
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
синеочке, аз по-късно мога да дам, ако не са ти предложили
искам да сготвя нещо с тиква, но нямам тиква
имам царевица, завиждайте, дрисли мръсни
имам нужда от рецепти за варени нещица, няма значение какви, стига да са сравнително вкусни
благодаря
/бтв само веднъж съм яла варена тиква и щях да повърна, ужасТ :с тиква обичам само в тиквеник/
мммммв варена тиква и отдолу да се е запекла ммммммммммммммм
гичи, варено жито?
или варени картофки и после с шарена сол, както бабите на седянка ни правеха, докато играехме на криеница
картофено пюре, картофена салата
крем супа някаква
мулти зеленчукова супа с тиквички
ако някое ти хареса и не знаеш рецепта, кажи да дам
гречка, разбира се :Д
най-любимата ми храна :д
Печена тиква с мед и орехи <333
Иначе, може някакво задушено. Като варено, но по-вкусно :д
Ето това е новооткритата ми рецепта, доста е вкусничко http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=282
Начи може същото, но с бяла риба и по-бързо сготвяне, пак ще е номско. (Ако яде риба, де)
аз и риба не ям
благодаря ви все пак, златни сте
реших да спра пърженото и осъзнах, че освен варени картофи или спагети, други варени неща не правя и за това питах :д
сега се сетих колко много ми се е дояла леща, мм
еми за надценките.. това, дето си го споменала, не е ли магазин за джунджурии, не за манджа
нормално е да имат по- висока надценка, но голяма част от нея е заради наемите на помещенията, така че не си мислете, че малките магазинчета нямат почти никаква печалба, те продават на по ниски цени, но пък не плащат баснословни суми за наеми
а дали разчитайки на високи цени или на висок оборот (при предлагане на ниска цена) ще спечелят повече, зависи от мн др фактори, само че те често се пренебрегват и продавачите се хвърлят на първия вариант
назад обсъждахме възможности за основа на торта. попаднах на това, което ми се струва подходящо за целта:
http://celiakbg.blogspot.com/2011/12...post_6272.html
//колко бързо можете да ми предложите какво да си спретна с оризовото брашно, което намелих току що, и минимален брой други съставки?)
^1 ч.ч. брашно - каквото и да е
1 ч.ч. мляко
3 яйца
лъжица масло
разбива се напълно, насипва се в намазнени форми за мъфини/ крем карамел и става подобие на йоркширкски пудинг, много е яко, супер бухнало става...като пухкава палачинка, пълни се около половин на формата!!! набухва супер много, пече се макс 20 минути, после се вади и се надупчва с вилица/нож, за да не спадне
не знам дали работи веган варианта, но няма как да не почти...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Мaцки някaкви рецепти зa конско месо,по възможност по простички?
И си нaпрaвих стрaхотен дип от aргaново мaсло,бaдеми и мед зa върху крекелите утре:Д
Пич, мацка, конското е като телешкото, вари го или го печи много време, поне 2 часа, щото трябва да омекне, щото няма мазно. Прави го с домати и лук както свинското, може и шпиковно и всичко е точно.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
синеочке, не съм забравила за обещаната рецепта
майка ми прави много вкусни и я разпитах, та в крайна сметка ще ти дам линк с подобни, че не ми се пише
ето тук http://harmonica.bg/recepti/retsepta...lad-ot-shipki/
и няколко забележки и допълнения
за тестото може и кристална захар да си се ползва, не е задължително да е на пудра
освен това, не е задължително да е кис млякото, прясно също става
а за намазването, преди печене поръси с кристална
в линка е поръсена с пудра след изпичане и ми изглежда ужасно
жълтучкото за мазане, можеш да разредиш с мляко или вода, че да стигне за повече
много са вкусни и с мармалад от сливи
а ако искаш солени, просто намали дозата захар в тестото
и да ви се похваля, че открих тикви вкъщи, за които не подозирах и само чакат да бъдат превърнати във вкуснотийка
Последно редактирано от galaxy29 : 10-05-2014 на 21:36