- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гаджето ми не ми позволява да пуша
Гаджето ти не ти позволява да пушиш,тоест мисли за здравето ти. Откажи цигарите ако искаш връзката ви да продължи. А и не само заради връзката ви,а и заради самата теб-замислила ли си се колко много вредят цигарите? Че и водят до пристрастяване... и като свикнеш веднъж,почваш да пушиш по две кутии на ден...така беше при баща ми,че и при майка ми,ама това е друга история.
Последно редактирано от ~The Smile~ : 11-10-2012 на 18:09
Че то ако тръгнем с примери.... гаджето на братовчедка ми не искаше да я целува, щото пушела. Тя ги отказа заради него. Той пък се занимава с наркотици, анаболи и др истории и ги вкараха в затвора за нз колко време. От тогава и двамата пушат от нерви. А братовчедка ми почна и да друса покрай него.
И кво ? Да спре цигарите викате... щото на някой си така му скимнало. Пътя...
Първоначално написано от antifashionshit
Ква е тая мода да се тровите с цигари не знам...
Един ден като пораснеш, ще разбереш каква е.
Теб засяга ли те по някакъв начин това дали сульо и пульо пуши? Не, нали? Тогава не ми говори за порасване.
Тва е игра на характери, кой пръв ще направи компромиса. Кой пръв ще поддаде, кой е по-манипулируемия, кой е по-добрия в думите и изкуството на убеждаване. Тук не става въпрос за цигарите, става въпрос за доминиране. Ината не е опция, нито ултиматумите. Стигне ли се до там значи и двамата са много много боси в социалните умения.
От друга страна... за да има развитие, единия трябва да отстъпи. Ако ли не - явно никой от двамата няма желание за поддържане на тая връзка, а само си губят времето. Което е една друга тема.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Кой ще отстъпи зависи от убежденията. В случая непушача го исказащото мисли за здравето на полоивнаката си, а от друга страна нея я подтиква пристрастяването. Кое е по - силно?
Дори и да се постигне уж някакъв резултат пушене ще има дори и зад гърба на единия. Не е до воля тук, нито до доминиране. По - скоро на кой първи ще му писне от караниците.
Мразя да ми казва какво да правя. Няма значение дали пуша, не е като да се друсам. Т'ва е моя живот и ще си изживявам както искам. Не ме интересува мнението на някой който след 4 месеца няма да е до мен. Заплашването и манипулирането е отвратителен навик особено когато е свързано с родителите.
Дали ще умра на 40 или на 50 или на 80 няма никво значение, щом ми доставя удоволствие го правя.
Всеки си има различно разбиране за живота, различен морал, различни ценности и е супер глупаво да навираш твойте в носа на другия. Различни сме и няма как да станат нещата, ако не се приемаме такива каквито сме.
Но като се замисля, ако някой приятел започне да ми опява за вредните неща ще ми стане супер миличко.
Намираш му и ти кусурите и почваш да му ги вреш в лицето, за да види колко е яко (:
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Радко - последното, за което става дума при подобен род ситуации е здравето на другия и безкористното добро. Цялата работа е да стане мойто, щото аз мисля че съм по правия от другия. И щото ми прави кеф, да се налагам над другите. Пристрастеността също не играе чак толкова роля.
Dr. Gregory House
С тва съм съгласна.
С тва не съм. Аз пуша от 5-6 години... Първо, пристрастена съм, дори да не пуша много, не мога без да пуша. Второ, нямам нито желание, нито воля да ги откажа. То, айде, ако имам желание, воля ще намеря все отнякъде... ама аз го нямам. Наистина. Трето, ако случайно се окажа толкова тъпа, че да реша да ги отказвам заради гаджето, дали ще ме изтърпи в периода на абстиненцията ? Ще ми изтърпи ли всички нерви и всяко недоволстване и т.н ? Щото е най-лесно да кажеш, откажи ги, ама после...
Не знам колко е до тва кой колко се налага и доминира във връзката. Не ме ебе мен тва нещо, щото не го възприемам така. Харесвам си порока и не искам да се отказвам от него. Ако някой има проблем с пушенето ми, да не се събира с мен, да не говори с мен и т.н.
Че той може да е пристрастен към МакДоналдс, да умира, да обожава да яде вредни храни като цяло, от къв зор ще му кажа аз да спре да се тъпче, щото, видиш ли, било вредно. Ами окей, вредно е, ама всеки сам си избира кво да консумира.
Първоначално написано от antifashionshit
Джипси - лошо няма да ги откажеш заради някого. Не за това говоря. Желание, ако имаш и воля ще дойде. При теб явно липсва, щото сама си каза - че харесваш това че пушиш.
