- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Aко на някого му трябва дегустатор, аз съм човекът!:]
Ина, ако все още важи въпросът за лесната манджа: картофки със сирена. Сега това правихме с моя мъж. Варени картофи се нарязват, в тавата се слагат и сиренца (в нашия случай топено и бяло), полива се със сметана и отгоре кашкавал. Става много бързо и е вкусно.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Целта е постигната - мотивирахте ме!
Пека си пица в момента, утре ще правя мусака.
Ще имам останали доста гъби (които ще оползотворя на гъби с ориз) почти цяло доматено пюре и 250 грама кайма. Идеи за последните две?
Чили кон карне?
/Мн ми се е прияло напоследък, ще взема да си спретна/
Ха, сега като каза... че да, защо не!
Съквартирантката има две торби ориз, мисля, че са по 20 кила
Ще ми стигнат за гъбите ми е мисълта![]()
Виетнамка (ама е родена тук, де)
Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз).Само достатъчно бира да имаш.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
В Чехия съм, бирата с лопати да я ринеш!
Мусаката съм я решила тъкмо навреме:
https://www.facebook.com/events/777430272300052/
![]()
Омг, точнп днес мислехме да правим мусака, ама явно ще трябва да е утре :д
Хаха, и аз така! Ама май все пак ще си я направя днес следобед за вечеря и утре за обяд.
Със започването на училище дойде и неизбежното мацане на сандвичи и приготвяне на обяд за мен и за братовчед ми.
Вчера правих от онези готовите багети с шунка, маруля, кашкавал, топено сиренце и чери доматки. Мъдрих какво да правя за обяд и вечеря и накрая сътворих макарони с Болонезе, риган и пармезан.
Мусакичката е направена, готвих на газ, не умрях. Щяло да има междугалактически ден и на баницата, мисля да се запиша и с нея.
Тази сутрин съквартирантката ми прави омлет с гъби и лук, доста ми хареса, мисля това да закусвам утре.
Другата седмица мисля да си приготвя бутчетата със сусам в марината от джинджифил, чесън, вино, мед, соев сос.
А килограмите цвекло в супермаркета направо си просят салатка със зелена ябълка, морков и медено-горчичен дресинг.
Последно редактирано от PinkPan7her : 09-22-2015 на 22:12
Какво ги правиш тези бутчета? Обезостени ли са?
Аз пък вчера в крайна сметка не се записах с мусака, че ме домързя да си купя месо и да го меля и т.н. Ядох сандвичи и таратор :д
Но пък вечерта сготвих ризото за днес. Сварих си два фенера с разни зеленчукове и стана егати якия бульон. Прецедих го и го сложих във фризера на малки пакети. Ризотото ми е с червена и зелена чушка, лук, морков, тиквичка, грах, мн малко пилешко месо (колкото успях да обера от свареното) и с пилешкия бульон стана божествено.
;О и аз точно онзи ден, преди специалния мислех да правя мусака, но и мен ме домързя ;/
Имам половин броколи. Не знам какво да го правя може би крем супа, но не съм правила до сега. Някой да помогне.
Няма по-лесно нещо от зеленчукова крем супа.
Не знам обаче дали половин броколи ще стигне, та няма да е предимно броколена супата.
Слагаш 2 картофа да се варят. Може и морков, ако желаеш. Водата не я пести - по-добре да я хвърлиш след варенето, отколкото да добавяш още, защото ще разводниш вкуса. Ако имаш сушени зеленчуци - примерно на Пикантина, използвай ги и тях. Малко след картофите сложи и броколите. Подправи със сол и черен пипер.
Когато ги свариш, прецени дали водата ти е окей. Ако се наложи да отделяш, отдели си я в чашка, не я хвърляй още.
Пасирай зеленчуците, добави течна сметана (на мен за 3 порции супа, някъде под литър и половина се получава, ми трябват малко над 100 мл сметана) и пасирай отново. Добави водичката от чашата, ако се налага.
Това е
Сервирай с натрошено сирене и/ли препечен хляб.
няма проблеми, имах предвид, че има разлика между подправката "къри" и ястията "къри", които в повечето случаи съдържат подправката къри, затова се зачудих какво точно имаш предвид, защото оризът обикновено не е съставна част в рецептите за самите ястия къри - сега вече е ясно
да, нямам нищо против, но обикновено оризът го сервират като отделно сготвена гарнитура, т.е. не е част от рецептите за самото ястие къри, виж картинките тук: https://www.google.bg/search?q=Curry...w=1280&bih=846
виж как оризът е сготвен отделно от кърито, макар и поднасян като гарнитура към него, въпросът ми беше дали става въпрос за класическо къри ястие или за някаква друга рецепта с подправката къри
Последно редактирано от npp : 09-23-2015 на 22:57
Аз съм на 21, но още от малка готвя, почти всичко умея да приготвям.
Аз мога да правя пържени и яйца по панагюрски, салати руска, млечна, домати и краставаци и засега съм до тук. Още не съм се пробвала за други неща.