- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
минавам и аз да ви се похваля какъв вкусен шарен кекс спретнах снощи, почти се изяде
![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
TheDevilInMe
Мерси затова не се бях сетиламакарче последният път като правих нищо не стана от нея .Този път ще се опитам да я направя като хората
Имам една бърза рецепта за бисквитена торта, аз ползвам от тези квадратните бисквити на пападополус , купувала съм ги от Карфура, ако не се лъжа.
Та от тях - бели и кафеви. Цедено косело мляко и същото количество сметана сладкарска, важно да е сладичка, аз слагам повече сметана за сметка на млякото. Бъркаш сметаната и млякото, да се смесят хубаво, аз го правя с дървена лъжица. После вземам бисквитка и я напръсквам леко със сок от ягодов компот, или прясно мляко, или вода със захар - както предпочиташ. Не ги топя, понеже обичам да се запази леко хрупкаво. Та, редя един ред бисквити, мажа със сместта, после пак ред бисквити и пак сместта. До изчерпване на количествата, като отгоре хубаво го намазвам със сместта и редя много, ама много нарязани на парченца ягоди. Или череши, каквото имам. Аз много харесвам тая тортичка. Понякога отгоре слагам сладко от череши с цели плодове и напръсквам леко със самия сос от сладкото. Абе вкусотия е![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Хареса ми тази рецепта за ориз! Ще пробвам да си я направя тези дни.
Аз тези дни все на яйца залагам когато започна да готвя. Но си купих половин кило пилешко и половин кило сьомга и смятам да пробвам и нещо месно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Пробвай я, става вкусно, на мен ми напомня манджите на бабите.А и е много лесно, ако нямаш месо или не искаш да слагаш, можеш да го пропуснеш.
Как правиш сьомгата? С баща ми сме правили на скара. Увита във фолио, подправена с не помня какви подправки. Стана много вкусна.
Edit: като каза яйца.. сетих се, че наскоро един приятел ме светна за яйца с овесени ядки.
Яйцата се разбъркват, слагат се овесените ядки и малко сол. Трябва да стоят така около 15 минути, после може да се изпържат и без олио на тефлонов тиган. Става вкусно, някво хлебно такова, яко е.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз винаги пържа яйца без олио... то аз май всичко без мазнина правя.![]()
Сьомгата я поръсвам с разни подправки (предимно черен пипер) си я запържвам за няколко минути в тигана и я комбинирам със сурови или запържени пак в същия тиган зеленчуци.
Работата е плачевна, ако не си намеря жена да я бива, ще умрем от глад...![]()
Хаяши, защо съм останала с впечатлението, че не ядеш месо?
Иначе, аз скоро открих, че моят обича кимион и мисля скоро да пробвам рецептата на мерилин :д
О, аз яйца още от дете правя без мазнина. На тефлоновият тиган няма никакъв проблем да се отлепи после.
А по принцип не ям месо, но диетоложката ми се накара, че не може само на яйца да я карам и то при положение, че не ги ям всеки ден и да си купувам от време на време пилешко и риба, които все пак зависимост от начина на готвене бих хапнала за разлика от телешко и свинско, които наистина не понасям освен, ако не е луканка.
Снощи правих свинско с картофки. Свински вратни пържоли, мариновам със сол (ползвам морска), червен пипер, ситно нарязан чесън, бяло вино и малко доматено пюре - всичко в тигана с малко зехтин, пържа почти до готовност, през това време съм нарязала картофите - мариновам и тях с червен пипер, сол, доматено пюре, бяло вино и малко зехтин и във фурната на около 160-180градуса. Вадя месото от тигана, слагам го при картофите и в същата мазнина съвсем леко запържвам лук, нарязан на полумесеци. Към лука слагам малко оцет за повече аромат - после и лука при картофите и месото и във фурната до готовност на слаб огън. Става супер вкусно![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Вчера забърках един пататник. До този момент не бях опитвала, камо ли пък готвила подобно нещо.
Сполучливо се оказа, аз принципно обожавам картофи във всякакъв вид. И е лесно за приготвяне, направо идеално за начинаещи в кухнята.![]()
You are broken, I can fix you...
В петък ще правя Павлова с маскарпоне и кафе за любимия ми (ще я започна в четвъртък вечер, де, блатовете). По рецепта на Лулуто. :д
Блата стандартен ли ще го правиш? Целувчен?
Е, да, целувчен. То иначе никаква Павлова няма да е. :Д
http://vbox7.com/play:235e84bb2f
Това някой пробвал ли го е ?
Талятели с пиле и сметана правих вчера, толкова добре се получиха, че едвам се движех след обилната вечеря![]()
пица, яйца, сандвичи... пиле на грил... пържени картофи, пържолки![]()
ми такова мога да ям цял живот
коли за скрап изкупуване на коли за скрап за гр. София и региона
Минавам да се похвакя с много лесни и вкусни американски палачинки, че на всичкото отгоре са веган, минават и за здравословни ^^
Снимката не е кой знае колко представителна, но пък и двамата с приятеля ми си облизахме пръстите![]()