.
Отговор в тема
Страница 28 от 199 ПървиПърви ... 182425262728293031323878128 ... ПоследнаПърви
Резултати от 676 до 700 от общо 4966
    anonymous708973
    Guest
    О, я дай идеи за няколко запеканки.
    Без броколи и патладжан, ако може

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...87323894_n.jpg
    Картофена запеканка с топено сирене и шунка.
    Леля ми я е правила, чудничка ми изглежда
    maDamn

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    О, я дай идеи за няколко запеканки.
    Без броколи и патладжан, ако може
    Карфиолът вариант ли е? :Д
    Последно правих с карфиол и гъби по тази рецепта: http://www.1001recepti.com/recipe/?r...gubi-i-karfiol
    За по-добър вкус аз лично бих добавила и сирене.
    http://www.1001recepti.com/recipe/?r...chuci-na-furna - тази също съм я пробвала, можеш да изключиш броколите :Д
    А с тиквички съм правила подобна на тази, която ти даде, но вместо кисело мляко, бях използвала прясно и вместо извара- сирене. Рецептата, която постна може да се отнесе към по-леките и здравословни варианти. Още един такъв (и него съм го пробвала, пак много ми хареса, особено с чесънчето :Д) : http://www.skinnytaste.com/2008/07/z...le-25-pts.html В този блог добри "скини" рецепти има ;д
    Последно редактирано от tonssy : 04-01-2013 на 18:38

anonymous708973
    Guest
    Плам, наистина изглежда страхотно... Обожавам снимки на храна :д

Тонси, благодаря, ще ги опитам непременно
    Вероятно ще измисля някаква по-ухаеща подправка за първата рецепта, но пък и сиренцето ще реши проблема - дали бяло, или синьо.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ще падна жертва на раховеца! От сместа за мъфини излязоха 13 солени, а имам само 12 форми! Какаовите и те не излязоха според сметката, а ме чака и торта! Тая нощ ще спя в кухнята! Но пък поне за солените отнесох похвали от мъжо, което значи, че заслужавам поне Нобел.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на draid
    Запеканки, звучи мега странно :P

Град
    Beyond reality
    Е ,запечени рал'ти ,по-добре ли звучи
    Иначе днес правих сефте руло африка....
    МЕГА БРУТАЛНОТО СТАНА.
    Рецептата е по мамините :
    Продукти:

1 пакет бисквити Еверест
    7 с. л. пудра захар
    120 гр масло
    100 гр сухо мляко
    3 с. л. какао
    1бр ванилия
    100 мл вода
    2 с. л. ром
    Приготвяне:

За кафявата смес:

1 пакет бисквити(аз ползвах Еверест)
    3 с. л. пудра захар
    3 с. л. какао
    1 ванилия
    100мл вода

• Бисквитите се смилат и се объркват с останалите продукти.

За бялата смес:

1 пакет масло малък
    100 гр. сухо мляко
    4 с. л. пудра захар
    2 с. л. ром или коняк(аз го заместих с 15капки есенция ром и добавих 2 с. л. прясно мляко).

• Разбиваме хубаво всички продукти.
    • Разточваме кафявата смес върху алуминиево фолио във формата на правоъгълник, след което намазваме отгоре бялата смес и завиваме на руло.
    • Прибира се в хладилник за поне 3-4 часа, след което е готово за консумация.
    Бележки:

** Перфектна рецепта "Руло Африка" за бисквитено руло без печене
    http://www.gotvetesmen.com/images/re...4474_97669.jpg
    нещо такова прилича, но е по-завито, смисъл кафевия и белия пласт са по- навити.
    maDamn

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Аз подобно правя, но под името сладък салам. И се смесват, не е в различни цветове. Но звучи супер :3
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Beyond reality
    Това става мега сладко. Няма печене, няма дявол. Много чистичко се работи,абе идеалният сладкиш. Обожавам го.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Тонси, благодаря, ще ги опитам непременно
    Моля
    Калпазанка ме подсети да питам нещо за мъфините..Понеже нямам такава специална тавичка/силиконови формички, дали ще се получат някакви мъфини, ако ги сложа само в хартиени? Онзи ден четох за този вариант в Бг мама, ама да питам вас, ако някоя все пак е пробвала. Не искам да рискувам :Д

Град
    Heaven
    Ако имаш форми за крем карамел ги сложи хартиените вътре.
    Първо така ги правех, в малките метални чашки за крем карамел, защото иначе в момента, в който сложиш една лъжица от сместа в хартиената формичка и тя се разтича и става мазало.
    После си купих силиконови форми и нямам такива проблеми вече, но по принцип трябва да сложиш хартиеното в нещо, за да си запази формата и изобщо да можеш да го сложиш във фурната без да тече наляво-надясно.

