.
Отговор в тема
Страница 3 от 198 ПървиПърви 12345671353103 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 4966

Hybrid View

Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Тва си го крия.За момчетата от моя клас е гейско.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от Game_Fan98 Виж мнението
    Тва си го крия.За момчетата от моя клас е гейско.
    Момчетата от твоя клас са глупави.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на Irti
    Сега ще добавя няколко по-хубави рецепти, които често правя. Майка ми ме е учила на всичко. Мисля, че един мъж трябва да може да готви и че въобще не го прави гей, а даже печели повече точки пред жената.

Първо малко сладки работи:

Масленки

1 ч.ч. пудра захар и 1 ч.ч мека мас се разбиват на сняг. Едно по едно се прибавят 2-3 яйца и 1 ч.ч кисело мляко. Постепенно се прибавя брашно колкото поеме за по-меко тесто. С формички или шприц се оформят сладки и се пекат на силна фурна.

Крем с карамелизирана захар

Един литър прясно мляко завира и се сваля от огъня. Карамелизира се 1/2 ч.ч захар и се изсипва на тънки струйки в млякото. Бърка се докато се стопи карамела. Размива се 1 ч.ч нешесте и се сипва в млякото. Ароматизира се сс две ванилии.

Една рецепта за сладки

1 ч.ч. кисело мялко, 1 ч.ч. извара, 4-5 яйца, 1 ч.л. сода, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. мас.
    От всичко това се правят топчета овалват се в захар и се пекат.

Кайсиев сладкиш

4 яйца, 300гр захар, 200гр масло, 1 компот от кайсии.

Тавичката се маже с масло, Отцедените плодове от компот се нареждат с дупките надолу. Яйцата и захарта се бият до побеляване, след това при непрекъснато бъркане се прибавят брашното и маслото. Изсипва се върху кайсиите и се пече. Топлият сладкиш се полива със студения сок от компот и се реже изстинал.

Крем караме ( най-добрият сладкиш за мен и най-лесният)

1 литър прясно мляко, 8 с.л захар, 5-6 яйца. Разбърква се хубаво, налива се в чаши и се пече. Или в тава направо и после всеки куса.

Бухти

2 яйца, 1 ч.ч кисело мляко с 1 ч.л сода. Меси се твърдо тесто, разстила се на кора и се реже на формички. Може и на дребни топчета.

Кифлички

1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч стопена мас, 1 щипка захар и 1 сол, мая едно кубче или 1 пакетче. Маята се слага в топлото мляко със захарта, солта и малко брашно и се чака да втаса. После се изсипва в брашното, слага се маста и се меси меко тесто. Точи се кора, реже се и се правят кифли с различен пълнеж. Страхотни са.

Кратките и прости рецепти винаги стават едни от най-вкусните. Но както казах аз обичам предимно с месо да се занимавам и да си угаждам.

Пилешка кавърма

Необходими продукти за 2 порции: 400 гр. пилешко филе, 1 глава лук, 200 гр. гъби, 1 голям морков, 1 червена чушка, 2 яйца, 1 чаша бяло вино, ронена чубрица, щарена сол, черен пипер, олио.
    В по-голям тиган се нагорещява мазнината. Лукът и морковът се режат на ситно и се запържват в сгорещено олио. Пишелкото филе се нарязва на късчета и след като лукът е добил златист цвят, се слага в мазнината и се завърта няколко пъти, докато побелее. Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и чушката, нарязана на ленти. Когато леко поомекнат, се добавя чаша бяло вино или вода и подправките. Изчаква се да поизври 10-15 мин. и след това кавърмата се разпределя 2 гювечата. Запича се на 200 градуса 20-30 мин. В гювечетата се чука по едно яйце и се изчаква леко да се втвърди. Г/д 5 мин.

Облечено пилешко бутче

4 бр пилешки бутчета, пикантина, 1/2 пакът бутер тесто, 4 парченца шунка, малко кашкавал
    Изпичаме бутчетата по стандартен начин, поръсени с пикантина. След това върху всяко слагаме 1 парченце шунка и кашкавал. От отпусналото се бутер тесто изрязваме ленти по дължина, широки около 2 сантиметра. Вземаме една лента, издърваме я леко и с нея започваме да завиваме бутчето, като се стараем да се застъпи леко (тестото). Така правиме и другите и ги запичаме пак докато се зачерви тестото.

Пълнен заек

250 г. ориз, 100г бекон, 200г пресни гъби, 1 пакетче масло, джоджен, чубрица, черен пипер, сол, червен пипер, пикантина, 1 стрък праз.

Плънката се запържва и се пълни заека. Пече се около 2 часа. Лесно и вкусно.

