
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аз днес сготвих картофи с кренвирши , яйца и сирене, иначе мога да правя и мноооого вкусен грах на фурна с картофи
аа и също пилешката супа ми става много вкусна
горе/долу всичко с картофи мога да готвя
![]()
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B...80%D0%B5%D0%BA
много лесна и простичка рецепта, става и уникално вкусно, препоръчвам ви го : )
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Днес, понеже бяхме на ресторант, хапнах една испанска салата. До сега не бях срещала такова чудо, та викам да опитам. Салатата представлява английското коуслоу с добавени маслини, кашкавал, царевица и ябълки. Кашкавала не ми се понрави нещо в подобна салата, но все пак си я биваше. ;3
Този пост е по-скоро, за да ъпна темата, че нещо ми се губите по тъча. :Д
в Испания правят хубави салати харесвам тези в които има скариди и една с рулца от раци майонеза,маруля ммм вкусно добре че ме подсети скоро ще си я направя![]()
Испания има толкова страхотни неща от страна на кухня, че не е истина. Конкретната салата ме изненада, понеже испанците не тачат много обикновеното зеле, доста по-любимо им е цвеклото, та ми стана интересно какво ще е на вкус туй чудо. Честно казано обикновеното коуслоу е по-добро.
А въпросната салата не е испанска като цяло. :Д Идва от южната ни съседка. Не че има някакво значение. :Д
хм на мен пък прасковките си ми харесват (купени) крехкички и сочни сочни мммммммм, не че съм ги ял в последните години ама имам добри впечатления от купените макар че много се задълбаваме вече за някви си праскови ;д Дай нещо по хард кор- кога ще врътнеш една баклава да видим дали си майстор.
ми и аз не съм яла ордавна, ама май бяха гадни ;/
ох, мн ми се ядат -.-
http://prikachi.com/images.php?images/364/7775364j.jpgдано да имате някой таен шкаф с лакомства
спокойна вечер ви желая
Това коуслоу ще пробвам да му направя по-здравословна вариация с повечко кисело мляко и по-малко майонеза следващия път, когато изпитам желание да си направя цялата кухня в зеле
Направих картофено-морковено-гъбена супичка, мъжо си облиза пръстите, днес пак. Ама тя наистина си стана мега вкусна!
Морковите може да пропуснат - знам, че има някои претенции тук![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-11-2014 на 07:56
Зима е. Съответно е време за суджуците, филетата и прочее. И ето как правя аз филе Елена на балкона. Взимам рибици 2 3 парчета. Слагам ги в един леген и хубаво ги посипвам с морска сол и половин до 3/4 канче вода. Държа ги в солта 48 часа, след което ги вадя, кисна ги 4-6 часа в студена вода, след което ги измивам и отцеждам, после ги овалвам, докато са още мокри, в чубрица, сминдух, черен пипер, чеснова паста, на някои слагам и малко лют червен пипер. После ги закачам с конци да съхнат на балкона на кукичките на простора 30 дни, покрити с вестници, за да не ги кацат гълъбите, след което са идеални за ядене. Бащата ги държи 1 месец в сол, после ги кисне 2 седмици във вода, пак става добре, но не мога да се занимавам аз лично толкова много. Това за любителите на домашни зимнини.![]()
Последно редактирано от prosto_chovek : 12-11-2014 на 10:54
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
зима е. съответно е време на масовите убийства на невинни живи същества за задоволяването на вкусовите рецептори на шибаните хора.
Недей Дъгичке , знам че ти е тъжно и се чувстваш безсилна. Но така само предизвикваш на много хора и без това лесно докачливия нрав , после да разнасят всички вегетарианци , че били до един назидателни надменни копелета. То малко им трябва. Вдъхновявай с личен пример , позитивност , излъчване , а не със забележки. Който трябва - ще разбере , който не трябва - не си струва. Знам че е трудно , ще се справиш.
Стара манджа с нахут , зеленчуци , индийско орехче и къри:
http://oi62.tinypic.com/dw6l9x.jpg
П.С. Никога не съм яла просо![]()
Последно редактирано от BlackWings : 12-12-2014 на 23:00
напразно се зарадвах, взела е някаква гадна марка бони, а не като предишната -.-
Сръбска наденица, каквато ще да е, става идеално в гювече със сирене, магданоз, пера зелен лук, домат и чубрица и яйце отгоре.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
ами аз я обичам просто изпечена с картодена салата и винце