- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.5
С леко чуплива коса съм и слагам много балсам. Косата ми никога не е била мазна от него.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Днес щях да си правя маска,ама ме хвана мързела и не си направих.![]()
Мацки, от 2 години се опитвам да си пусна косата по-дълга от раменете, но просто не става! Не ползвам често преси (преди ползвах, но пак не беше често), само когато се наложи.Преди една година реших, че ако не ходя на фризьор, тя ще порасне и после само леко връхчетата ще ми вземат... Е,да ама не.. Отидох на фризьор и фризьорката ми каза, че е доста изтощена и ще ми отнеме малко повече, но не позволих и тя ми я скъси само с 1см, след което на два пъти в рамките на 1,2 месеца сама си махах цъфтежите и още не мога да се отърва.. Плаче ми се. ;( Ползвала съм купени маски, ефектът е моментен, след това все едно не съм ползвала маска. Балсам ползвам-с него е същата работа. Сменям си шампоаните постоянно, за да не ми се омазнява косата, но уви. Ползвах кристали на biopharma, може би съм доволна от тях. Веднъж ползвах ампули с плацента на Denise, но ми се струва едно нищо-една вода в ампулка и се отказах. Последно време ползвам и хининова вода, която знам, че е боклук ама не издържам вече.. Мисля да си взема спрей без отмиване за силно увредена коса на Gliss kur ама не се решавам все още.. Помогнете ми! Искам здрава и дълга коса, да не е изтощена и със сухи краища.. Препоръчайте ми нещо, което действа бързо, без значение домашна маска или каквото и да е. Благодаря, предварително!
Този спрей на Глис (ако говориш за черния) не очаквай да е нещо вълшебно, аз го ползвам чат-пат. Купи си стимулант на Икаров, той помага за заздравяването на косата и по-бързия растеж, прави домашни маски с жълтък, кисело мляко, мед. И ако краищата са изтощени, цъфтящи и тн ги отрежи...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Спрея на Глис го ползвах колкото да си разреша лесно косата, добър е в това отношение, но не мисля, че ще ти направи косата здрава, хубава и дълга. Най-добре си прави маски с тривитаминол 1 или 2 пъти седмично. Примерно: тривитаминол, зехтин, жълтък и мед. Купи си шампоан и балсам/маска от фризьорски салон/дистрибутор за предпочитане професионални разликата е огромна, а като цена почти няма разлика. Кристали също. Не съм съгласна за ампулите не са просто вода в ампулка, но трябва малко повече постоянство, а не само веднъж. Не съм пробвала на Денис, но момичетата ги хвалят.
Да, може и да си права за ампулите, но грешката е в мен, защото се отказах твърде бързо, поради простата причина, че съм ползвала толкова много неща и съм се заблуждавала отначало, че ще ми помогнат. Исках да пробвам ампулите на Flori vital, но не намерих такива.
най-добре за подхранване си прави домашни маски, а щом искаш да порастне, слагай стимулант на Икаров или тривитаминол
сериозно ?! ползвала си толкова продукти,но не си си правила домашни маски ? от домашните маски по-хубаво няма... повярвай ми казва ти го човек,който си е купувал доста козметика за коса
3 изсушаващи съставки и нито една омазняваща? Добави поне и зехтин или някакви масло, примерно бадемово. Косата каза, че ти е до раменете. Предполагам, че по 2 супени лъжици от всичко ще ти стигнат с 1 жълтък, аз слагам по два, а останалите съставки на око и винаги сместа ми стига. Наведнъж се смесват и стоиш колкото можеш повече, минимум 1 час, колкото повече, толкова по-добре.
И аз, както повечето, нямах време за домашни маски и постепенно ползвах тези различни козметични боклуци. Първо се почна от една хининова вода и след това всички глупости. Между другото ползвах стимуланта за коса на Икаров (една опаковка), но го спрях. Аз не откривам никакъв ефект, каквото и да ползвам. Съсипана съм... Благодаря ви много, изключително много. Започвам с домашните маски и със стимуланта за коса на Икаров. Ще видим дали ще има резултат, ще споделя, а през другото време ще продължавам да следя темата.
