- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гаджето ми не ми позволява да пуша
Калпазанке,права си,но колко от непушачите вземат предвид точно тези доводи.Ако кажеш всичко това на един пушач има вероятност да се замисли сериозно,но ако му кажеш:"Цигарите са вредни за здравето.Трябва да ги спреш.",всъщност не му казваш нещо,което вече не е чувал/знае.Най-малкото ще те те изгледа с насмешка.Още повече,че в случая приятелят й,както и доста хора,едва ли знаят всичко,което изброи.И когато я изнудва да спре цигарите как мислиш,дали го прави,само защото е загрижен за здравето и или просто самият той не харесва пушачите.Всъщност,каквато и да е причината подходът му е грешен,както и на повечето хора с цел техен познат/любим човек да откаже цигарите.С "аргументи" като "Цигарите убиват.Ще умреш от рак" и т.н. става смешно,независимо от намеренията и добрите чувства.
А непушачите не са, нали? Затова скоро ще ни се забрани и вкъщи да си пушиме..
Съгласна съм с частта с компромисите. Аз също гледам да не преча на напушачите (гаджето ми и един от най-добрите ми приятели не пушат), но и те не ми се налагат и не ми казват "Ааа недей сега да пушиш.." "Днеска колко много цигари изпуши.." и т.н. Ако това се случи много бих се изнервила. Общо взето затова съм толкова несъгласна с този опит за промяна на авторката от страна на гаджето й. Щом не е бил готов на въпросния компромис - защо изобщо се е хванал с нея?![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Това е много сложен въпрос, когато един от двамата не пуши и трябва да се съобразяваш един вид кога и къде да пушиш, за да на пречиш на другите около теб. Но в крайна сметка животът е твой и ти решаваш ще пушиш ли, ще ги спреш ли.. Най-добре е ако успееш разбира се, но това както знаеш е изцяло въпрос на личен избор. Мило е, че е загрижен за теб и не иска да си тровиш здравето и да си даваш парите за боклуци, но не е той, който трябва да вземе това решение вместо теб, или поне аз така мисля. А иначе мога да те посъветвам говори с гаджето ти и му кажи, че не е той човека, който ще определя дали ти ще пушиш или не. И според мен поне е супер жалкото това да те заплашва да каже на родителите ти, все едно сте на по 10-11 години да се заплашвате, че ще кажете кой какво прави ... Съгласна съм с едно от горните мнения, че в крайна сметка някой от вас ще трябва да направи компромис, въпросът е кой.
О , пушачите в повечето случаи изобщо не осъзнават точно за парите. Колко пари дават. Баща ми изпушва повече пари, отколкото тези, с които аз живея.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Само да вметна, че пушача е този, който се съобразява с непушачите а не обратното. По същия начин по който водача на МПС е задължен да пази живота на пешеходците и да се съобразява с тях а не обратното.
Ако се чудите "Защо?" отговора е повече от прост. Който има брада - ще си купи и гребенче. Непушача не е задължен да търпи дим около себе си. В нормално общество всеки има правото да прави каквото пожелае и отговорността действията му да не пречат по никакъв начин на околните. И точно затова съседите идват и ме питат ВСЕКИ път преди да имат събиране или купон или нещо от рода - дали ще имам против ако пускат малко по силна музика.
Така че недейте да бръмчите много и да се правите на много ербап. Аз като непушач държа да се съобразяват с мен и моето предпочитание дали ще се дими около мен или не. И преди да ревнете че съм само от едната страна - аз съм велосипедист, и се съобразявам с пешеходците, когато упражнявам хобито си. Културно изчаквам на пешеходна пътека, движа се без да преча в по голяма тълпа от хора, без да давам зор или да се бутам. Независимо колко бързам или ми е неприятно темпото на движение. Не че не мога да сгазя всички.. мога. Ако не ми харесва нещо - алтернативен маршрут винаги има.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Както и да е.
