.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 58

Баща ми, ми съсипа ЖИВОТА !

До скоро живях напълно нормален живот. Учих,излизах,забавлявах се,но най-вече усмихвах се ! Всичко започна преди една седмица, когато брат ми (студент) се прибра вкъщи и бяхме тка да се каже..цялото семейство.Баща ми ни каза, че си има друга жена...аз го приех много тежко .__. и то не е от скоро ами от цели 7 ГОДИНИ !! Лъгал ни е,че отива да работи, а всъщност е отивал при нея?! Първо е било само секс, но той се е влюбил в нея.Брат ми побесня ! Почна да му вика "къде ти е достойнството,ти не си ме учил така".Ние (мама,аз и брат ми) не сме му били достатъчни и той не е бил щастлив с нас...7 години ни е лъгал...тея 7 години са половината ми живот (на 15 съм) ... сега брат ми си замина да учи, а вкъщи стана непоносимо !! Всяка вечер се карат и си викат...искаме да го изгоним,НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАХА !! Да не говорим,че днес той се опита да ме спечели с пари,купи ми кво ли не..майка ми плаче всеки ден,а аз не мога да направя нищо ;x Той почна да ни заплашва,че няма да ни издържа и май посегна на майка ми...Много съм объркана не знам какво да правя..и наскоро се разделих с приятеля си иииииии съм просто отчаяна ..
    Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...тоест било е само секс, но в последните 3 години той се е влюбил в нея.И не мисля, че в крайна сметка му пука за нас...той иска хем там,хем тука.Защо?Защото другата жена работи в друг град и се прибира само за уикенда... та уикенда той е при нея,през останалото време е при нас.ПРОСТО ТАКА МУ Е УДОБНО... другото, което пропуснах да спомена, е че майка ми знаеше от преди 1 месец и не искаше да ни казва...тя се опита да живее по този начин - да му готви,да му чисти, да пере гащите, които е изцапал при друга жена...и тя не е издържала ! Опитала се е да живее по този начин, но се е чувствала унизена.Когато е ревала се е криела, така че аз да не разбера...този месец не знам как го е изживяла и накрая е отишла при баща ми и му е казала,че иска децата да знаем, защото не издържа повече.Майка ми стана 52 кг, а е на 40 години това не е нормално,притеснявам се за нея ;x
    Последно редактирано от ted4ty : 11-12-2012 на 11:07
    so sad ...

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Говориш с майка си и й казваш да пусне развод.
    Така или иначе вие вече не сте си семейство, няма смисъл да се търпи тоя тормоз, само защото да има майка и баща в къщата.

И щеш не щеш, той ти е баща.
    Глупаво е, че не е признал това цели 7 години, но пък е възможно да е намерил любовта, която не успял в майка ти. Така, че се успокой.

Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    А каква е причината да не иска да се махне?
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Подайте молба за развод! Ако апарамент/къщата е на майка ти имате право да го изгоните, но ако е общ, мисля че е по-добре вие временно да си намерите друго място за живеене...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SunshineM Виж мнението
    Подайте молба за развод! Ако апарамент/къщата е на майка ти имате право да го изгоните, но ако е общ, мисля че е по-добре вие временно да си намерите друго място за живеене...
    Съдът има шанс да отреди майката да го обитава с децата, докато малкото навърши 18.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Съдът ДА, но това не става ли след бракоразводното дело?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SunshineM Виж мнението
    Съдът ДА, но това не става ли след бракоразводното дело?
    Да, но пак не е добра идея да се изнесат доброволно, защото после може и да не влязат във владение. Перото за наем не е малко, а и да не забравяме, че баткото на авторката е студент.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Най-добре е да пуснат молба! Това със сигурност не се търпи, а като имаш предвид, че трябва момичето да води нормален ученически живот..

Апартамента е общ, с мама не можем да се изнесем, защото няма къде да отидем...заплатата й е 500 лв :XX А баща ми продължава да живее тука "защото искал да вижда мене и да гледа майка си" (баба ми живее в съседния апартамент и е много болна) ии общо взето той 3/4 пъти в седмицата е тука през другото време е при оная...
    so sad ...

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    И ъъъъъ предвид че повечето време е при другата вас кво ви пречи, предвид че така ли иначе се оправяте сами? Свикнали сте да го няма. Тва с драмите и развода е глупаво, предвид ситуацията. Живейте си както досега и го отразявайте с една идея по малко. Ако почне да мърмори го пращате при оная другата и тъй.

Апартамента по време на брака ли е купен или е бил на някой преди да се оженят вашите?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    А, защо не се измести да живее при майка си?

Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    А, защо не се измести да живее при майка си?
    Да и аз това си мислих, докато четях..

Апартамента й е 2 стаи няма как да отиде при нея... не ми е проблем,че него го няма,напротив аз искам изобщо да не живее при нас,но той каза че "иска да използва това,за което плаща" .. тоест ако не ползва тока у нас,няма да го плаща...
    so sad ...

Майка ми е съсипана,всеки път като го види й прилошава , за това не искам да живее при нас, защото я съсипва ... тя е на 40 години и заради баща ми тежи 52 кг от нерви и притеснения .. притеснявам се за нея
    so sad ...

