора да хващам и как да избягам от мисълта, че нещо куца и трябва да го оправя.
    Май като се замисля не съм много щастлив, ама това е положението.
    Как да не позволяваш на някой да ти се качва на главата и по-скоро как да усетиш, че почват да се качват на главата?
    Защо когато се държиш добре с една жена и тя ти отвръща, трябва да дойде момента, в който тя да започне да прави и приказва глупости?
    Вярно е, че е нужно от време на време напрежение във връзката, за да не изчезне огъня, ама пък нужно ли е
    човек да се развика, да направи скандал, да тропне по масата, да си тръгне, че да бъде оценен истински?
    Въпроси - много, отговори - малко, идиоти - много, куршуми - малко.
    В крайна сметка май разбираш, че си прецакан, когато се замислиш "а бе кво ще правя без въпросния човек" и
    единственото нещо, което си казваш е "не знам".

А, мерси, че ме изслушахте!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Самият ти изпадаш в някакви излишни драми, от които няма смисъл.
    Пълно щастие не знам дали има, но определено в една връзка винаги има едни караници - дребни и малки , и не е нужно да им обръщаш толкова много внимание.

Абе няма безпроблемна връзка, ама това дето ти го обясняваш на мен ми е много противно. И не бих могла да търпя такова отношение. Или се разбираме, имаме си доверие, подкрепяме се и тн и тн. или просто няма смисъл да сме заедно. Скандали, караници.. тропвания по масата... не не не..
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Самият ти изпадаш в някакви излишни драми, от които няма смисъл.

+

Направо се отказах да чета по едно време.. Само попаднах на нещо грешно, че като премълчаваш уж го правиш за добро.. дрън-дрън Точно премълчаните неща прецакват връзката.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Гледай сега - не може да наричаш една връзка "игра". Не знам как го възприемаш ти, но ако наистина за теб е игра, то не виждам смисъл въобще да се занимаваш с каквото и да било.

Така, ако не го възприемаш като игра - сливи ли имаш в устата? Като усетиш, че започва да ти се налага и да се прави на велика, сядаш и казваш -"Не се прави на интересна, а седни и говори с мен, защото сме ДВАМАТА във тази връзка, не си само ти, и аз имам чувства и емоции."
    А ако продължи да вдига скандали и да подскача като драма куийн .. Аз не бих търпяла такова отношение постоянно и непрекъснато, съвета ми е да не го търпиш и ти.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Съгласна съм с Amore-Mio и Azoria. Макар, че не знам за какво толкова се карате, но когато премълчаваш нещо,(за да не става от мухата слон), след като се разбере от мухата става не слон, а цяло стадо слонове! Така както си го написал ти излизаш "жертвата" в тази връзка, но реално не си посочил нищо конкретно, така че може и да не си толкова невинен за колкото се мислиш. Постави се на мястото на другия, защото винаги има няколко гледни точки. Поговорете си, защо се държи така, какви са очакванията й, с какво си я провокирал - опитайте се да си изясните позицията на другия.

Голям фен Аватара на ♠Joker♠
    Може ли малко повече информация?
    За какво се карате? Какво си премълчавал?

Не, не възприемам връзката като игра, всъщност трябваше да напиша в началото, че ще използвам
    малко странни думи.
    Напълно наясно съм с това какво искам и какво мога да дам.
    Знам, че връзка без търкания няма, ама мисълта ми беше, че
    дойде така един момент в живота ми, в който имам доста други проблеми и ми се искаше
    докато си оправя филмите, да нямам излишни филми във връзката, защото ме натоварват.
    Затова и говорех за премълчавания.
    Ама май сте прави за премълчаването.
    По-скоро проблема ми е, че приемам дребните караници като възможен край, защото
    нали и дребния камък може да преобърне каруцата.
    Става въпрос за дребни неща, нещо в поведението ме е издразнило, необмислена дума и такива неща.
    Те се забравят, ама има случаи, в които цял ден, когато се сетя за нея тая дума звучи в главата ми
    и се опитвам да вникна в смисъла ѝ и дали зад нея не се крие някакво послание, което изтървам.
    Цялата работа идва от това, че никога не съм бил такъв параноик, както сега, но това е предизвикано от факта, че
    не мога да си позволя нещата да западнат.

Ние с моя приятел сме заедно от година и два месеца, по едно време се чувствах по абсолютно същия начин. Чудех се и размишлявах точно като теб. Но накрая осъзнах, че връзката наистина си е това, а не се заблуждавам. То рано или късно започват дребните караници, неизбежно е. В началото се разбирахме перфектно точно защото не се познавахме толкова добре, сега осъзнавам, че сме коренно различни хора и малко кофти е положението, ама някак спрях да ги мисля толкова нещата. Така че не си давай и ти толкова зор и ще видиш, че нещата сами ще се оправят, ако не - здраве да е, майната му и продължаваш.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ако прекалено много се е филмирала и те затормозява, кажи и, че имаш нужда да сте в чисти отношения поне, докато имаш и странични проблеми. Най-добрия ми приятел наскоро ми каза, че връзката не е целувки, гушкане и "Мило, обичам те", а това да знаеш от какво има нужда другия и да се стараеш да му го дадеш. Замисли се над това. Ако имаш нужда от спокойствие, редно е да ти го дадат. Това е в случай, че се карате точно за глупости.

Ако се карате за по-сериозни неща, премисли какво точно не е наред и го сподели. Не с караници, не с филми, а дума по дума. Ако е неспособна да те разбере, лошо. Също е лошо и, ако нейните причини за мрънкане са всъщност нещо важно, което ти предпочиташ да приемеш за тъпотия, а в същото време имат значение за нея. Тогава се вслушай в думите и и прецени дали ти самият не е нужно да я разбереш повече.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на djipsito
    Бъди малко повече непукист. В смисъл такъв... недей да търсиш зад всяка дума и всяко действие нещо скрито, покрито, премълчано и т.н. Тва само те натоварва и те вкарва във филми.

Колкото до малките камъчета и каруцата... една връзка е точно това: Докато единия се навежда да махне камъчето от пътя, другия го придържа да не падне! Просто е така, не могат и двамата да се наведът, единия трябва да придържа другия.

Комуникацията е супер важна в една връзка!
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си