- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Минавам да отбележа, че рецептата на супичка за гъбена КРЕМ супа никак не я бива. Сложих повече мляко, повече гъби, по-малко вода и пак на вода си бие. Знаех си, че трябваше да сложа някой картоф така за вкус и консистенция, да пасирам и един морков. Следващия път. Приятелят ми я яде геройски с едно кило сол, пипер и крутони.
Не мога да разбера тия хора, дето я хвалят, вкусови рецептори ли нямат...
аз принципно не си падам особено по гъбена каша, а таз гъбена крем супа изглежда нещо подобно
опитайте фалшивата шкембе чорба с гъба кладница http://www.supichka.com/2013/02/shke...-kladnica.html разшкошна е
или ядеш шкембе или не ядеш. или си Бог или не си. няма такова нещо като фалшиво шкембе. как може да се осквернява това име въобще. възмутена съм. давам ново име на пуснатата рецепта по-горе и то е "Мисия Буламач".
на прекрасната супичка това име не и подхожда, но на теб доста ти тича
сълза.
май ми остана само да се успокоявам с това, че съм замък, а не обор.
Пропуснах да се похваля^^
Неописуемо грижовното ми момче ми прави блини^^ (aka палачинки) С бира! Опитах двечки, неописуемо вкусни и пухкави са!
просто изказах мнението си за фалшивото ти шкембе, защо си толкова груба :/
Гъбена чорба кой каквото и да ми казва единствено обичам с челядинки и много магданоз, със застройка като за курбан чорба (с мляко и яйце на парцали).
А шкембето си е голяма работа. Аз си имам метОд за правенето му и той е такъв, че хем е добре сварено, хем си бие на мляко, застройвам го, ръгам яко чесън с оцет и мога да изям тенджерата![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Галакси, и аз не знам, честно казано. Той така им казва от дете - не е българин. Иначе мисля, че Crepes - френските палачинки - се различават доста - там се бутат една камара яйца. Блините са си по рецепта като нашите палачинки - 2 яйчица им сложи, прясно мляко, захар, бира и брашно, докато не го докара на консистенция. Много щедро им слага масло, ухаят невероятно!
Ще ги хапваме с домашно сладко от праскови/кайсии и с подсладено кондензирано мляко с канела^^
БИРА В ПАЛАЧИНКИ? WHAT?
Edit:прочетох, че ставало въпрос за други палачинки
Аз пък много обичам гъбки и никога не съм яла гъбена крем-супа или каша, а бих с удоволствие, но за съжаление нямаме пасатор вкъщи![]()
бирата в случая играе ролята на набухвател
а за гъбената каша не е задължително пасатор
Ох, това изглежда много вкусно <3
И дори си го представих, мммм
//Не трябва да гледам снимки на храна, докато съм гладна :с
////мартинито с мслинки не ме нахрани, само ме напи малко, а трябва да пиша едни неща :сс
Но да кажа за протокола, че обожавам манатарки и най-вкусната паста, която съм яла беше с манатарки и скариди и бяло вино и чесън и я сънувам ден и нощ, но другите смотаняци не могат да я сготвят като онова момче
:д пиянденце
боряна, трябваш ми за един малък обмен на информация
тая каша съм я правила много пъти и мн обичам![]()