
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
не искам тук, скайп? ;/
ох и на мен ми се дояде каша заради вас, пък и я свързвам с приказките, от което още повече ми се прияжда, трябва пак да и дам шанс и ще взема да си я забъркам челядинковата, сигурно само с тях става вкусна
последната на майка ми беше гадничка, май заради гъбите, които не бяха челядинки, а някакви неподходящи (явно?)
и ВЪПРЕКИ това изядох доста, но за да я уважа де, не че съм прасе, е и защото бях много гладна, а нямаше друго и ме мързеше да си правя ;/
едит: оф, сега питах майка ми, била съвкупност от челядинки и печурки
еми явно просто не и се е получила, възможно е и аз да съм била кисела и всичко да ми се е струвало гадно -.-
Последно редактирано от galaxy29 : 11-11-2014 на 18:14
на сестра ми и се беше прияло сладичко домашно и с майка ми днес правихме бисквитена торта
и и двете със сестричката обичаме да си хапваме, докато се прави, обаче днес я нямаше и целият остатък от тенджерата с крем беше за мен :д
а пък да се похваля и че ядох кюфтета с домашна кайма (от месо), една близка ни почерпи, аз и преди съм яла де, ама отдавна
стана ми жал по едно време, но както джеймиту казва, ние сме най-горе в хранителната верига ;/
Бисквитена тортичка, ох, как съм се заканила!
Аз пък си направих (най-накрая) печена тиква с мед и орехи и сложих и масло и стафиди. Ще си я изям сама, понеже Андрейчо не обича орехи с тиква <3
Обаче мн мед сложих и ми е сладко, а има и кафява захар и маслото е напълно излишно (по някаква рецепта я правих, но тя беше и с хиляди подправки, пък аз харесвам вкуса на самата тиква) и също така другия път ще изрежа кората, не обичам да се занимавам докато ям.
Такаааа, мадами... и Сашо
Имам нужда от помощ. Искам рецепта за пилешки хапки с някакво сосче от джинджифил, чесън, мед, соев сос... нещо в тази насока. Да се прави само на котлон и да не се пържи. Може да има някакво типично запържване на месо, ама моля без "оваляйте в галета/брашно и изпържете".
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B...81%D1%8A%D0%BD
Ето това загледах, но е много пърженето.
Това изглежда значително по-добре: http://sharemykitchen.com/bg/recipes...chicken-bites/, но вкусът на пилешкото ще се усеща прекалено явно, а това не ме устройва - имам една претенция от мъжки пол, която не си пада по пилешко, ако вкусът не е добре замаскиран.
http://flutterflutter.ca/2013/07/12/...hicken-recipe/ - ето това количество царевично брашно бих могла да преживея евентуално.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-14-2014 на 15:46
Направете си уникални палачинки с овесени ядки. Ще напиша мята рецепта за 2 яденета- 7 цели яйца, 400 гр извара ( от Кауфланд ) 50мл вода, 100лм мляко (даже и по-малко да кажем и то 50 ) 350гр смелени овесени ядки на брашно (може и да се добавят после малко финни на око за да стане гъста смес). Това всичко се разбърква и става гъста смес като американските палачинки и се пекат на тиган ама да са диаметър около 17cm и дебелина макс 1cm (даже по-малко ама да не са тънки). И после се ядат обилно с мед от марагешки бодил и са муцка!
Правя първата мусака в момента. Мирише много вкусно, надявам се да се получи добре.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ох, пък днес с Ewok ще готвим в +това вкусотийки
stay tuned
Кажете какво ще готвите де, защо само пускате мухата?
ето, ето https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...6caadda4a4a755
брауни с after eight по иринина рецепта
нямахме формичка и го направихме във формата на кейк, но пак си стана
Хайде, плакнете очи :3
пюти?
npp, по принцип е хубаво да ни покажеш как точно, защото не мога да си го представя добре :/
Ами хора, това е порция, която да снимаме, а и като цяло браунито е супер тежко, ние с Боряна и по едно такова парче не успяхме да изядем, а не е като да не сме лакоми по принцип. :Д
Бтв, да не си имала предвид petit?
npp, ние нямахме подходяща тава 20х20
а четвъртита тава дори не знам какво е :/
примерно половината от количеството мазнина според рецептата да е краве масло, а другата (от) ето това: http://bilki.bg/orehovo-maslo-natura...cho-500ml.html
четвъртита тава е правоъгълна тава като тази: http://www.pochehli.com/product/2676...5-29-5-sm.html
Последно редактирано от npp : 11-17-2014 на 14:15
мда, на нас точно такава ни липсваше, затова импровизирахме :Д
Можеш да дадеш профилчето на лично, ако желаеш.
Абе преди известно време някой /ако не се лъжа, Сашо/ беше дал рецепта за свинско с мед и вино, дали някой от вас се сеща?
Да, готино е, само че се получава хубаво ако го мариноваш известно време. Идеята е, че го слагаш в хладилник да се маринова с вино, намачкан чесън, подправки и лъжица мека горчица, като го объркваш с ръце, като си сипала и мааалко (1-2 супени лъжици равни на 5-700 грама месо по мой вкус), докато сосът стане хомогенен и хубаво покрие пържолите, които са предварително начукани най - добре. И след това печеш на фурна с фолио (аз такова не ползвам, а слагам гювече с вода във фурната, по - сочно ми става), а ако искаш да е на скара, слагаш и малко кимион и докато се пече може да поливаш отгоре със соса по малко.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."