.
Отговор в тема
Страница 130 от 198 ПървиПърви ... 3080120126127128129130131132133134140180 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 226 до 3 250 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Кажи пафипаф

  2. #2
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    не искам тук, скайп? ;/


    ох и на мен ми се дояде каша заради вас, пък и я свързвам с приказките, от което още повече ми се прияжда, трябва пак да и дам шанс и ще взема да си я забъркам челядинковата, сигурно само с тях става вкусна
    последната на майка ми беше гадничка, май заради гъбите, които не бяха челядинки, а някакви неподходящи (явно?)
    и ВЪПРЕКИ това изядох доста, но за да я уважа де, не че съм прасе, е и защото бях много гладна, а нямаше друго и ме мързеше да си правя ;/
    едит: оф, сега питах майка ми, била съвкупност от челядинки и печурки
    еми явно просто не и се е получила, възможно е и аз да съм била кисела и всичко да ми се е струвало гадно -.-
    Последно редактирано от galaxy29 : 11-11-2014 на 18:14

  3. #3
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    на сестра ми и се беше прияло сладичко домашно и с майка ми днес правихме бисквитена торта
    и и двете със сестричката обичаме да си хапваме, докато се прави, обаче днес я нямаше и целият остатък от тенджерата с крем беше за мен :д


    а пък да се похваля и че ядох кюфтета с домашна кайма (от месо), една близка ни почерпи, аз и преди съм яла де, ама отдавна
    стана ми жал по едно време, но както джеймиту казва, ние сме най-горе в хранителната верига ;/

  4. #4
    anonymous708973
    Guest
    Бисквитена тортичка, ох, как съм се заканила!

  5. #5
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Аз пък си направих (най-накрая) печена тиква с мед и орехи и сложих и масло и стафиди. Ще си я изям сама, понеже Андрейчо не обича орехи с тиква <3
    Обаче мн мед сложих и ми е сладко, а има и кафява захар и маслото е напълно излишно (по някаква рецепта я правих, но тя беше и с хиляди подправки, пък аз харесвам вкуса на самата тиква) и също така другия път ще изрежа кората, не обичам да се занимавам докато ям.

  6. #6
    anonymous708973
    Guest
    Такаааа, мадами... и Сашо
    Имам нужда от помощ. Искам рецепта за пилешки хапки с някакво сосче от джинджифил, чесън, мед, соев сос... нещо в тази насока. Да се прави само на котлон и да не се пържи. Може да има някакво типично запържване на месо, ама моля без "оваляйте в галета/брашно и изпържете".
    http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B...81%D1%8A%D0%BD

    Ето това загледах, но е много пърженето.

    Това изглежда значително по-добре: http://sharemykitchen.com/bg/recipes...chicken-bites/, но вкусът на пилешкото ще се усеща прекалено явно, а това не ме устройва - имам една претенция от мъжки пол, която не си пада по пилешко, ако вкусът не е добре замаскиран.

    http://flutterflutter.ca/2013/07/12/...hicken-recipe/ - ето това количество царевично брашно бих могла да преживея евентуално.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-14-2014 на 15:46

  7. #7
    Направете си уникални палачинки с овесени ядки. Ще напиша мята рецепта за 2 яденета- 7 цели яйца, 400 гр извара ( от Кауфланд ) 50мл вода, 100лм мляко (даже и по-малко да кажем и то 50 ) 350гр смелени овесени ядки на брашно (може и да се добавят после малко финни на око за да стане гъста смес). Това всичко се разбърква и става гъста смес като американските палачинки и се пекат на тиган ама да са диаметър около 17cm и дебелина макс 1cm (даже по-малко ама да не са тънки). И после се ядат обилно с мед от марагешки бодил и са муцка!

  8. #8
    Правя първата мусака в момента. Мирише много вкусно, надявам се да се получи добре.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  9. #9
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    ох, пък днес с Ewok ще готвим в +това вкусотийки
    stay tuned

  10. #10
    anonymous708973
    Guest
    Кажете какво ще готвите де, защо само пускате мухата?

  11. #11
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    ето, ето https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...6caadda4a4a755

    брауни с after eight по иринина рецепта

    нямахме формичка и го направихме във формата на кейк, но пак си стана

    Хайде, плакнете очи :3

  12. #12
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    ето, ето https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...6caadda4a4a755

    брауни с after eight по иринина рецепта

    нямахме формичка и го направихме във формата на кейк, но пак си стана

    Хайде, плакнете очи :3
    по принцип се прави в плоска четвъртита тава - става много вкусен с натурално студено пресовано орехово масло

  13. #13
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    ето, ето https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...6caadda4a4a755

    брауни с after eight по иринина рецепта

    нямахме формичка и го направихме във формата на кейк, но пак си стана

    Хайде, плакнете очи :3
    Много ви е пюти браунито. Не бива така. ;с

  14. #14
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    пюти?