Калпазанесто, пари за цигари винаги ще има. Може хляб да не се яде, но цигари ще има. За вас е тъпо, ама е факт. Сутрешната кашлица е най-малкия проблем. Всъщност кашлицата е от сутрин/през деня/цяла вечер поне при мен. Снимки имам, имам и проблеми и бля бля. Дадените примери от теб ги има, но има и изключения. Всичко е до организъм. Цигарите не са ми толкова хубави вече колкото ги пуша от нужда, но за мен няма проблем. Че се тровя-тровя се. Който не иска да диша - да бяга далеко. Никой не може да ми каже в МОЯТА къща какво да правя и с какво да се съобразявам. Не съм и длъжен да се съобразявам с някакви хора, които безцелно са решили да въртят педалите на колелото. За мен е безсмилено както футбола. Гонете здраве, мускули или някакъв тонус. Все тая, защото на мен не ми пука и аз свободно бих си дърпал леко, леко от цигарата по улицата. Защото поне това съм свобен да правя и ще правя въпреки глоби и тем подобни. Полицайте ми отнеха много с времето и ще ми отнемат още, ама въпреки всичко такива забрани и закони.. няма да ги спазвам. И аз съм страхотен шофер и бля бля.. и зат'ва съм писал и какво от това? Когато ходя пеша всеки ден гледам да не ме сгазят. Голяма работа. Цигарите и моето удоволствие са пред всичко останало.![]()
Калпазанката е права. Това, което обаче тя описа е за хора, които имат връзка с пушач.
Ако си вълк единак е нещо коренно различно. Оправяш си се сам.
Ирти в твоята къща можеш ако щеш по шнур да се разхождаш и никой копче не може да ти каже. На обществено място обаче ако те помолят да не пушиш - гасиш фаса или отиваш другаде. Ясно е че можеш да си контра винаги. Ама нужно ли е? Никой не ти забранява да пушиш, въпроса е да не пречиш на тия, които не искат да се дими.
А за шоферлъка... няма да го коментирам. Ясно е казано в закона, кой какво трябва да прави. Тва че не се спазва винаги е друга бира. Тва че всеки си го тълкува както му е угодно е трета бира. Тва че някой е решил че държи господ за шлифера е четвърта.
Dr. Gregory House
Драги инатливи Овенчо, заради теб ще си намразя свежия ник!
Нито съм ти казала да се съобразяваш, нито да ги спираш. Намекнах /то си беше натвърд дори!/, че отказването трябва да е ОСЪЗНАТА потребност от самия зависим, а не вменено от някой пут*о както в случая на авторката.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Irti имах познат ( лека му пръст ) който мислеше по сходен начин, но рано или късно идва времето да си изсърбаш попарата, а тая попара дето може да се наложи да я сърбаш, ще съжаляваш много. Няма как да ти променя мнението, а и нямам за цел това поради простата причина че за мен няма значение. Всеки който кара колело или прави каквото и да е, е начин на живот който той е избрал за себе си, както ти си избрал пушенето/пиенето и прочие.
Ако ме помолят не гася фаса и не отивам никъде. Аз си плащам данъци и не съм съгласен да ми налагат нищо. Както казах, който не иска да се дими покрай него.. просто да пропуска такива хора като мен, такива групички/събирания и прочие.
За шофера и законите не съм казал нищо. Законите не са само, когато се качиш в колата. По пътищата спазвам абсолютно всичко. А отделно е че в голям процент от случайте тъпите пешеходци са виновни когато стане нещо, защото не си отварят шибаните зрънкалци или защото ей така е решил да ти скочи пред колата. Примери бол. И защото заради тези ми ти уж закони и примерни граждани все го ям. Тъй, че въобще не бих се съобразил за нищо с разни ми ти хорица от улицата. Никога.
Защо да не съм контра? Защо да си мълча? Не желая и никой нищо не може да направи по въпроса. Както теб не могат да те спрат да караш велосипед пред моята кола и аз да те мисля във всеки момент дали ще ми паднеш на пътя, ще те сгазя и после залудо ще те лежа в затвора. И винаги този го яде зад кормилото.. нали знаеш.
Все пак темата е подхваната.
Горе долу. Зависи как ме помолят. Ако е с нотка на недоволство примесено с дразнещ, налагащ ми се поглед - и аз не бих изгасила. В крайна сметка забраниха пушенето навсякъде. Не си представям зимата да изляза на -10 градуса на тротоара пред заведението да пуша една цигара и да до мен да е застанала някоя фльорца и да ми каже, че димът й пречи... Еми то за нас не остана място, където може да палим - няма да се съобразяваме. Непушачите искат пушачите да се съобразяват с тях постоянно. Еми не е така.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Тва че плащаш данъци не ти дава правото да се разпореждаш с нищо. Разпореждаш се у вас. На улицата си никой, както всички останали. Ако не ти харесва - купи си остров, и си направи твое царство.
