- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
супа от тиквички с моркови е мн. вкусна
Продукти: 20 гр. лук, 20 гр. морков, 20 гр. пипер, 1/2 връзка копър, 1 с.л. зехтин, 200 гр. тиквичка
Лукът, морковът и пиперът се нарязват на ситно и се поставят да врат в 1/2 литър вода. След омекването се прибавя обелената и нарязана на кубчета тиквичка. Ври още 20 мин. Сваля се от котлона, прибавят се щипка сол, зехтинът и ситно нарязаният копър.
не можах да намеря рецептата, която търсех, защото си спомням, че в нея не се прибавяха пиперки, а лукът (и може би и от другите зеленчуци) се запържваше и в нея се слагаше малко ситно смлян черен пипер
Последно редактирано от npp : 10-24-2014 на 14:59
В край на сметка ядах тиквички с ориз бяха вкусни честно казано щом и приятелят ми яде .
Днес ще ги направя така в тавичка ще сложа тиквички домати картофи',патладжан и нищо друго и преди съм го правила но с яйца и риба а сега няма как да ям и предполагам и само зеленчуци ще е вуксно .
пуснал съм чесново хлебче или не знам и аз как се казва
такова като пица
тестото като пица
после зехтинче отгоре
подправки /аз сложих шарена сол, босилек, риган/
и настъргах кашкавал отгоре
след малко ш кажа дали си го бива или е просто гениално
забравих чесън в чесновото хлебче нооо
бива си го с още малко идейки може да е гениално
Ох, какво си харесах http://www.bonapeti.bg/recepti/Panir...n-domaten-sos/ <3
Само панировката не ме кефи, но може лесно да се промени. Както и ще е с Buko, че филаделфията малко скъпа ми идва :Д
Или пък обикновено крема сирене.
откъде това крема сирене? не съм го срещала досега :Д
че Филаделфията е обирджийка :/
Не опрях до лещата аз, следващата седмица ще е.
Като за силната половинка ще има хапване уикенда - месо със зеленчуци по китайски на почти уок тиган :д
Мисля да е с мариновано свинско, тиквички, морков, чушка, някакво зеле, сладък чили сос + от тия техните тънки нудъли, подправени със соев сос. Отгоре ще наръся запечен сусам![]()
Дам, Buku. Тенк ю. :Д
Онова другото съм го яла, но има странен вкус, много изварест. Не че е лошо, но за сладкиши, примерно, не мисля, че е най-доброто решение. :Д
аз вече не харесвам филаделфията
прехвален скъпотилник
да гори в ада
Хораааааа, купих си сладки картофиии! Тоооолкова съм щастлива! Ще ги пека с подправки тази вечер и междувременно ще си направя вегетариански бургер, който може да се замрази и изпече по-късно, което е мега удобно!
И като съм се хванала да готвя, ще се опитам да пресъздам и една салата с настъргана глава от целина, орехи и цедено кисела мляко, което планирам да цедя в чорапогащникМного ми е любопитно какво ще се получи!
Четох и за салата със стебла от целина, пилешко, зелена ябълка, кисело мляко и майонеза, звучи мн добре!
Мама днес направи една салата табуле и понеже до сега не бях яла такова чудо /оле, колко съм изпуснала/, СЕ ВЛЮБИХ. Уникална е просто и е адски полезна. Официално любимата ми салата!
Нека се има предвид, че магданозът не ми е много любим. ;д
Много обичам табуле. Ама ако е направено като хората.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Аз пък табуле не обичам - магданозът никак не ми е любим, а дори по-нелюбимо ми е да го режа на ситно :д
Гуакамоле обаче обожавам!
E, напиши какво има, де
Така, наготвих.
Салатата с целина не съм я снимала, щото е... просто бяла :д Утре ще й добавям орехите, за да не стане кафява междувременно.
Пресните картофки ги изпекох с сол, захар, зехтин и смляна чили подправка. И си ги хапнах със сирене и лютеница, облизах си пръстите. Като направя пак, ще се постарая повече за снимката, че и светлината е кофти, а аз бях ужасно гладна и бързах :д - https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...0b48f46a1bfd80
Бургерите в полуготово състояние - https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...5b44ba0285a8ee. Ще ги снимам, когато ги направя на сандвич.
Съдържат сварен сладък картоф, грубо намачкан боб от консерва, царевица, доматена паста, чесън, сол, чили подправка, кимион.
Бях се притеснила, че тия пресни картофи ще ми миришат на тиква, а аз не обичам - няма такова нещо, картофи са си.
Иначе стават адски по-бързо от обикновените - бяха напълно сварени за 15 минути и изпечени за около 20, ама аз ги оставих 30, че да изгорят по краищата
Определено ще си купувам често!
моркови, ананас, канела, орехи и крема сирене
точна рецепта не мога да дам, защото си измислях малко, но в интернет има дсотатъчно мноог :Д
бтв препоръчвам вместо орехи - лешници, мисля, че ще се получи по-добре. моят първоначален план беше такъв, но не открих лешници там, където проверих и ме мързеше да обикалям
Последно редактирано от Naive : 11-04-2014 на 10:16
преди време, нз кой точно от вас беше дал линк към рецепта на някакви маслени бисквитки, които били много сполучливи, но загубих линка поради редица причини, ако някой се сеща, моля да го даде : D
Тия 5 неща ги има в блата, така ли?
Ох, да взема да пробвам, въпреки че съм мегаскептична към морковени сладкиши...
Мале, пробвай! Няма нищо по-хубаво от морковен сладкиш. Омномоном.