П.П. Да, става въпрос за черната серия на Gliss, ама нали много го хвалеха и..![]()
За спрея на Глис... имам чувство, че косата ми привикна към него. А примерно на морето (където ходя водата им е много твърда) и там без този спрей не можех да се среша, ама наистина. Хубав е, купувам си го, но наистина няма как да направи косата здрава и лъскава.
@Dobbyy, прави си домашните маски, защото както Марти каза, няма по-хубаво от това. Но трябва постоянство. Ползвай Стимуланта на Икаров, бадемово масло, арганово масло, жълтък, мед, зехтин(зехтина да е от този зеления ExtraVirgin, защото само той е полезен за косата, този за готевене- не е). Прави си ги редовно, не се демотивирай и ще видиш как с времето има ефект. Следи темичката или разрови предните волумчета там има много маски, които са споделяли момичетата и такам. Успех.
И моята много цъфти и фризьорката ми каза,че е много изтощена.
Ако искаш си прави тази маска :
1 жълтък,една с.л. ракия и една с.л. зехтин.Нанасяш по дължината.
Правила съм я един път затова не мога да ти кажа дали помага.Води се,че е против цъфтеш та може би ще продължа да я правя,да видя дали има резултат.![]()
Преди няколко дни намерих това http://huggingbearr.wordpress.com/20...%D0%B8-%D0%B4/ , но забравих да ви го покажа![]()
Dobbyy така... 1во спри всякакви спрейчета и т.н. от магазина и започни така : 1ви месец купи си тривитаминол и си прави маски с него 1 или 2 пъти в седмицата ( ако е един слагаш 2сп.л. ако са 2 по 1сп.л. ) може маската ти да се състои от тривитаминол,жълтък,кисело мляко, мед+ някакво масло ако искаш ( бадемово,зехтин) - това го прави 1 месец ! ... 2ри месец - купи си стимуланта на икаров и се мажи с него отново 1 месец. 3ти месец - можеш да направиш 2 седмици почивка от всичко - т.е. само с шампоан и може би балсам или купена маска С ОТМИВАНЕ,а последните 2 седмици може да ползваш ампули... купи си една кутийка и ги ползвай тези 2 седмици ( е всеки ден,разбира се,ами като се къпеш - 1/2 пъти в седмицата) и още 1-2 седмици..т.е. докато ти свърши кутийката... после пак можеш да започнеш с тривитаминола и така...... през ВСИЧКИ тези месеци след баня можеш да слагаш кристали по краищата + ако толкова много искаш спрея на глис като се решеш 2-3 пъти в седмицата само .. и това е.. мисля че е един добър режим... и за да не се отчайваш искам да си снимаш косата сега - т.е. преди да започнеш всичките процедури и след 3 месеца отново... а да.. и да е на г/д. едно и също разстояние снимката..т.е не единия път да ти снимат само косата от 1-2 метра,а следващия път на цял ръст ами г/д. до кръста някъде да ти е снимката - мисля че е добре... и се обзалагам че ще видиш разлика .. и да.. ампулите се ползват поне 3-4 седмици,за да видиш ефект... само от тези за косопад за седмица - две можеш да разбереш има и ефект
и допълнително : за да не ти се изтощават краищата -1 в банята слагай шампоан само в корените на косата.. т.е. до врата ти най много да има пяна, 2 - не се реши на мокра коса,3 избягвай освен пресата и сешоара,4- зимата носи шапка ако можеш,5 реши се отдолу на горе ( започваш от 2 пруста над ВРЪХЧЕТАТА и сресваш,после се връщаш по нагоре и пак решеш надолу,после още по нагоре и пак прокарваш гребена до долу и така - дано да ме разбереш )
А да попитам - ако си направя косата с къна и я изправям ще си е като преди ли? Демек ще се изправя ли по-трудно?