Отворен си и се мислиш за голямата работа, но има кой да ти свие перките. Винаги. Същите отворковци като теб, напуснаха кафето щото решиха да се правят на интересни и да пушат вътре. Бучаха, трещяха, заплашваха.. накрая си тръгнаха. Коза ти в случая е че си мега уверен в себе си и това респектира повечето хора. Но това не значи че си правия, или в правото си.
Dr. Gregory House
Напротив, дава ми.
Владо, въобще не ми говори колко отворен съм. Ще съм отворен докрай, зат'ва съм и постигнал нещо и има хора, които са ми свивали перките. Не бой се, бият ме, ама не ми пука. Просто не ми обръщай темата на лични нападки. Просто замълчи и гледай ледата епоха 5, когато излезе.Както и да е. Живи и здрави.
Да де... за туй иде реч....
Двойните ти стандарти ги пробутвай на другите.
Dr. Gregory House
Това си е твоя работа и той няма право да ти забранява да ти се меси и тн. Е разбира се трябва да се ограничаваш пред него ( примерно ако за 4 часа пушиш 4 цигари, направи ги 2 ако през тези 4 часа си с него ).
В началото на връзката ми и аз бях като приятелят ти. Моя пушеше, а аз не, но никога не съм му правила проблем, колкото и да пуши.
Eвала на пича, че се опитва да те откаже от цигарите !!
Първо те ти вредят страшно много, най вече ако си тийн. (яйчниците ти се повреждат) (като цяло баш жена не бива да пуши)
Второ да си се замисляла някога, че дъхът ти на цигари не му понася и не му е приятен, а на теб приятен ли ти е ?
Трето пестиш пари и то много, ако не пушиш.
Ще съжаляваш, че си пушила да знаеш, като се опре до деца, ама страшно много даже ще плачеш след като чуеш думите на гинеколога в бъдеще казвайки, че не си "плодородна"(не способна да ражда деца или способна но с % риск за увреждане на органтие на детето(астма)) поради това това и това. СПРИ най добре.
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 11-11-2012 на 22:42
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Точно в тийн годините можем да си позволим да сме по-безотговорни към здравето си. И стига си дрънкал глупости. И цигареният дъх се оправя с дъвки, бонбони и четка за зъби.
Everything changes, but beauty remains ...
Не, не ти дава. У вас - да. На улицата и по обществени места - не.
Майка ми и баща ми се осигуряват на пълна заплата, плащат много пари за данъци и като не пушачи не желаят дим в личното си пространство, затова на местата, на които не се пуши - ами... просто няма да пушите.
Щом си плащам всичко изрядно имам право да правя и мисля каквото си искам. Имам право да паркирам колата си без да плащам синя зона, имам право да пуша в кръчмата, имам право да съм против вегетарианците, гейтаците, педалите и т.н. Имам право да не ми пука за хора с осигуряване на пълна заплата. Когато нещо не ми харесва - не го правя. Мисълта ми е, че въобще не ме грее на кой му пречи и кой какво желае. И ако някога някой любезен чичка, осигуряван на пълна заплата почне да ми мрънка да угася цигара.. еми предполагам ще го замеря с фаса. Личното пространство не е на улицата. Да не говорим, че навън въобще не го тровя. Бати путкарската работа да ми опява на оная работа колко съм го тровил НА въздух.
От малко дим нема да ви фане рака. Това беше от мен. Не мога да се разправям повече, ама вашето няма да стане никога при определени хора. Наречете ги селяни или нецивилизовани маймуни.![]()
Последно редактирано от Irti : 11-12-2012 на 05:18
омг, колко си асоциален и се гордееш с това :о
тва как от малко дим няма да ни хване рака да не го коментираме, защото принципно не е вярно
а отделно, в кръчмата да те помолят да загасиш си е в реда на нещата. има огромна разлика при пушене на открито и на закрито
ама явно си някакъв бабаит и не можеш да го разбереш
толкова е бай ганьовско това - плащам данък, недосегаем съм, каквото искам ще правя
правилата са, за да се спазват.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride