
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Нямаше да го пиша, ама си вирнала носа много. Далеч не се смятам за голяма готвачка, а майка ми досега се е смяла на глупостите ти за телешкото. Баш пък то се отпуска страхотно в марината с водка. Яла съм сухо телешко, изпечено по обикновения начин (за което говориш ти), и телешко вкъщи по този начин - разликата е огромна, второто се топи в устата.
Фък, ако става дума за картофено пюре, прави се много лесно. Сваряваш картофи, като предварително си ги нарязала на кубчета. Изливаш част от водата в чаша (!) и пасираш, добавяш бучка масло, разбъркваш, сипваш мляко на стайна температура и пасираш/бъркаш. Ако стане гъсто, по-добре добави част от водата, която си отляла. Ако добавяш все мляко, ще стане доста тежко.
draid, така е, но в случая би било излишно да се превземам по този начин. Човек трябва да си преценя в какво да влага енергия и колко. Вкъщи няма ловци или суууперразбиращи от дивеч, месото се прави така, че да е вкусно на всички и Е такова.
Ако тръгнем всичко да правим като професионалисти, за толкова неща можем да се заядем - защо не си правиш домашен шоколад и ако правиш - знаеш ли, че се прави на студена мраморна плоча, която тежи 50 кила? А знаеш ли, че марулята се къса с ръце, а не се реже? А можеш ли да обезкостиш риба с нож и вилица? Вариш ли месото преди да го сложиш в тавата, за да го направиш с ориз, или го запържваш?
Не търся поединични отговори, нека не превръщаме разговора в затапки в стил четвърти клас. Искам да обясня, че няма нужда от излишно задълбаване в дадено направление, важно е да има баланс между познанията от всички области, в случая - области на кулинарията. Не върви да знаеш 88 начина да приготвиш месо, ама да използваш фиксове на Маги, да не можеш едни мъфини да изпечеш или да не знаеш какво е "песто".
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-26-2013 на 21:51