.
Отговор в тема
Страница 26 от 198 ПървиПърви ... 162223242526272829303676126 ... ПоследнаПърви
Резултати от 626 до 650 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Само да кажа, че месото в марината с водка(че дори и с кола+ водка :Д) става уникално крехко и вкусно, особено ако му добавиш задушени броколки, картофки, бейби моркови, гъби и изобщо каквито зеленчуци обичаш. И алкохолът грам не се усеща.
    Everything changes, but beauty remains ...

anonymous708973
    Guest
    Еее, как ми се дояде това пюре, а тъкмо утре ще ям картофи. Нищо де, другата седмица непременно ще си направя и ще си го изплюскам (:ДД) сама.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеят И с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
    Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеят И с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
    Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема
    Случвало ми се е да и бях потресен Добре, че тук съм в свои води.

Голям фен Аватара на BamBamBo
    Ммм,тези дни ядох страхотен десерт.Лесен е , но за първи път го ям.
    Палачинки с мед,заляти с ванилов крем на Др.Йоткер.Уникално е,пробвайте.

anonymous708973
    Guest
    Не, случвало ми се е да отида на караоке с идеята, че евентуално... може би... вероятно бих се принудила да пея, ако ми опрат пистолет в главата. След което въпросните мюзик айдъли запяват и аз окончателно се убеждавам, че това място не е за мен :Д

ПЕСТОООООООО!!!!!!!
    Майка ми за пореден път е била в магазина без очила и мислела, че купува маслинова паста и купи песто и толкова уникално нещо няма! Правя си брускети с маслини, кашкавал и песто омномномномномном
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    А аз нали съм шоко фен, взел 750 гр течен шоколад и се чудя дали тортата ще стане годна за ядене, ако вместо да топя шоколад на водна баня, взема директно да разбия от този с 300 гр сметана?

И друго- няма ли да стане много суха тортата, блъди?

Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Направих мъфини с Нутела вътре.Толкова са божествени.
    http://prikachi.com/images/144/6046144u.jpg
    http://prikachi.com/images/147/6046147X.jpg
    http://prikachi.com/images/149/6046149P.jpg - шоколадът не се вижда много добре, но нищо.
    Йооооооо, крада идеята Мислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
    Последно редактирано от kalpazanka : 03-27-2013 на 07:36

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Йооооооо, крада идеята Мислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
    Това са най-хубавите мъфини, които някога съм правила!!! Обаче от рецептата излизат само 6.По-добре удвои или утрои дозата. Ето и рецептата:
    1 ч.ч. брашно
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1/2 ч.ч. масло (разтопено)
    1 яйце
    1/2 ч.ч. захар (аз използвах кафява)
    4 ч.л. какао (на Dr. Oetker)
    1 пакетче бакпулвер
    1 пакетче ванилия по желание (аз не сложих)

Може да се добавят и натрошени лешници, но аз нямах.Пълниш формата до половината, слагаш 1 с.л. (или повече Нутела) и пак пълниш със сместа.Аз определено трябваше да сложа повече от течния шоколад, но... Пека ги на 200 градуса за около 20 мин.

Мега фен Аватара на SurfSky
    Това са най-хубавите мъфини, които някога съм правила!!! Обаче от рецептата излизат само 6.По-добре удвои или утрои дозата. Ето и рецептата:
    1 ч.ч. брашно
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1 яйце
    1 пакетче бакпулвер

Може да се добавят и натрошени лешници, но аз нямах.Пълниш формата до половината, слагаш 1 с.л. (или повече Нутела) и пак пълниш със сместа.Аз определено трябваше да сложа повече от течния шоколад, но... Пека ги на 200 градуса за около 20 мин.
    Аз по тази рецепта правя мъфините , и стават перфе Само дет течни шоколад все отива отдолу като ги правя

Мега фен Аватара на SurfSky
    1 ч.ч. брашно
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    1 яйце
    1 пакетче бакпулвер

Ето ти лесна рецепта , супер е !!!

Ами по принцип тея течните шоколади не са 100% шоколад, за да стоят така течни им слагат разни други неща, но не би трябвало да е негодна за ядене
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението

@draid
    това за мачкането на картофите едно соц такова ли е?
    и ние имаме, много е готино
    Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант

kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.

Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант

kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.

Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем
    а да.. такова имаме ама то е много мъничко предпочитам с вилицата

Град
    пространството на Дисе
    Душко, аз няма да разбия всичките 750 грама течен шоколад с 300-та грама сметана /в рецептата на блъди са 350 гр шоколад и 300- сметана/ . Просто ми беше любопитно да го опитам заради цената. Отворих буркана днес, гребнах лъжичка и взе, че ми хареса. И що пък да не експериментирам

@Калпазанке, на мен са ми окей, но ако станат прекалено сухи, или пък съм си купила готови и са изсъхнали леко ги пръскам с кола/пепси леко колкото да се навлажнят и омекват така.
    Не се разваля вкуса от това, спокойно
    Е, супер идея И без тва съкровището не остава без кола у дома Най-вероятно ще творя с готови блатове, че.. в понеделник съм и без това на черешата...

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И ние го имаме това с изтискването и излизат като червейчета, мда :Д

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    @Калпазанке, на мен са ми окей, но ако станат прекалено сухи, или пък съм си купила готови и са изсъхнали леко ги пръскам с кола/пепси леко колкото да се навлажнят и омекват така.
    Не се разваля вкуса от това, спокойно
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Heaven
    И после снимай и покажи
    Дано да ви хареса!

