- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Баща ми, ми съсипа ЖИВОТА !
До скоро живях напълно нормален живот. Учих,излизах,забавлявах се,но най-вече усмихвах се ! Всичко започна преди една седмица, когато брат ми (студент) се прибра вкъщи и бяхме тка да се каже..цялото семейство.Баща ми ни каза, че си има друга жена...аз го приех много тежко .__. и то не е от скоро ами от цели 7 ГОДИНИ !! Лъгал ни е,че отива да работи, а всъщност е отивал при нея?! Първо е било само секс, но той се е влюбил в нея.Брат ми побесня ! Почна да му вика "къде ти е достойнството,ти не си ме учил така".Ние (мама,аз и брат ми) не сме му били достатъчни и той не е бил щастлив с нас...7 години ни е лъгал...тея 7 години са половината ми живот (на 15 съм) ... сега брат ми си замина да учи, а вкъщи стана непоносимо !! Всяка вечер се карат и си викат...искаме да го изгоним,НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАХА !! Да не говорим,че днес той се опита да ме спечели с пари,купи ми кво ли не..майка ми плаче всеки ден,а аз не мога да направя нищо ;x Той почна да ни заплашва,че няма да ни издържа и май посегна на майка ми...Много съм объркана не знам какво да правя..и наскоро се разделих с приятеля си иииииии съм просто отчаяна ..
Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...тоест било е само секс, но в последните 3 години той се е влюбил в нея.И не мисля, че в крайна сметка му пука за нас...той иска хем там,хем тука.Защо?Защото другата жена работи в друг град и се прибира само за уикенда... та уикенда той е при нея,през останалото време е при нас.ПРОСТО ТАКА МУ Е УДОБНО... другото, което пропуснах да спомена, е че майка ми знаеше от преди 1 месец и не искаше да ни казва...тя се опита да живее по този начин - да му готви,да му чисти, да пере гащите, които е изцапал при друга жена...и тя не е издържала ! Опитала се е да живее по този начин, но се е чувствала унизена.Когато е ревала се е криела, така че аз да не разбера...този месец не знам как го е изживяла и накрая е отишла при баща ми и му е казала,че иска децата да знаем, защото не издържа повече.Майка ми стана 52 кг, а е на 40 години това не е нормално,притеснявам се за нея ;x
Последно редактирано от ted4ty : 11-12-2012 на 11:07
so sad ...
Говориш с майка си и й казваш да пусне развод.
Така или иначе вие вече не сте си семейство, няма смисъл да се търпи тоя тормоз, само защото да има майка и баща в къщата.
И щеш не щеш, той ти е баща.
Глупаво е, че не е признал това цели 7 години, но пък е възможно да е намерил любовта, която не успял в майка ти. Така, че се успокой.
А каква е причината да не иска да се махне?
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!
Подайте молба за развод! Ако апарамент/къщата е на майка ти имате право да го изгоните, но ако е общ, мисля че е по-добре вие временно да си намерите друго място за живеене...![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Най-добре е да пуснат молба! Това със сигурност не се търпи, а като имаш предвид, че трябва момичето да води нормален ученически живот..![]()
Апартамента е общ, с мама не можем да се изнесем, защото няма къде да отидем...заплатата й е 500 лв :XX А баща ми продължава да живее тука "защото искал да вижда мене и да гледа майка си" (баба ми живее в съседния апартамент и е много болна) ии общо взето той 3/4 пъти в седмицата е тука през другото време е при оная...
so sad ...
И ъъъъъ предвид че повечето време е при другата вас кво ви пречи, предвид че така ли иначе се оправяте сами? Свикнали сте да го няма. Тва с драмите и развода е глупаво, предвид ситуацията. Живейте си както досега и го отразявайте с една идея по малко. Ако почне да мърмори го пращате при оная другата и тъй.
Апартамента по време на брака ли е купен или е бил на някой преди да се оженят вашите?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Апартамента й е 2 стаи няма как да отиде при нея... не ми е проблем,че него го няма,напротив аз искам изобщо да не живее при нас,но той каза че "иска да използва това,за което плаща" .. тоест ако не ползва тока у нас,няма да го плаща...
so sad ...
Майка ми е съсипана,всеки път като го види й прилошава , за това не искам да живее при нас, защото я съсипва ... тя е на 40 години и заради баща ми тежи 52 кг от нерви и притеснения .. притеснявам се за нея
so sad ...
знам какво е. нямам решение, съжалявам.
понякога (нерядко) обстоятелствата и хората ни притискат/ограничават/нараняват и нямаме място за мърдане.
пожелавам ти да извлечеш позитивното от цялата ситуация - да подкрепяш майка си, да изградите (още по-)здрава връзка помежду си, да си помогнете, за да продължите (по сизифовски) напред. това е само момент в/от живота ви. да, може да е (де)формиращ, стряскащ, болезнен, но той идва, за да ви научи на нещо. или поне това е оптимистичната възможна нагласа.
