- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Какво ще кажете за изневярата? Изневерявали ли сте, а на вас?
противно на написаното от теб и от jghgh някъде в началото на темата, (без)действията ни определят.
ти си това, което си, това, което правиш. и, да, можеш да помъдрееш с годините и преживяното, но същностните ти характеристики няма (как) да се променят, защото те изграждат - ако си агресор, ще продължиш да си бъдеш агресор, ако си манипулатор, ще продължиш да бъдеш такъв, ако си романтик/идеалист, ще си падаш на дупето и вероятно ще станеш циничен, но отдолу, сърцевината си остава същата - няма как да се изкорени. съществува метафоричен образ, който ми се струва особено подходящ за илюстрация в случая - уголемяващото се тяло, по подобие на снежна топка, която се търкаля надолу по склона и натрупва все повече и нова маса върху себе си. това сме ние хората - една сърцевинка (core)/същина в началото, едно ядро, което наслагва шлаки и украшения от времето и живота (си) по себе си.
//аз съм била системно малтретирана, така че темата не ми е далечна. когато обичаш някого, си склонен да му позволяваш да се изразява свободно, по начините, по които има нужда, защото вярваш, че това може би му помага да се чувства по-добре. или поне аз правя това с хората, които обичам. но, докато зависи от мен, във взаимоотношения с насилници няма да вляза. в същината си хората се запазват до смъртта. за добро или лошо, някои неща са константа.
и, за да се върнем към първоначалната тема, да, вероятно/статистически можеш да удариш само веднъж, (можеш и да изневериш само веднъж), но действието ти те определя - като насилник/избухлив/лабилен/etc. - в първия случай, за изневерилия нека всеки сам да си намери думите - нелоялен, неуважаващ, егоистичен, животински са на върха на езика ми;
в този ред на мисли, да, аз вярвам, че човек може да поправи поведенческите си характеристики, защото притежава разум/интелект, който го отличава от останалите животни. в този смисъл - изневярата/агресията/etc, които "просто се случват" са единствено примери за ненадскочена анималистична природа.
V
blab, не смятам, че непременно от х винаги следва у. може по природа да си еди-какъв-си и да не постъпиш по у, или обратното, да постъпиш лошо, без непременно да си лош човек, за да видиш "какво е". мога да го обясня и с лични примери, ама има ли смисъл, ако целта е да се осъждаме, а и в този форум е видно, че споделеното рано или късно се използва с/у теб.
за себе си предпочитам идеята, че човек може да съзрява и да помъдрява, останалото го намирам просто за сочене с пръсти, което не помага на никого.
не оправдавам системния тормоз, говоря единствено за кривването един път от пътя.
да, приех го лично.
сигурно защото ми цитираш мнение от 2012.
Последно редактирано от jghgh : 10-17-2015 на 17:49
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Ами не съм, колкото и да ме презираш и да ти се иска. Само защото съм девствен, нали!?
Знаеш ли без колко много неща могат да живеят хората?! Само на въздух, хляб и вода, може да се живее доста дълго, ама по какъв начин?! Сексът при хората е нужда и инстинкт (като при животните, колкото и цинично да звучи)!
Ти и Калпазанка не можете да ме опровергаете, единственото което можете да направите е да тласкате темата в друга посока!
тебе кой те излъга че е, фактът че можеш с волята си и без много усилия да откажеш на някоя значи че нито ти е нужда без която не можеш нито ти е инстинкт който не можеш да преодолееш както е при животните
Последно редактирано от dreamwalker : 10-17-2015 на 21:31
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Дримок, стегни се, много ти падна нивото. Държиш се като евтин трол ;/.
Знам годинката, ООН не е първата организация за поддържане на световен мир, а и последната няма да бъде, най-вероятно.
https://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Nations
#даучишистория
#датролишвтийнфорум
#дасезаливашотсмях