- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
http://i.imgur.com/uqeDC.jpg
Спагети и запържена кайма с подправки. Може и доматен сок да се сложи докато каймата се пържи, но аз нямах. За сметка на това, брат ми го потопи в кетчуп след това :Д Каймата се надробява хубавичко с вилица, докато се пържи.
:Д не е кой знае какво, но пък братя се наяжда хубавичко!
Не е много по темата,защото не съм го правил аз , но ето какво направи майка днес следобяд
http://prikachi.com/images.php?images/708/5628708d.jpg
Да хубаво изглежда,но не съм ги правил аз ... Затова не е баш по темата![]()
Току що направих една крем супа, малко безсолна, ама по-добре от пресолена... Иначе доста добре ми се получи ;д
Даа се похваля, снощи правих меденки и станахa суупер вкусни, много съм доволна от себе си
Ето ги и тях: http://prikachi.com/images.php?images/742/5632742n.jpg ; http://prikachi.com/images.php?images/744/5632744C.jpg
А днес се събирахме в една приятелка- аз занесох меденки, а тя беше направила тарталети и някакви соленки, всичко беше уникално, прекарахме си доста добре. Ето една снимка на... всичко
http://prikachi.com/images.php?images/752/5632752S.jpg
Мии като завършил ТОХА,се очаква че мога да готвяно честно казано не от там се научих,щото в тоха нищо не са ни преподавали за готвенето...нищо че на който кажа че съм тохаджия ми вика "ааа значи си готвач"
Та,не готвя много,щото обикновено доста цапотя,но винаги стават хубави.Последното нещо което си сготвих беше бъркани яйца с кайма със сварени картофи,нарязани и сложени във фурната,поръсено всичко със кашкавал...стана божествено,и то всъщност стана сложно направена запеканка
Най-голямото ми ястие е пилешки гърди със топено сирене и кашкавал и още няколко мой тайни съставки..отдавна не съм го правил,защото има доста скъпарски неща,а все пак е криза
има си специален начин на приготвяне и просто като се направи става...на който съм го правил не го е върнал
ама сега си го пазя за специални случай...имам и още някой рецепти,но те са по елементарни и се знаят,пилешкото с топено сирене и кашкавал ми е обаче моето ястие
И сладки работи правя,кремове,щрудели и тем подобни ама ся последно време не ми се занимава много,по едно време бях голям ентусиаст,ама ся готвя само като съм зверски гладен
![]()
>>DjBelev<<
Форца, тая ''запеканка'' ми мяза на мусака
Ина, щрудела, ако бях сложила повече масло (имах само половин от 125 и сложих повече олио, не помогна) и ако не го бях прегоряла щеше да е идеален
мерси , ще го пробвам 2ри път през ваканцията
BELIEVER:отдавна беше последният ми опит, не помня със сигурност, но предполагам, че не е било обезмаслено
няма значение де![]()
Ооо и аз да се включа в темата. Обожавам да готвя. Налага ми се и често за приятеля ми.Готвя много неща. Най-много си падам по правенето на сладки изкушения като тортички, чийзкейкове, къпкейкс, мъфини, кремчета ала бала. Тия дни ще пусна и снимки, а сега отивам да направя от любимия ни тиквеник![]()
На 14 съм.Винаги ми е изглеждало хубаво да готвиш.От малка редовно гледам Иван ЗвездевНо съм малко съката,а и майка ми не ми дава да пипна нищо,та не умея да готвя.Мога основното - яйца,пържени филии,макарони,спагети,ори и до тук ми се изчерпват готварските умения.
![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Ауу, не знам как съм пропуснала тази тема. Определено ще я следя с интерес, дори си набелязах една рецепта за баница,мисля тези дни да я направя. Обожавам да готвя. Действа ми доста разтоварващо и за щастие всичко ми се получава. Пускам една рецепта за любимия ми сладкиш, която е много лесна и бърза. http://www.mycookingcreations.com/20...g-post_25.html Тези дни ще кача снимки на мои произведения.
"Че щастлив е оня, който вдигне пръв народното знаме и пролее кръв!"
Ооо, направих пица "Хавай". СУУУУПЕРвкусна е :д
Хора, трябва ми изпитана рецепта за крем карамел. Без кроасани и такива неща, просто обикновен и вкусен крем карамел. Ще го правя в тава.
Вземаш примерно 4 яйца, разбиваш ги със захар (не много като количество, но зависи колко искаш да ти е сладко). Добавяш прясно мляко около литър. Това ти е сместа. Стопяваш захар на бавен огън докато се карамелизира, но внимаваш да не я прегориш, защото става гадна. Ако имаш купички сипваш от карамела докато е течен по малко във всяка купичка, ако ще го печеш в тава сипваш на дъното на тавата. После сипваш сместа.
Аз го правя винаги в купички, тях ги слагам в тава, а в тавата сипвам вода. Пече се на слаба фурна и внимаваш да не заври, защото не става хубав иначе.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ползвах 5 яйца, близо литър (малко по-малко) мляко, една чаша захар и една ванилия. Карамелизирах няколко лъжици захар на дъното на тавата, изсипах сместа Тази тава сложих в друга, по-голяма, в която имаше малко вода, че без водна баня не става както трябва. Стана супер! Нямах купички, ама и така став.а.
на 15 съм от 13 гадишна почнах да правя кексове на 14 започнах с тортите а сега съм правила сладки, кремове, сладкиши, торти, киксове, гофрети, палачинки, баници, и други неща само не съм се научила да готвя манджи
За трети пръв правя мусака и тоя път не е водна, идеално изпечена е и картофчетата са нарязани адски дребно, което е ключово за вкусната мусака според мен. Като я опитам, ще кажа със сигурност как е на вкус, ама отсега съм много доволна, мухаха!
Официално съм истинска жена - правя 69 и мусака![]()
![]()
Едит: СУУУУПЕРвкусна е! Много съм горда.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-28-2012 на 12:36
Значи аз не съм от най-сръчните, но обичам да готвя въпреки че не мога много добре, но се опитвам. Майка ми ми помага, а и когато не и се седи в кухнята аз ставам готвачa. Иначе за сега перфектно правя палачинки и яйца и още други лесни дребулийки
![]()
I won't lie anymore you're the one who's loving my soul you belong to me and all you're love we can't die so easy ...