.
Отговор в тема
Страница 27 от 198 ПървиПърви ... 172324252627282930313777127 ... ПоследнаПърви
Резултати от 651 до 675 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
    малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.

    имахме гости като го правих и всички много им хареса

  2. #2
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Мерси за съветите и рецептата. Горе-долу вдянах как да ги докарам и мисля да пека наведнъж колкото кошнички се съберат.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  3. #3
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    Моля.

    П.С.Грешка - 8 станаха, не 6.

  4. #4
    anonymous708973
    Guest
    Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3

    Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.

    А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д

  5. #5
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ъм.. не мислите ли че темата е прекалено хубава,за да я разваляте с безсмислени спорове ?

  6. #6
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    аз с една снимчица :
    http://www.prikachi.com/images.php?i...6/6049066x.jpg

  7. #7
    anonymous708973
    Guest
    Ох, бе, защо не ме разбирате.
    И мляко, И вода. :д

  8. #8
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Хайде малко месно меню.

    Пилешко вретено

    Продукти:
    Пилешко месо (Готови пържоли или най-често пакет гърди)
    кис. крастевички
    шунка
    кашкавал или топено сирене
    брашно за пържене

    Приготвяне:

    Пържолите се начукват на много тънко, ако разполагате с гърди, то правите пържоли от тях ( няма да се впускам как става това ) и ги начуквате на тънко. в средата слагате нарязани на лентички кисели крастевички, шунка и кашкавал или топено сирене. Рулото се завива внимателни и стегнато, като припокривате краищата за да не изтече плънката. Ако не може да го завиете добре, може да използвате клечки за зъби, за да не се развива. Рулата се овалват в брашно и се пържат в мазнина до златисто.

    Едит: Голяма жертва правя като ги пиша тия рецепти при положение че съм смъртно гладен
    Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 20:44

  9. #9
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    От мен любимия ми шоколадов мус !

    - 3 яйца
    - 100 гр. шоколад
    - 1 пакетче ванилова захар

    Шоколадър се разтапя на водна баня. През това време се разделят жълтъците и белтъците от яйцата. Жълтъците се смесват със захарта докато стане бяло. Добавят се постепенно в към шоколада. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят и те. Трябва да престои няколко часа в хладилника. Уникално вкусно !

  10. #10
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Регистриран на
    Jan 2008
    Град
    София
    Мнения
    9 889
    Мен ме бива, но основно готвя (само) за себе си и съответно съобразявам манджата, според моя вкус.
    В редките случаи, в които други хора (гаджета, приятели...) са се докосвали до кулинарната ми магия, са останали очаровани и доволни.

  11. #11
    Мега фен Аватара на Rebirthing
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    София
    Мнения
    4 812
    От начало бях някаква огромна катастрофа равносилна на Армагедон в готвенето, но пък нали никой не се е родил научен.
    МъжО умее да приготвя повече ястия от мен с животински продукти, аз съм по постната кухня, обожавам да правя и десерти. Имам много готварски книги, всичките с красиви корици ;д. Обичам добре изглеждащата храна, която не е тежка, мазна и не прилича на предизвикателтво от Страх ;д.

  12. #12
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Хайде още нещо бързо от мен

    Яйца по панагюрски

    Продукти за една порция :
    3 броя Яйца
    Сирене около 80-100гр
    Мляко 3 супени лъжици
    Масло

    Приготвяне:

    В тиган сипвате около 2 пръста вода, капвате малко оцет и слагате на котлона да се сгорещи. Чуквате внимателно трите яйца на разстояние едно от друго в тигана. Ако се наложи може да ги поливате леко с лъжица от водата. Яйцата се варят до сравнително побеляване и в зависимост от това колко рохки ги желаете, по - принцип се сервира с леко по рохки яйца. В една порционна чиния, настъргвате сиренето с едрото на рендето, след което слагате 3-те лъжици кисело мляко и го разстилате леко. Слагате яйцата върху млякото. В тиган стопявате 20-тина гр масло и го запържвате леко, добавяте червен пипер и заливате яйцата. Ядете бързо с препечени филии :P

  13. #13
    Мега фен Аватара на TrollFaace
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    3 963
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хайде още нещо бързо от мен

    Яйца по панагюрски

    Продукти за една порция :
    3 броя Яйца
    Сирене около 80-100гр
    Мляко 3 супени лъжици
    Масло

    Приготвяне:

