Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
Би било много грозно да поставяш ултиматуми на другия и да го манипулираш.А аргумента със здравето и загрижеността е малко смешен,тъй като всеки отговаря за себе си,прави своите избори и си носи последствията.
Пантерата ви го каза ясно, въпросът е дали искате да вникнете в написаното от нея. И понеже явно НЕ искате, от позицията на непушач, делящ обща спалня с пушач, ми се ще да ви светна защо аргумента със загрижеността изобщо не е смешен.

Първо, цигарите са разход. Когато се стигне до 2 кутии за ден, това удря финансово с 10 лв. За един месец сумата набъбна на 300 лв. Сложете към тези 300 лв. наем, храна, дрехи и обувки. Така. Това е счетоводната част.

Второто "смешно" е сутрешната му кашлица и нежеланието да си направи рентгенова снимка. От опит знам гадостите около осигуряването, здравната каса и проклетите пътеки. Отделно ме втриса какъв бум на карциноми има в България. Не искам да съм черногледа, харесва ми да съм с розови стъкла, обаче опирайки до здравето на моя спътник, балоните се пукат. Искам да е здрав, искам да сме дълги години заедно, искам да се радва на внуци и правнуци, а не да си култивира ХОББ /хронична обструктивна белодробна болест/ в най-добрия случай и ХОББ да го отнесе без време.

Трето. Не си мислете, че е вредно само жената да пуши преди зачеването. При мъжа пушач положението със сперматогенезата също не е розово. Не искам да се влача по клиники и да се чудя какви изследвания да правя;не искам родата му да ме гледа на криво, защото имаме някакви репродуктивни проблеми. Искам една планувана безпроблемна и лека бременност, която да завърши с появата на едно /или две-три / хлапе/та/.

Никога не съм му мърморила, никога не съм му поставяла ултиматуми. Виждала съм го абстинентен, докато се опитваше да ги отказва, подкрепяла съм го, но чак едва когато каза "Това ми тежи- искам да ги спра!", го насочих към специалист и започна терапия.