Да, всеки си избира кво да прави с живота си, ама когато става въпрос само за него си. когато си във връзка - се съобразяваш с другия. Ако не искаш - това е друга бира, която няма да обсъждам в момента. Да заявиш на половинката си - не ме ебе кво си мислиш, аз ще си правя квото си искам е меко казано нагло. Точно като децата в първи клас.
Да, знам че се отклонявам прекалено много. Проблема не е да откажеш цигарите/алкохола/наркотиците/спорта/шоколада заради гаджето си. Това е нещо нормално. Проблема идва когато това ти се налага, като кредитен консултант нова промоция на лаптопи в технополис. Надявам се ме разбираш.
Dr. Gregory House
А да кажеш "Искам да спреш да пушиш" не е нагло изобщо.
Аз самата съм го казвала, само че на тревоман, и в момента, в който го казах, осъзнах колко съм нагла, ти ми говориш : D
Говорете с резон, бе, хора.
Никой няма право да ти казва кво да правиш с живота си.
И пушачът не че не иска да е с теб, ама ако му даваш наклон на 'уя много ясно, че няма да е доволен.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Аз не разбрах защо тя ще излиза лошата,че не позволява на приятеля й да я контролира? Той си е бил наясно,че тя пуши и изведнъж решил,че вече не му изнася.. Даже я заплашва, какъв кретен. И какво - ще отиде, ще каже на техните, ще й докара един куп караници,наказания и др. на главата, но тя щом иска да пуши - ще пуши. При това някой, ако ми го причини на мен ще му бия шута на секундата. Значи оплювате когато момиче се опитва да промени момче, но обратното не важи?
Моето мнение е всеки да си търси спрямо критериите си. Ако има нещо,което не те радва - или си готов да направиш компромис или не се занимаваш. От къде на къде ще се налагаш?![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Супер досадно е да ти мрънкат за цигарите, никога не бих ги спряла, щото, видиш ли, не ми ПОЗВОЛЯВАТ(?!) да пуша, при положение, че аз самата нямам желание да го правя, хаха. Единственото, което аз бих направила, е да не пуша в негово присъствие.
А колкото до това, че той мислел за здравето й: тук изобщо не съм съгласна. Проблемът всъщност е в това, че на някои непушачи им е неприятно да се дими около тях. Работата със здравето по-скоро ми се струва като нещо, зад което се прикрива реалният проблем.
Everything changes, but beauty remains ...
И аз бих ти забранила.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Обърнете внимание на целия цитат. Особено на удебелената част.
И спрете да се правите на независими.
Да не кажете, че нямам отношение:
Аз не пуша, приятелят ми пуши. На този етап не ми пречи по никакъв начин (освен когато съм болна - тогава ми се гади от дима и той не издиша към мен), но в момента съм на 18 години и някакси съм склонна да си пренебрегвам здравето. Когато обаче стана на повечко, нито ще ми е приятно да съм пасивен пушач, нито спалнята да ми мирише.
Да не се отклоняваме и към темата със забраната за пушенето.
^На мен примерно ми пречи около мен да се пуши. Имам 8 пневмонии и това не е гевезелък. Освен че ме дразни и наистина ми пречи.
Аз и моята компания цялата сме непушачи. Може би затова съм свикнала да не се пуши около мен и се дразня когато излизам с момче пушач. Това че е вредно за дробове, организъм, коса, кожа, каквото се сетиш няма да го казвам. За мен лично е грозно и противно особено за момиче.
Има някакви нормални граници, с които мога да се съобразя и съглася, но има и нагли пушачи. Да ми каже "ш прая кот си искам" си е чиста доза провокация, на която няма как да не отговоря.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Ти пък къде се бъркаш?
Защо изобщо ще излизаш с момче пушач, когато те дразни и имаш 8 пневмонии? За да излезеш с момче пушач трябва първо да си му казала/намекнала/показала, че нямаш нищо против това, че пуши. Или пък да си го приела въпреки този гаден порок. НО, да почнеш да му опяваш за здравето и това как трябва да ги спре, след като си направила едно или двете от гореизброените от мен неща, е чиста наглост.
п.п. към джолие е тоя пост
Не, не опявам за здравето и т.н. като майка. Аз просто си казвам мен това ме дразни и толкова. Ако е възпитан, ще се съобрази да не пуши около мен. Ако изнаглее, ще си намеря начин да изнаглея и аз.
Не бих отказала да излизам със свестен по останали качества пушач, защото е пушач, но ако мога да избирам, бих желала да не е такъв.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ако не ти харесва някой да пуши, няма да си около него докато той пуши. Няма да му опявяш за възпитанието му.
А, и значи пушачите не са свестни?