//странно е, да. красиво е, когато живееш в свят, в който лошите, понякога чудовищни, силно изкривени хора, са някаква далечна фикция... красиво е, но и не трае дълго. успех и кийп ролинг;
И аз много добре знам какво е да живееш при такива условия. Наще се разведоха,когато бях 6 клас ,но си спомням отлично в какво лошо положение бяхме,когато бях около твоята възраст.
Нека майка ти се разведе с него,колкото се може по-бързо,а както казаха по-горе . искайте от съда да ви припише апартамента на вас със майка ви. После му кажете да се изнесе при оная и да се махне. Съдът може да установи той да ти плаща по определен брой пари на месец издръжка.
Бъди упора на майка ти и помагай винаги,когато можеш. В момента тя е много уязвима и със сигурност страда много. Това е рана,която дълго време няма да може да се затвори,но с времето всичко ще мине. Просто говори с майка ти и обсъдете възможностите , показвай и всеки ден колко много я обичаш !
Успех !
Всичко ще се оправи.Ще настъпят и по-добри дни...все някога![]()
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Оле ама той е много нагъл бе. Да си събира куфарите и да не плаща като толкоз му знае устата.
Аман от подобни типове.... Жалко е че няма кой да скръцне със зъби и да го сложи на мястото му. Развява си коня, щото знае че вие двете не сте заплаха за него.
Dr. Gregory House
представи си се на 40, жена с 2 деца, току що разбрала, че мъжът, на когото е отдала >=20 години от живота си, не се интересува от нея. със заплатата си от 500 лв. първо наем/сметки ли ще плащаш, учебници и дрехи ли ще купуваш или ще съсипваш наведнъж 2-3 живота? в случая, ти си зависим. при все цялата ти гордост (от която едва ли е останало много), ще ти се наложи да го играеш кученце и да си траеш, дори да се умилкваш. просто защото не си само ти. защото носиш отговорност за други. не си сам (с/у света);
Представям си го. Не зареждай пушката, ако няма да стреляш с нея. Защото някой друг ще го направи.
Нямаш и на идея защо го казвам, нали? Пожелавам ти и да не го разбираш. Аз съм участвал в почти същия случай.
Dr. Gregory House
7 години ви е лъгал,теб,майка ти,брат ти и накрая просто ей така си е признал? Каква наглост.. Разбирам да беше говорил само с майка ти насаме,за да се изяснят,да си кажат каквото имат,но той доколкото разбрах го е направил в присъствието на всички ви.. Както и да е.
По темата - Както ти казаха по-нагоре,убеди майка си да пусне молба за развод,жената не е длъжна да се мъчи всеки ден и да плаче,заради този човек,а ти не си длъжна да слушаш по цял ден викове и караници и да виждаш как семейният ви живот рухва.В противен случай ти предлагам ако с майка си има къде да отидете - изнесете се,не чакайте той да се махне.
Майка ми и баща ми се разведоха когато бях на 5, първоначално апартамента са го били купили баба ми и дядо ми (майката и бащата на майка ми), но после баща ми им е дал парите за апартамента и са го прехвърлили на негово име... При развода апартамента остана за нас и живяхме с майка ми и двамата ми братя в апартамента... малко след развода за да няма спорове на кой е апартамента и т.н. го прехвърлиха на мое име, като попечителя (майка ми) трябва да живее в него докато навърша 18. За ток и т.н. не се притеснявай, той така или иначе трябва да плаща издръжка за теб, понеже нямаш 18, при развода може да отредят да плаща голяма издръжка с която да плащате ток и т.н.
Мислиш ли, че майка ми лесно ни е отгледала 3 деца с една учителска заплата и 50 лева издръжка за мен и по 75 за двамата ми братя (те са от първия ѝ брак)... Не е лесно, но ще се справите. Когато завърших училище започнах работа и в момента редовно аз плащам тока вкъщи и другите сметки...![]()
Да не говорим преди няколко месеца колко проблеми ми се изсипаха на главата, които още не мога да оправя... Но продължавам да се боря и малко по малко ги оправям и се надявам до една година вече всичко да е нормално и да започна да живея нормален живот без всичките проблеми и нерви заради които вече имам побелели коси, а съм на 21...
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Баща ти е нагъл. Добре дошла в клуба на децата с кофти родители.
Няма какво да направиш. Дора и майка ти точно към този момент не знам дали има какво да направи, дори да има - тя си знае, не сме не хората,които да дават акъл.
Съгласна съм с първото мнение на Blab.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Баща ти не ти е съсипал живота. Той просто има недоразумения с майка ти... По това което си написала той още те обича и иска да бъде до тебе... Кое е по-добре? С 1 родител или с 2?
ТИ не можеш да направиш нищо! МАЙКА ТИ е тази която ще реши какво ще стане от сега нататъка...