Град
    пространството на Дисе
    Абе, за снимки може и да ме досрамее, че нямам шприц за украса Ще пиша дали сме живи след експеримента

Супер фен Аватара на tonssy
    ^ Пробвай с течен шоколад, според мен ще се получи. Срещала съм доста такива рецепти.

Ето крема който споменах.

Продукти:
    1 пакетче лешници / бадеми
    4 белтъка
    2 к.ч. захар
    1 ванилия
    1 кофичка заквасена сметана (с тая на данон червената става най-добре)
    1 пакет обикновени кръгли бисквити (например Еверест с масло)
    1 чаша двойно силно еспресо.
    какао на прах.

Начин на приготвяне:

В една купа изсипвате заквасената сметана и 1 к.ч захар и ванилията и разбивате с миксер. В отделна купа разбивате 4т-е белтъка на сняг с другата к.ч. захар ( захарта се прибавя на края защото иначе няма да се разбият белтъците хубаво ) След това начуквате лешниците/бадемите на ситно. Смесвате сметаната с белтъците и разбърквате за да се смесят ( не бъркайте много за да не се загуби обема ) След това към сместа прибавяте счуканите ядки, обърквате с лъжица. Разделяте сместа на 2 равни части и към една от тях прибавяте какаото на око докато разбърквате, целта е да се получи кафява смес. Вземате високи чаши (като за сладолед) или каквито там имате, пълните половината чаша с кафявата смес, след което потапяте една бисквита в кафе и я слагате върху сместа, след това допълвате с бялата смес. От горе може да се сложи коктейлна черешка или вишна от сладко например. Крема престоява в хладилник поне 1 час.

Ако случайно имате амарето, може да добавите към кафето една капачка за аромат.

Крема е много лесен, бърз и вкусен

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз съм имала самочувствие... то сигурно има огромна разлика дали пасираш цели картофи или нарязани на кубчета, мдаааа. Ама това, че на кубчета ще се сварят в пъти по-лесно, бързо и равномерно, не го прекарваш през сивото вещество май.
    Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряване Точно за това аз предпочитам пюре от цели картофи

Едит: По-късно може да драсна едно пилешко вретено.
    Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 11:14

Град
    Heaven
    Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряване Точно за това аз предпочитам пюре от цели картофи

Ако ти и го кажеш е вярно, но виж, когато аз го кажа моментално ми ''липсва сиво вещество''.

ПП, картофите се разводняват и размиват. И ако на картофено пюре сложиш мляко е 200 пъти по-вкусно отколкото с вода.

Калпазанке, хич да не ти пука, важното е да е вкусна !

Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3

Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.

А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д
    Тва е щото, глупавите хора имаме много време да експериментираме, докато умните ходят на училище/университет. Иначе противно на това което ме учеха в средното, вече когато правя нещо го правя предимно на око, освен ако не е някоя рецепта за първи път. Не знам колко голямо пакетче бъдеми, от тези които са като пакетче за семки или малко по-малки. Вероятно са към 80-100 гр. Оригиналната рецепта е с бъдеми, но по лесно се приготвя в лешници.

Ако ти и го кажеш е вярно, но виж, когато аз го кажа моментално ми ''липсва сиво вещество''.

ПП, картофите се разводняват и размиват. И ако на картофено пюре сложиш мляко е 200 пъти по-вкусно отколкото с вода.

Калпазанке, хич да не ти пука, важното е да е вкусна !

Няма смисъл да се карате за глупости, човек се учи докато е жив. На мен любимото ми беше да пресека нещо например, особено когато разбивах хайвер

Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
    Брашно - на око към 200 гр вероятно
    Яйца - 3бр
    Мляко - на око

Слагате брашното в купа, чуквате яйцата и сипвате мляко, разбивате с миксер докато не се получи хомогенна смес, доливате мляко докато сместа не стане с гъстотата на боза. Тая рецепта е напълно възможно да се изпълни и с газирана вода, вместо с мляко, може да се направи и с газирана вода и мляко, каквото имате общо взето. Може да се добави и ванилия, но ако го направите, ще трябва да ги ядете само като сладки и ще се лишите от удоволствието да направите някоя солена палачинка

Ето и една импровизация за солени палачинки набързо.

Продукти:
    Гъби ( мариновани за предпочитане )
    шунка/бекон
    кис. крастевички
    сирене

В тефлонов тиган запържвате шунката или бекона нарязана на лентички, след което прибавяте и гъбите, нарязани на ситно. Прибавят се киселите крастевички. Накрая се добавя и сиренето, което се натрошава и се изчаква да омекне в тигана, подправя се с малко вегета, а за тези обичащи по-пикантни неща може да се добави и чили сос (за мен придава хубав аромат) Хубавото на тая рецепта е че е напълно произволна и може да се сложат и други продукти в плюнката, като например лук. Като цялото нещо така хубаво се е задушило, палачинките се пълнят краищата им се подгъват за да не изпада плънката и се навиват на руло. Слагат се в тавичка и се настъргва кашкавал върху тях. Пече се докато кашкавала не се зачерви.

И хайде после наистина ще напиша за пилешкото вретено.

anonymous708973
    Guest
    Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
    Брашно - на око към 200 гр вероятно
    Яйца - 3бр
    Мляко - на око
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.

Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    Вода може да добавиш, за да спестиш млякото, горе долу както заместител е газираната вода, но тя прави тестото по поресто и пухкаво. С чешмяна вода има риск да станат по-жилави. При палачинките е много важно печенето. Иначе като краен вариант не е невъзможно и слагането на вода, но вероятно няма да е повече от 100мл, другото трябва да е мляко, че да са максимално вкусни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си