- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Само да кажа, че месото в марината с водка(че дори и с кола+ водка :Д) става уникално крехко и вкусно, особено ако му добавиш задушени броколки, картофки, бейби моркови, гъби и изобщо каквито зеленчуци обичаш. И алкохолът грам не се усеща.
Everything changes, but beauty remains ...
Еее, как ми се дояде това пюре, а тъкмо утре ще ям картофи. Нищо де, другата седмица непременно ще си направя и ще си го изплюскам (:ДД) сама.
Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеятИ с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема![]()
Ммм,тези дни ядох страхотен десерт.Лесен е , но за първи път го ям.
Палачинки с мед,заляти с ванилов крем на Др.Йоткер.Уникално е,пробвайте.
Не, случвало ми се е да отида на караоке с идеята, че евентуално... може би... вероятно бих се принудила да пея, ако ми опрат пистолет в главата. След което въпросните мюзик айдъли запяват и аз окончателно се убеждавам, че това място не е за мен :Д
ПЕСТОООООООО!!!!!!!
Майка ми за пореден път е била в магазина без очила и мислела, че купува маслинова паста и купи песто и толкова уникално нещо няма! Правя си брускети с маслини, кашкавал и пестоомномномномномном
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А аз нали съм шоко фен, взел 750 гр течен шоколад и се чудя дали тортата ще стане годна за ядене, ако вместо да топя шоколад на водна баня, взема директно да разбия от този с 300 гр сметана?![]()
![]()
И друго- няма ли да стане много суха тортата, блъди?
Йооооооо, крада идеятаМислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
![]()
![]()
![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 03-27-2013 на 07:36
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Това са най-хубавите мъфини, които някога съм правила!!!![]()
Обаче от рецептата излизат само 6.По-добре удвои или утрои дозата.
Ето и рецептата:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. масло (разтопено)
1 яйце
1/2 ч.ч. захар (аз използвах кафява)
4 ч.л. какао (на Dr. Oetker)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия по желание (аз не сложих)
Може да се добавят и натрошени лешници, но аз нямах.Пълниш формата до половината, слагаш 1 с.л. (или повечеНутела) и пак пълниш със сместа.Аз определено трябваше да сложа повече от течния шоколад, но...
Пека ги на 200 градуса за около 20 мин.
![]()
Ами по принцип тея течните шоколади не са 100% шоколад, за да стоят така течни им слагат разни други неща, но не би трябвало да е негодна за ядене![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант
kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.
Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем![]()
Душко, аз няма да разбия всичките 750 грама течен шоколад с 300-та грама сметана /в рецептата на блъди са 350 гр шоколад и 300- сметана/. Просто ми беше любопитно да го опитам заради цената. Отворих буркана днес, гребнах лъжичка и взе, че ми хареса.
И що пък да не експериментирам
Е, супер идеяИ без тва съкровището не остава без кола у дома
Най-вероятно ще творя с готови блатове, че.. в понеделник съм и без това на черешата...
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
И ние го имаме това с изтискването и излизат като червейчета, мда :Д
Абе, за снимки може и да ме досрамее, че нямам шприц за украсаЩе пиша дали сме живи след експеримента
![]()
![]()
![]()
^ Пробвай с течен шоколад, според мен ще се получи. Срещала съм доста такива рецепти.
Ето крема който споменах.
Продукти:
1 пакетче лешници / бадеми
4 белтъка
2 к.ч. захар
1 ванилия
1 кофичка заквасена сметана (с тая на данон червената става най-добре)
1 пакет обикновени кръгли бисквити (например Еверест с масло)
1 чаша двойно силно еспресо.
какао на прах.
Начин на приготвяне:
В една купа изсипвате заквасената сметана и 1 к.ч захар и ванилията и разбивате с миксер. В отделна купа разбивате 4т-е белтъка на сняг с другата к.ч. захар ( захарта се прибавя на края защото иначе няма да се разбият белтъците хубаво ) След това начуквате лешниците/бадемите на ситно. Смесвате сметаната с белтъците и разбърквате за да се смесят ( не бъркайте много за да не се загуби обема ) След това към сместа прибавяте счуканите ядки, обърквате с лъжица. Разделяте сместа на 2 равни части и към една от тях прибавяте какаото на око докато разбърквате, целта е да се получи кафява смес. Вземате високи чаши (като за сладолед) или каквито там имате, пълните половината чаша с кафявата смес, след което потапяте една бисквита в кафе и я слагате върху сместа, след това допълвате с бялата смес. От горе може да се сложи коктейлна черешка или вишна от сладко например. Крема престоява в хладилник поне 1 час.
Ако случайно имате амарето, може да добавите към кафето една капачка за аромат.
Крема е много лесен, бърз и вкусен
Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряванеТочно за това аз предпочитам пюре от цели картофи
Едит: По-късно може да драсна едно пилешко вретено.
Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 11:14
Тва е щото, глупавите хора имаме много време да експериментираме, докато умните ходят на училище/университет. Иначе противно на това което ме учеха в средното, вече когато правя нещо го правя предимно на око, освен ако не е някоя рецепта за първи път. Не знам колко голямо пакетче бъдеми, от тези които са като пакетче за семки или малко по-малки. Вероятно са към 80-100 гр. Оригиналната рецепта е с бъдеми, но по лесно се приготвя в лешници.
Няма смисъл да се карате за глупости, човек се учи докато е жив. На мен любимото ми беше да пресека нещо например, особено когато разбивах хайвер![]()
![]()
![]()
Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
Брашно - на око към 200 гр вероятно
Яйца - 3бр
Мляко - на око
Слагате брашното в купа, чуквате яйцата и сипвате мляко, разбивате с миксер докато не се получи хомогенна смес, доливате мляко докато сместа не стане с гъстотата на боза. Тая рецепта е напълно възможно да се изпълни и с газирана вода, вместо с мляко, може да се направи и с газирана вода и мляко, каквото имате общо взето. Може да се добави и ванилия, но ако го направите, ще трябва да ги ядете само като сладки и ще се лишите от удоволствието да направите някоя солена палачинка
Ето и една импровизация за солени палачинки набързо.
Продукти:
Гъби ( мариновани за предпочитане )
шунка/бекон
кис. крастевички
сирене
В тефлонов тиган запържвате шунката или бекона нарязана на лентички, след което прибавяте и гъбите, нарязани на ситно. Прибавят се киселите крастевички. Накрая се добавя и сиренето, което се натрошава и се изчаква да омекне в тигана, подправя се с малко вегета, а за тези обичащи по-пикантни неща може да се добави и чили сос (за мен придава хубав аромат) Хубавото на тая рецепта е че е напълно произволна и може да се сложат и други продукти в плюнката, като например лук. Като цялото нещо така хубаво се е задушило, палачинките се пълнят краищата им се подгъват за да не изпада плънката и се навиват на руло. Слагат се в тавичка и се настъргва кашкавал върху тях. Пече се докато кашкавала не се зачерви.
И хайде после наистина ще напиша за пилешкото вретено.
Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...
Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?
БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
1. Дрейд се обоснова!
2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
Вода може да добавиш, за да спестиш млякото, горе долу както заместител е газираната вода, но тя прави тестото по поресто и пухкаво. С чешмяна вода има риск да станат по-жилави. При палачинките е много важно печенето. Иначе като краен вариант не е невъзможно и слагането на вода, но вероятно няма да е повече от 100мл, другото трябва да е мляко, че да са максимално вкусни.