- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Яла съм - и домашна, и в Неделя-та, ама все бяха малки еклерчета. Спомням си, че майка ги пълнеше с кафена лъжичка.
Снощи правих паниран кашкавал на любовта, че му се било прияло. Явно кашкавалите по 10 лева килото не стават за това, защото се разля и чистих кашкавал от тенджерката, в която ги пържих. С повече потапяния в галета и яйца стана за нещо, определено, но пак си беше кофти. И най-тъпото - пръскаше като невидяло, баси. Много ме е яд.
А бтв майка му каква бисквитена торта правиииии... Една кутия за храна от тия по-средните ни беше пратила и си умрях от кеф. 2-3 дни само това набивах. <3
има специални кашкавали за кашкавал пане
може да няма по селата
:дд Тоя па. Всичко отдалечено от морето, е провинция.
ДА!
Бтв, Тори, като панираш, използвай евтини продукти - по ресторантите винаги използват остатъчно месо за панираните хапки и се панира най-елементарната бяла риба.
За кашкавал и топено сирене пане съм чувала, че трябва да ги нарежеш на парченца и да ги оставиш във фризера за малко. После ги овалваш и ги буташ в тигана - докато сиренето вътре се усети да се разтече, отвън вече има коричка.
Ние днес сме на вегетариански ден, сглобявам рецепта за паста със зеленчуково-сметанов сос
Дойде ми на акъла, че има продукти, които изобщо не докосвам - грах, например. Трябва да измисля тези дни една гарнитура с грах и царевица...
Ам, да, кашкавала ми беше възможно най-евтиния - 9,90 за кило. :д А тва за замразяването го знам ама нямах никакво време просто и играх на руска рулетка малко с надеждата да се получи нещо сносно за ядене. Е, на втория опит със сменено олио и половин час, прекаран в чистене на тенджерка, някак си успях, естествено с помощта на мъжото.
И бтв да - Тори съм, съжалявам, че така малко ви обърквам ама нямам много време за смяна на акаунти. Надявам се да ми простите... Някак...
Толкова ли е най-евтиният кашкавал?? о.О
Ужас.
моцарелата е по-евтина в момента...
има и по-евтини кашкавали, но се наричат "млечен продукт" :д
В тоя денонощен - да. Един от 7-8 лева в Кауфланд ми се получи перфектен като за първи опит, тоя умре.
Ето я и пастата със сьомга, сметана и зелен лук https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...64&oe=55B65576
Беше хубава, но добавих и вино допълнително извън рецептата и леко киселееше. Сложих и малко пармезаноподобно сирене втория път като ядох и стана много вкусно.
На мен спагетите ми се получиха добре, следващия път ще използвам правилния вид сметана, че станаха по-скоро течни отколкото кремообразни. И май ще е с оризови спагети, че този сос идва твърде лек за нормалните...
За следващия вегетариански ден съм предвидила спагети с патладжанен сос+гъби+маслини.
^ debelana -_-
Ей, ся се сетих да ви питам - имам страшно много домати и няква бройка яйца. Освен с печени чушки на миш-маш, кво мога да измисля? Бързо ми трябва да е, защото нямам време и идеи.
условия за домашна лютеница?
консервиране.
^ ти игнориаш ли ме ма
Бърза и лесна торта: ванилов блат "sponge cake", с Нутела, банани и сметана.
Честит рожден ден на Lourenço![]()
лел, прекрасна е! честит рожден ден, всичко най-прекрасно ти желая! ^^