
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Скоро правих бутерки с шоколад,не е кой знае какво,но на вкус беше уникално
![]()
днес си направих паста с доматен сос
pretty simple, сварих я, след това в тиган запържих малко чесън, сложих доматен сос и зеленчуков микс и сол и смесих соса с пастата
получи се мноооооооооого вкусно
има и кимион и босилек
http://prikachi.com/images.php?images/580/8510580c.jpg
а този уикенд мисля най-накрая да си направя нещо сладко различно от ALPRO с какао и кленов сироп и семена
много ми се яде крем карамел
http://goodnaturedfood.org/2013/09/2...creme-caramel/
а пък и имам едно бурканче агар-агар, което още си стои неотворено
момичета каня ви на вечеря
http://prikachi.com/files/436407c.jpg
https://www.youtube.com/playlist?lis...campaign=Kin15
Коледни бисквити. :3 Набелязала съм си да правя баш-баш кукита за Коледа ама мразя да се занимавам с украси и глупости, но тия са тооооолкова якички за гледане. <3
Btw някой правил ли е gingerbread house? Обожавам такива снимки/клипчета. <3
Ми аз съм на 15 и мога да правя спагети,пица,кексове, палачинки, ризото и баница :Д пък веднъж пробвах да сготвя мусака, но нещо не се получи, понеже я пресолих.
Последно ново правих крем супа от боб и фокача.
Супата е доста адекватен начин за приготвяне на боб (не ми е любимото вариво по принцип, но имаме много вкъщи) - доста е вкусна, търпи на подправки според настроението и е лесна и не изисква кой знае какви продукти.
Фокачата май не ми стана баш както трябва мекичка (нещо не ми втаса тестото като хората), но пък за сметка на това и тя беше вкусна и също търпи подправки.
Много е яко да си поддържаш някви basic продукти вкъщи, от двете единствено прясно мляко нямах за супата.
Последно редактирано от Ewok : 12-24-2015 на 09:59
забравих я тази тема...
http://i.imgur.com/sMtJ4g8.jpg
минчак ти такива работи като пандата можеш да си мечтаеш да правиш
брех
тя пандата станала жена за женене вече
ти в българия може да си завършила и ракетно инженерство ама да не си чувала за въздушно съпротивление
Ходихме с нашите в неделя на екскурзия до село ли е град ли нз - Баните към Смолян и ядох пататник. Ама много ми хареса и искам да се пробвам да направя ама не само рецептата ами и самата процедура да ми кажете ако знаете по приготвянето му.
Те останали ли са някъде ТОХове? Щот май навсякъде вече са гимназии по туризъм, даже тая в Русе съм завършила аз.
Днес сутринта сготвих набързо постна крем супичка, даже без мазнина, нещо не ми се пържеше. Стана ногу вкусна, хич не се усеща, че нещо ѝ липсва.
Значи има:
- тиква (нз колко, около 600 гр. май)
- един картоф
- 250 гр. червена леща
- няколко моркова, колкото имах останали
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 с.л. лют пипер
- босилек, джинджифил, канела, сол, черен пипер
Сложихх тиквата, картофа и морковите да се варят. Като бяха почти готови сложих и лещата. Като се свари всичко сложих пресования чесън, махнах от огъня и пасирах с подправките. Накрая я върнах на котлона за още 1-2 минутки и готово.
За 1 час стана, преди лекции в 7:30 ч. сутринта рязко ми се доготви ;д
Много е засищаща.
Още съм в очакване някой да каже, че не му се е получила много вкусна манджата.
Месеци по-късно, но ще се изкажа. Преди дни не ми се получи една баница. Ама въобще! Тъпите кори бяха некви кашкави и отвратителни от замразяването в магазина, на всичкото отгоре дадох двойно повече пари от обикновената цела на нормалните, защото тези били пълнозърнести. После съм ползвала некво старо олио според Антракса, щот смърдеше да вгранясало таа тъпа баница. Ще кажеш, че в живота си никога не съм готвила и една баница не знам как да направя. Срам!
хехех, те пишещите женки тук, ако не могат и да готвят, за кво друго ще стават
е за ко да поствам такива неща само да се излагам
но хайде, за твое удоволствие
постната ми мусака с гречка без олио беше отвратителна, изхвърлих половината и ме е срам
имам и едни люти чушки, с които за втори път си прелютявам готвеното и ги мразя, но поне само аз си го ям и обичам люто, не чак толкова, но в повече вода...
умеем да харчим пари