- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Яжти, пийти и сирети,лебец в бобеца топнети,
салатка нарижети и ракийца наточети.
Щях да питам кой пръдна, но станахте прекалено много потенциалните виновници
Дружно поемаме вината![]()
В момента във фурната има печени бутчета с картофи. Сложих много подправки, надявам се да станат сочни и вкусни! Също така оставих картофите доста големи. Обелих ги и ги нарязах почти всички само на половинки. Абе, ще снимам, стига да станат. И другото, което ще сложа във фурната после, е баклава. Ном-ном.
Правих тая вечер шпикован свински бут с кашкавал и лук и отгоре заливка, доста добре стана.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...4e&oe=553007EA
Почти като в "Кухня", само че даже беше и вкусно, хаха. Включих режим "Терминатор"![]()
Раздвоен съм в това дали да задам този си въпрос в Спорт или тук, само че там не влиза никой, а и тук до колкото знам има запознати... може би. Има ли някой, който да е пил чай от бабини зъби и има ли някакъв положителен ефект и какъв от съответната билка?![]()
За да не е съвсем извън темата, пробвах марината за пилешки пържоли от бут, като стоят накиснати в кисело мляко, горчица (лъжиЧКА), 3 скилидки чесън на паста, кориандър и супена лъжица мед + черен пипер на вкус (за любители - лют червен пипер). Цяла вечер покрито в хладилник, после на 150 градуса 2 часа на загрята фурна - стават страхотно![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Пък аз вчера си направих супичка, че мн ми се беше дояла, а и ми беше студео, а Андрейчо не обича, още повече постни и няма да ми направи никога.
Стана доста прекрасна, сложих картофки, червени картофи (не батати, не знам каква им е разликата с обикновените, освен цената, май няма), пащърнак, морковки, лук и чесънче. + червен пипер, кайенски пипер и чубричка. Стана бабешка супа, сгряваща и засищаща <3 Само не знам как ще си изям цялата тенджера :/
Може по някое време да сложа телешко и андрейчето да ми помогне.
а да, забравих да кажа, че на моята супичка сложих и масло :д
Хора ,дайте някоя рецепта за мъфини ... Миналата година си спомням видях от този раздел точно една рецепта,и станаха много добри ... Но я изгубих,така че ...?
Аааа сега за пръв път видях Кончита Вурст коя била
Да ви е сладко![]()
Страхотни спагети болонезе станаха, мога да изям тенджерата. Come originali italiani.![]()
В "руската салата" няма варени макарони, а варени картофи, морков, грах, салам, майонеза, също и кисели краставички. И даже не е руска салата, в Русия никой не е чувал за това наименование, наричат я салата Оливие - френска демек, просто ние сме я "получили" от Русия.
Това, което Дриймърката описва, съм го опитвала някъде, но не знам дали си има собствено име.
Макарони в руска салата wtf ? Сефте чувам това, ама явно някъде и такова слагат.
пък аз вчера си направих снежанка от цедено кисело мляко, прясна краставица и малко чесън на прах, мързеше ме да кълцам истински
а, и малко олио
Хораааа, ако нямате грил тиган, купете си! Честно, няма такава инвестиция!
Просветих мъжо по темата, и двамата ядем гриловани зеленчуци като ненормални :д
Гъбкиии, няма такава вкусотия. Също тиквички, патладжан, чушка... Оставям зеленчуците да се мариноват за 10 минутки със зехтин, соев сос, червен пипер, сол, чесън, съвсем обикновено. Днес направихме и сладки картофи, божествено е!
И една пържолка.
Просто... по-добре похарчени 13 евро не съм имала!