^Мда..и аз така си мислех. То е логично да се разтече.
    Оо да, имам за крем карамел, значи така ще направя. Тия дни се надявам да отделя малко време за кухнята :Д
    Мерси

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Запеканки, звучи мега странно :P
    Убедена съм, че дори няма такава дума, ама от години му викаме така с майка ми

Град
    Beyond reality
    И леля ми така ме научи мен, че е запеканка...
    има го в готварските среди
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    И леля ми така ме научи мен, че е запеканка...
    има го в готварските среди
    Има го в пловдивски район и централна България явно Тук не съм чул някой да го споменава

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Има го в пловдивски район и централна България явно Тук не съм чул някой да го споменава
    Дори и Маги пуснаха Малки тайни за запеканки. Едва ли това е местен диалект.

Аз да се поФаля- мъфините ми са екстра! Отлепят се идеално от хартията, не са сухи, но не са и сурови

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Довечера като се прибера, ще взема да направя едни спагети ако не съм много уморен. Чудя се само с кайма ли да ги правя или пък с някаква шунка/бекон. Ще да е голяма дилема, ще го реша в магазина явно.

Град
    Beyond reality
    За довечера мама прави някакъв боб , не знам какъв точно. А аз ще правя гювечета утре. Много приятничка рецепта имам.
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Дори и Маги пуснаха Малки тайни за запеканки. Едва ли това е местен диалект.

Аз да се поФаля- мъфините ми са екстра! Отлепят се идеално от хартията, не са сухи, но не са и сурови
    Снимка/рецепта?
    С олио ли ги прави?

Ооо, обичам гювечета, всичко можеш да сложиш в тях. Само един път малко бях сгафила, щото имаше царевица от консерва, кисели краставички от консерва, печени чушки от буркан и беше по-солено от обичайното. Нищо фрапантно, обаче вкъщи сме свикнали бая безсолно да ядем и родителското тяло не можа да пропусне забележката.

Аз съм в дилема. Тоя месец правим годинка и половина с мъжо (дано не види поста), искам да направя някаква тортичка. Колебая се между Шарлота и някаква шоколадова. За Шарлота имам домашна рецепта, но силната половинка си пада повече по шоколада. Ще трябва да взема рецепта от маминка, че в нета е пълно с всякакви бъркочи, които по незнайна за мен причина хората харесват, а аз дори не искам да си представя какви са на вкус.
    Ама и аз съм една претенция :д

Град
    Beyond reality
    И аз обичам гювечета, лесни и вкусни са.
    Иначе има много готини рецепти за шоколадови торти от род на фъч. Само че без печене на балове и тн, правиш си го сам,слагаш в хладилника да стегне и става уникално. Мама прави такава,ако открия рецептата ще я пльосна.
    maDamn

Град
    Heaven
    Калпазанке, направи ли шоколадовата торта ?

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    Моля
    Калпазанка ме подсети да питам нещо за мъфините..Понеже нямам такава специална тавичка/силиконови формички, дали ще се получат някакви мъфини, ако ги сложа само в хартиени? Онзи ден четох за този вариант в Бг мама, ама да питам вас, ако някоя все пак е пробвала. Не искам да рискувам :Д
    Пробвала съм и всичко се разля.То така ако ставаше никой нямаше да си купува форми.

anonymous708973
    Guest
    Тонси, аз съм правила мини мъфинчета. От 30 имах само 3-4 разлети, но наистина не трябва да ги пълниш над половината.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Калпазанке, направи ли шоколадовата торта ?
    Бог ми е свидетел, страх ме беше, че ще попиташ

Правих я с готови блатове, сметаната я взех спрей, че нямам миксер, че даже и за няква жалка украса послужи. Сега отлежава в хладилника, може би като се върнем от кино, ще я разрежем

Пантерке, солените бяха с 50 мл олио, а шоколадовите с 240 гр меко масло Голям бой падна с тФа масло

anonymous708973
    Guest
    Що бе? Кво му има на маслото :д

след 2 секунди: Оле, ти нямаш миксер. Горката. Не си представям какво си го правила това масло.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си