.
Отговор в тема
Страница 7 от 9 ПървиПърви ... 3456789 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 222
    Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Това са крайни случаи. Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.
    Виждам, че не си разбрал въпроси ми, ще го повторя: Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на an7raks
    Това са крайни случаи. Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.
    И все пак? Би ли спал с човек, който е убил някого, защото го е ядосал? После 10 години не е убивал, щото никой не го е ядосвал достатъчно, но ти убеден ли ще си, че няма да си първия за тея 10 години, който ще го вбеси?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Виждам, че не си разбрал въпроси ми, ще го повторя: Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?
    Първия път добре, обаче как не те е срам да му предлагаш и втори след учтивото му игнориране ?

Мега фен Аватара на Blab
    Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.
    противно на написаното от теб и от jghgh някъде в началото на темата, (без)действията ни определят.
    ти си това, което си, това, което правиш. и, да, можеш да помъдрееш с годините и преживяното, но същностните ти характеристики няма (как) да се променят, защото те изграждат - ако си агресор, ще продължиш да си бъдеш агресор, ако си манипулатор, ще продължиш да бъдеш такъв, ако си романтик/идеалист, ще си падаш на дупето и вероятно ще станеш циничен, но отдолу, сърцевината си остава същата - няма как да се изкорени. съществува метафоричен образ, който ми се струва особено подходящ за илюстрация в случая - уголемяващото се тяло, по подобие на снежна топка, която се търкаля надолу по склона и натрупва все повече и нова маса върху себе си. това сме ние хората - една сърцевинка (core)/същина в началото, едно ядро, което наслагва шлаки и украшения от времето и живота (си) по себе си.

//аз съм била системно малтретирана, така че темата не ми е далечна. когато обичаш някого, си склонен да му позволяваш да се изразява свободно, по начините, по които има нужда, защото вярваш, че това може би му помага да се чувства по-добре. или поне аз правя това с хората, които обичам. но, докато зависи от мен, във взаимоотношения с насилници няма да вляза. в същината си хората се запазват до смъртта. за добро или лошо, някои неща са константа.

и, за да се върнем към първоначалната тема, да, вероятно/статистически можеш да удариш само веднъж, (можеш и да изневериш само веднъж), но действието ти те определя - като насилник/избухлив/лабилен/etc. - в първия случай, за изневерилия нека всеки сам да си намери думите - нелоялен, неуважаващ, егоистичен, животински са на върха на езика ми;

в този ред на мисли, да, аз вярвам, че човек може да поправи поведенческите си характеристики, защото притежава разум/интелект, който го отличава от останалите животни. в този смисъл - изневярата/агресията/etc, които "просто се случват" са единствено примери за ненадскочена анималистична природа.

V

Зависи кога науча за новината. Ако вече имаме семейство - няма да е фатално. Зависи и от убийството. Но между шамар и убийство иманразлика.

Зависи кога науча за новината. Ако вече имаме семейство - няма да е фатално. Зависи и от убийството. Но между шамар и убийство има разлика

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    противно на написаното от теб и от jghgh някъде в началото на темата, (без)действията ни определят.
    ти си това, което си, това, което правиш. и, да, можеш да помъдрееш с годините и преживяното, но същностните ти характеристики няма (как) да се променят, защото те изграждат - ако си агресор, ще продължиш да си бъдеш агресор, ако си манипулатор, ще продължиш да бъдеш такъв, ако си романтик/идеалист, ще си падаш на дупето и вероятно ще станеш циничен, но отдолу, сърцевината си остава същата - няма как да се изкорени. съществува метафоричен образ, който ми се струва особено подходящ за илюстрация в случая - уголемяващото се тяло, по подобие на снежна топка, която се търкаля надолу по склона и натрупва все повече и нова маса върху себе си. това сме ние хората - една сърцевинка (core)/същина в началото, едно ядро, което наслагва шлаки и украшения от времето и живота (си) по себе си.

//аз съм била системно малтретирана, така че темата не ми е далечна. когато обичаш някого, си склонен да му позволяваш да се изразява свободно, по начините, по които има нужда, защото вярваш, че това може би му помага да се чувства по-добре. или поне аз правя това с хората, които обичам. но, докато зависи от мен, във взаимоотношения с насилници няма да вляза. в същината си хората се запазват до смъртта. за добро или лошо, някои неща са константа.

и, за да се върнем към първоначалната тема, да, вероятно/статистически можеш да удариш само веднъж, (можеш и да изневериш само веднъж), но действието ти те определя - като насилник/избухлив/лабилен/etc. - в първия случай, за изневерилия нека всеки сам да си намери думите - нелоялен, неуважаващ, егоистичен, животински са на върха на езика ми;

в този ред на мисли, да, аз вярвам, че човек може да поправи поведенческите си характеристики, защото притежава разум/интелект, който го отличава от останалите животни. в този смисъл - изневярата/агресията/etc, които "просто се случват" са единствено примери за ненадскочена анималистична природа.