    npp, по принцип е хубаво да ни покажеш как точно, защото не мога да си го представя добре :/

  15. #15
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    пюти?
    Мъничко имам предвид. Почти на гурме сте го докарали. ;с

  16. #16
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Ами хора, това е порция, която да снимаме, а и като цяло браунито е супер тежко, ние с Боряна и по едно такова парче не успяхме да изядем, а не е като да не сме лакоми по принцип. :Д
    Бтв, да не си имала предвид petit?

    npp, ние нямахме подходяща тава 20х20
    а четвъртита тава дори не знам какво е :/

  17. #17
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    npp, по принцип е хубаво да ни покажеш как точно, защото не мога да си го представя добре :/
    примерно половината от количеството мазнина според рецептата да е краве масло, а другата (от) ето това: http://bilki.bg/orehovo-maslo-natura...cho-500ml.html

    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    npp, ние нямахме подходяща тава 20х20
    а четвъртита тава дори не знам какво е :/
    четвъртита тава е правоъгълна тава като тази: http://www.pochehli.com/product/2676...5-29-5-sm.html
    Последно редактирано от npp : 11-17-2014 на 14:15

  18. #18
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    мда, на нас точно такава ни липсваше, затова импровизирахме :Д

  19. #19
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    примерно половината от количеството мазнина според рецептата да е краве масло, а другата (от) ето това: http://bilki.bg/orehovo-maslo-natura...cho-500ml.html



    четвъртита тава е правоъгълна тава като тази: http://www.pochehli.com/product/2676...5-29-5-sm.html
    аз се шегувах :/

    иначе, по рецепта се прави с масло, не с олио

    нвм, сега пека постен тиквен кекс и си инсталирах инстаграм - очаквайте включване довечера :д

  20. #20
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Бтв, да не си имала предвид petit?
    Мда, именно. Пюти звучи по-яко.

    А относно грамажа се шегувах като цяло, макар че аз лично сигурно бих изяла поне 3 парчета.

  21. #21
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Можеш да дадеш профилчето на лично, ако желаеш.

    Абе преди известно време някой /ако не се лъжа, Сашо/ беше дал рецепта за свинско с мед и вино, дали някой от вас се сеща?

  22. #22
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Можеш да дадеш профилчето на лично, ако желаеш.

    Абе преди известно време някой /ако не се лъжа, Сашо/ беше дал рецепта за свинско с мед и вино, дали някой от вас се сеща?
    Да, готино е, само че се получава хубаво ако го мариноваш известно време. Идеята е, че го слагаш в хладилник да се маринова с вино, намачкан чесън, подправки и лъжица мека горчица, като го объркваш с ръце, като си сипала и мааалко (1-2 супени лъжици равни на 5-700 грама месо по мой вкус), докато сосът стане хомогенен и хубаво покрие пържолите, които са предварително начукани най - добре. И след това печеш на фурна с фолио (аз такова не ползвам, а слагам гювече с вода във фурната, по - сочно ми става), а ако искаш да е на скара, слагаш и малко кимион и докато се пече може да поливаш отгоре със соса по малко.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  23. #23
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Да, готино е, само че се получава хубаво ако го мариноваш известно време. Идеята е, че го слагаш в хладилник да се маринова с вино, намачкан чесън, подправки и лъжица мека горчица, като го объркваш с ръце, като си сипала и мааалко (1-2 супени лъжици равни на 5-700 грама месо по мой вкус), докато сосът стане хомогенен и хубаво покрие пържолите, които са предварително начукани най - добре. И след това печеш на фурна с фолио (аз такова не ползвам, а слагам гювече с вода във фурната, по - сочно ми става), а ако искаш да е на скара, слагаш и малко кимион и докато се пече може да поливаш отгоре със соса по малко.
    Злааааатен си. Точно за днес ми трябваше рецептата.

    Вярно, че горчица беше, не мед.

    Този път ще се готви с помощта на мамето, та не се и съмнявам, че ще станат страхотни и няма да има излагации, но все пак ще ви кажа по-късно дали са ми харесали. ^^

  24. #24
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Злааааатен си. Точно за днес ми трябваше рецептата.

    Вярно, че горчица беше, не мед.

    Този път ще се готви с помощта на мамето, та не се и съмнявам, че ще станат страхотни и няма да има излагации, но все пак ще ви кажа по-късно дали са ми харесали. ^^
    Ама то и мед и горчица може, пак става хубаво
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  25. #25
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Ама то и мед и горчица може, пак става хубаво
    Мама имаше мерак да е с мед и в крайна сметка минахме без горчицата /оказа се, че тази, която имаме, е стара ;с/. Станаха чудни просто.

    Днес сме пак на мръвки, но какво ще е точно все още не знам. Чакам да ме извести.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си