Мега фен Аватара на Blab
    знам какво е. нямам решение, съжалявам.
    понякога (нерядко) обстоятелствата и хората ни притискат/ограничават/нараняват и нямаме място за мърдане.
    пожелавам ти да извлечеш позитивното от цялата ситуация - да подкрепяш майка си, да изградите (още по-)здрава връзка помежду си, да си помогнете, за да продължите (по сизифовски) напред. това е само момент в/от живота ви. да, може да е (де)формиращ, стряскащ, болезнен, но той идва, за да ви научи на нещо. или поне това е оптимистичната възможна нагласа.
    //странно е, да. красиво е, когато живееш в свят, в който лошите, понякога чудовищни, силно изкривени хора, са някаква далечна фикция... красиво е, но и не трае дълго. успех и кийп ролинг;

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    И аз много добре знам какво е да живееш при такива условия. Наще се разведоха,когато бях 6 клас ,но си спомням отлично в какво лошо положение бяхме,когато бях около твоята възраст.

Нека майка ти се разведе с него,колкото се може по-бързо,а както казаха по-горе . искайте от съда да ви припише апартамента на вас със майка ви. После му кажете да се изнесе при оная и да се махне. Съдът може да установи той да ти плаща по определен брой пари на месец издръжка.
    Бъди упора на майка ти и помагай винаги,когато можеш. В момента тя е много уязвима и със сигурност страда много. Това е рана,която дълго време няма да може да се затвори,но с времето всичко ще мине. Просто говори с майка ти и обсъдете възможностите , показвай и всеки ден колко много я обичаш !

Успех !

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Всичко ще се оправи.Ще настъпят и по-добри дни...все някога
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

Град
    В мислите на хората
    Оле ама той е много нагъл бе. Да си събира куфарите и да не плаща като толкоз му знае устата.

Аман от подобни типове.... Жалко е че няма кой да скръцне със зъби и да го сложи на мястото му. Развява си коня, щото знае че вие двете не сте заплаха за него.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Да си събира куфарите и да не плаща като толкоз му знае устата.
    представи си се на 40, жена с 2 деца, току що разбрала, че мъжът, на когото е отдала >=20 години от живота си, не се интересува от нея. със заплатата си от 500 лв. първо наем/сметки ли ще плащаш, учебници и дрехи ли ще купуваш или ще съсипваш наведнъж 2-3 живота? в случая, ти си зависим. при все цялата ти гордост (от която едва ли е останало много), ще ти се наложи да го играеш кученце и да си траеш, дори да се умилкваш. просто защото не си само ти. защото носиш отговорност за други. не си сам (с/у света);

Град
    В мислите на хората
    Представям си го. Не зареждай пушката, ако няма да стреляш с нея. Защото някой друг ще го направи.

Нямаш и на идея защо го казвам, нали? Пожелавам ти и да не го разбираш. Аз съм участвал в почти същия случай.

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    ужасна ситуация.Потресена съм.

Мега фен Аватара на fenkaaa
    7 години ви е лъгал,теб,майка ти,брат ти и накрая просто ей така си е признал? Каква наглост.. Разбирам да беше говорил само с майка ти насаме,за да се изяснят,да си кажат каквото имат,но той доколкото разбрах го е направил в присъствието на всички ви.. Както и да е.

По темата - Както ти казаха по-нагоре,убеди майка си да пусне молба за развод,жената не е длъжна да се мъчи всеки ден и да плаче,заради този човек,а ти не си длъжна да слушаш по цял ден викове и караници и да виждаш как семейният ви живот рухва.В противен случай ти предлагам ако с майка си има къде да отидете - изнесете се,не чакайте той да се махне.

Майка ми и баща ми се разведоха когато бях на 5, първоначално апартамента са го били купили баба ми и дядо ми (майката и бащата на майка ми), но после баща ми им е дал парите за апартамента и са го прехвърлили на негово име... При развода апартамента остана за нас и живяхме с майка ми и двамата ми братя в апартамента... малко след развода за да няма спорове на кой е апартамента и т.н. го прехвърлиха на мое име, като попечителя (майка ми) трябва да живее в него докато навърша 18. За ток и т.н. не се притеснявай, той така или иначе трябва да плаща издръжка за теб, понеже нямаш 18, при развода може да отредят да плаща голяма издръжка с която да плащате ток и т.н.
    Мислиш ли, че майка ми лесно ни е отгледала 3 деца с една учителска заплата и 50 лева издръжка за мен и по 75 за двамата ми братя (те са от първия ѝ брак)... Не е лесно, но ще се справите. Когато завърших училище започнах работа и в момента редовно аз плащам тока вкъщи и другите сметки...
    Да не говорим преди няколко месеца колко проблеми ми се изсипаха на главата, които още не мога да оправя... Но продължавам да се боря и малко по малко ги оправям и се надявам до една година вече всичко да е нормално и да започна да живея нормален живот без всичките проблеми и нерви заради които вече имам побелели коси, а съм на 21...
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Баща ти е нагъл. Добре дошла в клуба на децата с кофти родители.
    Няма какво да направиш. Дора и майка ти точно към този момент не знам дали има какво да направи, дори да има - тя си знае, не сме не хората,които да дават акъл.
    Съгласна съм с първото мнение на Blab.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен
    Град
    Earth...
    Баща ти не ти е съсипал живота. Той просто има недоразумения с майка ти... По това което си написала той още те обича и иска да бъде до тебе... Кое е по-добре? С 1 родител или с 2?

ТИ не можеш да направиш нищо! МАЙКА ТИ е тази която ще реши какво ще стане от сега нататъка...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си