.
Отговор в тема
Страница 28 от 198 ПървиПърви ... 182425262728293031323878128 ... ПоследнаПърви
Резултати от 676 до 700 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Към киселото мляко.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Без запръжка? Не.

Варианти много според вкуса - с/без сирене/кисело мляко/чесън, но за да са яйца по панагюрски трябва да се залеят със запържен червен пипер. Иначе са просто забулени яйца.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на draid
    Както и да е де. Аз ви написах оригиналната рецепта, а много хора си правят вариации както им е по вкуса, но тогава вече не говорим за яйца по панагюрски. Махнеш ли млякото или пък сиренето то се получава съвсем друго. Запърженото масло придава хубав аромат, който не може да се постигне с поръсване с червен пипер.

Ето още едно бързо нещо

Гювече

В гювече се сага на дъното някакъв салам/наденица/луканка/ кренвирш (каквото имате под ръка) от горе се нарязва един домат на четвъртинки или някакви резъни, добавя се лук ако харесвате, от горе една плочка сирене и малко масло. Захлупва се и се блъска в микровълновата за 2мин. Вади се, чукват се 2 яйца, бодват се с нещо, похлупва се и се връща за още 2 мин. Като цяло може да наблъскате всевъможни неща вътре тъй като е ядене което носи голяма доза фантазия.

Мега фен Аватара на SurfSky
    Ето го и моя опит за мъфини , по рецептата на ягодка ( strawberry88 )
    Направих 2на доза ... Като почнах да ги вадя мъфините от формичките , на по голямата част от мъфините течния шоколад беше отишал отдолу и ... Сложих смес,течен шоколад,парченце банан и пак смес ... Защо така течния шоколад отиде отдолу , а й май не ми са се понадули много ...

Последно редактирано от SurfSky : 03-31-2013 на 21:11

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Като видях банани и лошо ми стана
    Мразя.
    Иначе добре изглеждат.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на SurfSky
    В събота мисля да им сложа ягоди и портокалови корички в сместа и за отгоре да разтопя бяш и кафяв шоколад

anonymous708973
    Guest
    Тая седмица за първи път от мнооого седмици ще имам време... и желание да се завъртя в кухнята.
    За сряда съм планирала http://hihonas.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html. Правила съм го и преди, като замених част от изварата със сирене и пропуснах копъра и магданоза. Елементарно е, вкусно е, постно е

В петък ще правя (най-накрая) http://www.supichka.com/2013/02/nems...ulkov-mus.html и някакви мъфинчета за десерт, още не съм измислила какви.

Охо - може да пробвам шоколадово суфле! В най-лошия случай ще станат мъфини :д
    Рецепта - http://www.1001recepti.com/recipe/?r...le&ref=similar

А чийзкейка ще го оставя за другата седмица.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-01-2013 на 18:10

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За сряда съм планирала http://hihonas.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html. Правила съм го и преди, като замених част от изварата със сирене и пропуснах копъра и магданоза.
    А, това всеки път става уникално вкусно. Аз си обичам и без това подобни ястия, та ми е едно от любимите.

anonymous708973
    Guest
    О, я дай идеи за няколко запеканки.
    Без броколи и патладжан, ако може

О, я дай идеи за няколко запеканки.
    Без броколи и патладжан, ако може
    Карфиолът вариант ли е? :Д
    Последно правих с карфиол и гъби по тази рецепта: http://www.1001recepti.com/recipe/?r...gubi-i-karfiol
    За по-добър вкус аз лично бих добавила и сирене.
    http://www.1001recepti.com/recipe/?r...chuci-na-furna - тази също съм я пробвала, можеш да изключиш броколите :Д
    А с тиквички съм правила подобна на тази, която ти даде, но вместо кисело мляко, бях използвала прясно и вместо извара- сирене. Рецептата, която постна може да се отнесе към по-леките и здравословни варианти. Още един такъв (и него съм го пробвала, пак много ми хареса, особено с чесънчето :Д) : http://www.skinnytaste.com/2008/07/z...le-25-pts.html В този блог добри "скини" рецепти има ;д
    Последно редактирано от tonssy : 04-01-2013 на 19:38

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...87323894_n.jpg
    Картофена запеканка с топено сирене и шунка.
    Леля ми я е правила, чудничка ми изглежда
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Плам, наистина изглежда страхотно... Обожавам снимки на храна :д

Тонси, благодаря, ще ги опитам непременно
    Вероятно ще измисля някаква по-ухаеща подправка за първата рецепта, но пък и сиренцето ще реши проблема - дали бяло, или синьо.