V
    Не може добре да се познава миналото на някой, но сте прави. Не се променяме, но помъдряваме. И ако в настояще си паснете, миналото си е минало.

blab, не смятам, че непременно от х винаги следва у. може по природа да си еди-какъв-си и да не постъпиш по у, или обратното, да постъпиш лошо, без непременно да си лош човек, за да видиш "какво е". мога да го обясня и с лични примери, ама има ли смисъл, ако целта е да се осъждаме, а и в този форум е видно, че споделеното рано или късно се използва с/у теб.

за себе си предпочитам идеята, че човек може да съзрява и да помъдрява, останалото го намирам просто за сочене с пръсти, което не помага на никого.

не оправдавам системния тормоз, говоря единствено за кривването един път от пътя.

да, приех го лично.
    сигурно защото ми цитираш мнение от 2012.
    Последно редактирано от jghgh : 10-17-2015 на 17:49
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    е тва с ред и половина да покажеш, че нищо не си зацепил.
    Ти не разбра, че човек се поправя

Град
    Dreamland
    Е, теб като те гледам, не си умрял.
    Макар че ако липсата на секс се отразява на всички както на теб, май ще съм силно за.

Едит: СУУУУУУУПЕРсмешни сте, когато на всяка тема за изневяра стигате до убийство. Леш просто.
    Леш са възгледите ти относно изневярата.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Dreamland
    Не, леш е да смяташ, че изневярата е съпоставима с убийство.
    ...защото...?

А ти моите възгледи не ги знаеш, уверявам те.
    Поправи ме, ако греша, но ти не пишеш ли в този форум от 2010 г.? И нямаш ли 20 700 мнения?

Това, че представям и втората страна на монетата, е мое личностно качество по принцип, което се проявява при която и да е тема на разговор.
    Да, виждам.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    .....
    не закачай Пантата ей

Град
    Dreamland
    в цивилизованите държави
    ?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Е, теб като те гледам, не си умрял.
    Макар че ако липсата на секс се отразява на всички както на теб, май ще съм силно за.
    Ами не съм, колкото и да ме презираш и да ти се иска. Само защото съм девствен, нали !?

Знаеш ли без колко много неща могат да живеят хората?! Само на въздух, хляб и вода, може да се живее доста дълго, ама по какъв начин?! Сексът при хората е нужда и инстинкт (като при животните, колкото и цинично да звучи)!

Ти и Калпазанка не можете да ме опровергаете, единственото което можете да направите е да тласкате темата в друга посока !

точно пък при хората не е нужда и инстинкт

Град
    София
    Защото (в цивилизованите държави) за убийство отиваш в затвора, за изневяра - не.
    dreamwalker-а е ислямистка и според нея трябва наказанието за изневяра да е според шериата - убиване с камъни . Тя всичко си каза в темата за исляма.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    точно пък при хората не е нужда и инстинкт
    Кой те излъга че не е ?

тебе кой те излъга че е, фактът че можеш с волята си и без много усилия да откажеш на някоя значи че нито ти е нужда без която не можеш нито ти е инстинкт който не можеш да преодолееш както е при животните

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    dreamwalker-а е ислямистка и според нея трябва наказанието за изневяра да е според шериата - убиване с камъни . Тя всичко си каза в темата за исляма.
    Когато те заболи мозъкът, отвори книга.

Град
    Dreamland
    Държавите, които прилагат Декларацията.

Тоест държавите, в които не те закопават до шия и убиват с камъни.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_concentration_camps

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_h...xperimentation

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra

https://en.wikipedia.org/wiki/Guanta...detention_camp

Аха, добре.
    Последно редактирано от dreamwalker : 10-17-2015 на 21:31

Супер фен Аватара на corbV2
    Дримок, стегни се, много ти падна нивото. Държиш се като евтин трол ;/.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от corbV2 Виж мнението
    Дримок, стегни се, много ти падна нивото. Държиш се като евтин трол ;/.
    Твоето мнение е много важно за мен.

Град
    Dreamland
    Бягай, бягай, отклонявай темата, друго не можеш.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations - на годинката обърни внимание.
    Знам годинката, ООН не е първата организация за поддържане на световен мир, а и последната няма да бъде, най-вероятно.

https://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Nations

#даучишистория

Град
    Dreamland
    Бягай, бягай, отклонявай темата, друго не можеш.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations - на годинката обърни внимание.
    Не отклонявам темата, обръщам внимание на двойните стандарти, когато става въпрос за "цивилизация".

Последните два линка не се отнасят за случаи много преди годинката.

Град
    Dreamland
    #датролишвтийнфорум

#дасезаливашотсмях

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си