    В тиган сипвате около 2 пръста вода, капвате малко оцет и слагате на котлона да се сгорещи. Чуквате внимателно трите яйца на разстояние едно от друго в тигана. Ако се наложи може да ги поливате леко с лъжица от водата. Яйцата се варят до сравнително побеляване и в зависимост от това колко рохки ги желаете, по - принцип се сервира с леко по рохки яйца. В една порционна чиния, настъргвате сиренето с едрото на рендето, след което слагате 3-те лъжици кисело мляко и го разстилате леко. Слагате яйцата върху млякото. В тиган стопявате 20-тина гр масло и го запържвате леко, добавяте червен пипер и заливате яйцата. Ядете бързо с препечени филии :P
    Аз ги знам по друг начин, без сирене и яйцата се запържват в олио и с повече мляко

  14. #14
    anonymous708973
    Guest
    Пропуснал си чесъна.

  15. #15
    Супер фен Аватара на tonssy
    Регистриран на
    Dec 2012
    Мнения
    2 245
    ^ То всеки вече по различен начин си ги готви, както той си знае. draid сравнително добра рецепта е дал.
    Баба каза, че по принцип и кисело мляко не се слага.
    PinkPan7her, чесън се слага на лучени яйца

    П.П. От Панагюрище съм.

  16. #16
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    ^ То всеки вече по различен начин си ги готви, както той си знае. draid сравнително добра рецепта е дал.
    Баба каза, че по принцип и кисело мляко не се слага.
    PinkPan7her, чесън се слага на лучени яйца

    П.П. От Панагюрище съм.
    Аз ви казвам рецептата дето се вика както е в книгите, то е ясно иначе, че навсякъде има различни вариации.

    Ако хванеш да изменяш както потребителя горе, може да изкараш и яйца на очи. Чесън може да се сложи, въпрос на вкус, не съм сигурен дали в оригиналната рецепта присъства такъв, предполагам че е по желание. Където и да седнете в заведение, би трябвало да ви ги поднесат по такъв начин.

    Едит: После ще напиша рецепта за един ябълков пай с маслено тесто

  17. #17
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    Оооо ябълков пай. Моля наистина за рецепта, особено за масленото тесто, че не съм го правила отдавна !

  18. #18
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Ябълков пай

    Продукти:

    Ябълки - 500-600г. (не съм особено сигурен на око ги слагам един тиган г/д)
    Масло - 200-220гр
    Брашно 400гр
    6 с.л. вода
    Канела
    1 ч.ч. захар

    Приготвяне на тестото:

    Брашното се изсипва в купа, маслото се начупва/накъсва на малки парченца, прашното заедно с малслото се обърква добре, след това се добавят 6 лъжици вода и тестото се меси докато не се получи хомогенно. Завива се в фолио и се оставя за 1ч. в хладилника.

    Приготвяне на плънката:

    Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета в тиган се слага малко масло и се изсипват ябълките, след като леко се запържат се добавя чашата захар, обърква се и се оставя докато ябълките омекнат и захарта се разтопи. Добавя се канела на око и се обърква. Сместа се оставя да се охлади.

    Приготвяне на пая:

    От тестото се отрязва малко за украса отгоре.Тестото се вади и се разточва с точилка/ шише каквото имате под ръка м/у два слоя фолио. разстила се колкото да покрие дъното на съда и да остане за борд от 2 пръста. разстила се в съда и след това се изсипва плънката. Правите си украсата от горе. Не знам на колко градуса се пече, защото печката на която съм го пекъл е професионална и е степенна. Предполагам на около 250-300 градуса. Пече се около 15-20 мин, но препоръчвам да го наглеждате и да си видите точно колко. Пече се до златисто, долният блат може да проверите с шишче. Оставяте да се охлади и ядете.

    За съд има едни удобни съдинки които се разглобяват и остава само дъното, което улеснява нарязването.

    Ето една снимка, тук от горе само е настъргано тестото, защото не ми се играеше да го правя на решетка. Разбира се, вие може да си го направите на решетка, както обикновено се прави от горе.


    image sharing
    Последно редактирано от draid : 03-30-2013 на 19:50

  19. #19
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  20. #20
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Дали ще ги чукнеш в тенджера или тиган с вода, каква е разликата

  21. #21
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Не, няма разлика, мисълта ми беше, че е пълна догоре с вода, а не само ''2 пръста''.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  22. #22
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Не, няма разлика, мисълта ми беше, че е пълна догоре с вода, а не само ''2 пръста''.
    Разход на вода :P

  23. #23
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  24. #24
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    И се добавя чесън+сол на вкус.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  25. #25
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    И се добавя чесън+сол на вкус.
    Къде това ? Във водата ли ?

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си