Само да вметна, че пушача е този, който се съобразява с непушачите а не обратното. По същия начин по който водача на МПС е задължен да пази живота на пешеходците и да се съобразява с тях а не обратното.
Ако се чудите "Защо?" отговора е повече от прост. Който има брада - ще си купи и гребенче. Непушача не е задължен да търпи дим около себе си. В нормално общество всеки има правото да прави каквото пожелае и отговорността действията му да не пречат по никакъв начин на околните. И точно затова съседите идват и ме питат ВСЕКИ път преди да имат събиране или купон или нещо от рода - дали ще имам против ако пускат малко по силна музика.
Така че недейте да бръмчите много и да се правите на много ербап. Аз като непушач държа да се съобразяват с мен и моето предпочитание дали ще се дими около мен или не. И преди да ревнете че съм само от едната страна - аз съм велосипедист, и се съобразявам с пешеходците, когато упражнявам хобито си. Културно изчаквам на пешеходна пътека, движа се без да преча в по голяма тълпа от хора, без да давам зор или да се бутам. Независимо колко бързам или ми е неприятно темпото на движение. Не че не мога да сгазя всички.. мога. Ако не ми харесва нещо - алтернативен маршрут винаги има.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House