Тонси, благодаря, ще ги опитам непременно
    Моля
    Калпазанка ме подсети да питам нещо за мъфините..Понеже нямам такава специална тавичка/силиконови формички, дали ще се получат някакви мъфини, ако ги сложа само в хартиени? Онзи ден четох за този вариант в Бг мама, ама да питам вас, ако някоя все пак е пробвала. Не искам да рискувам :Д

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    Моля
    Калпазанка ме подсети да питам нещо за мъфините..Понеже нямам такава специална тавичка/силиконови формички, дали ще се получат някакви мъфини, ако ги сложа само в хартиени? Онзи ден четох за този вариант в Бг мама, ама да питам вас, ако някоя все пак е пробвала. Не искам да рискувам :Д
    Пробвала съм и всичко се разля.То така ако ставаше никой нямаше да си купува форми.

Град
    пространството на Дисе
    Ще падна жертва на раховеца! От сместа за мъфини излязоха 13 солени, а имам само 12 форми! Какаовите и те не излязоха според сметката, а ме чака и торта! Тая нощ ще спя в кухнята! Но пък поне за солените отнесох похвали от мъжо, което значи, че заслужавам поне Нобел.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Запеканки, звучи мега странно :P

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Запеканки, звучи мега странно :P
    Убедена съм, че дори няма такава дума, ама от години му викаме така с майка ми

Град
    Beyond reality
    Е ,запечени рал'ти ,по-добре ли звучи
    Иначе днес правих сефте руло африка....
    МЕГА БРУТАЛНОТО СТАНА.
    Рецептата е по мамините :
    Продукти:

1 пакет бисквити Еверест
    7 с. л. пудра захар
    120 гр масло
    100 гр сухо мляко
    3 с. л. какао
    1бр ванилия
    100 мл вода
    2 с. л. ром
    Приготвяне:

За кафявата смес:

1 пакет бисквити(аз ползвах Еверест)
    3 с. л. пудра захар
    3 с. л. какао
    1 ванилия
    100мл вода

• Бисквитите се смилат и се объркват с останалите продукти.

За бялата смес:

1 пакет масло малък
    100 гр. сухо мляко
    4 с. л. пудра захар
    2 с. л. ром или коняк(аз го заместих с 15капки есенция ром и добавих 2 с. л. прясно мляко).

• Разбиваме хубаво всички продукти.
    • Разточваме кафявата смес върху алуминиево фолио във формата на правоъгълник, след което намазваме отгоре бялата смес и завиваме на руло.
    • Прибира се в хладилник за поне 3-4 часа, след което е готово за консумация.
    Бележки:

** Перфектна рецепта "Руло Африка" за бисквитено руло без печене
    http://www.gotvetesmen.com/images/re...4474_97669.jpg
    нещо такова прилича, но е по-завито, смисъл кафевия и белия пласт са по- навити.
    maDamn

Град
    Heaven
    Аз подобно правя, но под името сладък салам. И се смесват, не е в различни цветове. Но звучи супер :3

Град
    Beyond reality
    Това става мега сладко. Няма печене, няма дявол. Много чистичко се работи,абе идеалният сладкиш. Обожавам го.
    maDamn

Град
    Heaven
    Ако имаш форми за крем карамел ги сложи хартиените вътре.
    Първо така ги правех, в малките метални чашки за крем карамел, защото иначе в момента, в който сложиш една лъжица от сместа в хартиената формичка и тя се разтича и става мазало.
    После си купих силиконови форми и нямам такива проблеми вече, но по принцип трябва да сложиш хартиеното в нещо, за да си запази формата и изобщо да можеш да го сложиш във фурната без да тече наляво-надясно.

^Мда..и аз така си мислех. То е логично да се разтече.
    Оо да, имам за крем карамел, значи така ще направя. Тия дни се надявам да отделя малко време за кухнята :Д
    Мерси

Град
    Beyond reality
    И леля ми така ме научи мен, че е запеканка...
    има го в готварските среди
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    И леля ми така ме научи мен, че е запеканка...
    има го в готварските среди
    Има го в пловдивски район и централна България явно Тук не съм чул някой да го споменава

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Има го в пловдивски район и централна България явно Тук не съм чул някой да го споменава
    Дори и Маги пуснаха Малки тайни за запеканки. Едва ли това е местен диалект.

Аз да се поФаля- мъфините ми са екстра! Отлепят се идеално от хартията, не са сухи, но не са и сурови

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си