Знам и още много за месо, ама взех, че огладнях от това писане. Тези ако са ви интересни ще дам още.
    Последно редактирано от Irti : 11-13-2012 на 06:56

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Ирти, кифлички, златен си :Д Само че не може ли тази мас да се замени с нещо друго?
    Everything changes, but beauty remains ...

Мега фен Аватара на draid
    Ирти, забравил си да споменеш, че за пълнен заек е хубаво да има по-едро животно Иначе задушеното е много добра алтернатива.

Мисля да изпробвам тия бутчета, интересни ми се видяха.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Супер темичка!

Значиии, ще дам една малко по-различна рецепта от тази на ирти за пилешкото.

Кръстила съм го пилешко в затвор хаха
    Нарязвате си и запържвате до златисто пилешко филе, добавяте по вкус - примерно гъби, царевица, грах, чушка .. Отделно рендосвате кашкавал и го посипвате в/у пилешкото, обръщате и веднага повтаряте, но трябва да стане бързо, че да не изсъхне кашкавалът ... и воала :Д

Много обичам и да правя брауни.
    3/4 яйца
    1 чаша захар
    сол, ванилия, шоколад
    1 чаша брашно
    1 пакетче какао
    1 пакетче масло (голямото, но не го слагате цялото)
    Разбивате яйцата със захарта, а в отделен съд смесвате другите съставки. После ги смесвате в едно до хомогенна смес, начупвате шоколада и печете на около 150градуса, в/у хартия за печене, не повече от 20мин. Уникално е!

Аз много обичам когато пържа месо да добавям грейпфрут, на зелената салата добавям портокал и ядки, в омлета също слагам мандарина/портокал. Доста добри комбинации :Д

Обожавам и всякакви запеканки да правя.
    Една рецепта за картофени кюфтенца:
    Сварявате си картофи, намачквате ги, добавяте кромид, овалвате ги в галета/друга панировка и печете/пържите.
    Картофи соте: (страшнии)
    Отново варите картофи, чакате да изстинат!, нарязвате ги на купчета, запържвате ги, поръсвате с копър и воала!
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

anonymous708973
    Guest
    Мисля, че един мъж трябва да може да готви и че въобще не го прави гей
    Точно. Определено мога да бъда спечелена с храна :д

Тия масленки бих ги направила с кеф, за да се упражня за Коледа, но тая мас мога ли да я заменя с масло? Май ще станат по-твърди обаче...

П.С. В момента правя руло "Стефани", кюфтета от тиквички и баница. Като станат, ще пусна снимки. :д
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-13-2012 на 13:33

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Относно маста ... не я заменяйте, става адски по-вкусно с нея и дори не се усеща, че е мас ...
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21 Виж мнението
    Относно маста ... не я заменяйте, става адски по-вкусно с нея и дори не се усеща, че е мас ...
    +1. Можеш да сложиш и олио, ама няма да е същото. Или пробвай с разтопено масло. Де да знам, аз с мас ги правя.

Да си поговорим малко за шницели.

По ловджийски:

4, шницела, по 50г олио и масло, 1 глава ситно нарязан лук, 1 чаша нарязани на филийки печурки, магданоз, половин лимон, 1 лъжица брашно, половин чаша бульон, може и от кубче, черен пипер, сил, 2 супени лъжици сметана.

Шницелите се посоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Изпържват сев горещо олио. Слагат се на йенска чиния и се покриват с фолио. В маслото и олиото се задушават лукът, гъбите и магданозът. Прибавя се черен пипер лимонов сок и сол. Шницелите се отвиват и сместа се разпределя върху тях. Мазнината се угасява с бульона и се разбърква с 1 лъжица брашно и със сметаната. Разбърква се на огъня и след като се посгъсти, се изсипва върху шницелите.

Шницел със сос от сирение.

4 шницела, 30 г масло, а за соса - 30 гр масло, 2 скилидки чесън, 125 г сметана, 125 г топено сирене с гъби, черен пипер, сол.

Шницелите се начукват и се изпържават в маслото. За соса маслото, сметаната и скучаният чесън се слагат на огъня и се стоплят, като непрекъснато се бъркат. Прибавя се сиренето, нарязано на ситно, и стои на котлона докато стане като крем и се внимава да не загори. Подправя се с червен пипер и сол. Шницелите се сервират със соса, сипан до тях на чинията, и с юфка за гарнитура.

Печенето агнешко бутче

Требват ви едно агнешко бутче около 2 кила, 5-6 скилидки чесън, сушен розмарин, 2 с.л масло, 4 с.л брашно, 1/4 ч.чаша зехтин, 1 с.л риган, сол, черен пипер, 1 с.л. захар, картофи.

Загрейте фурната до 180 С. В агнешкото бутче се правят прорези, в които се слагат резенчета чесън, а месото се натрива със сух розмарин. Бутчето се поставя в найлонов плик за печене във фурна - завързан и с един отрязан край. Бутчето се пече приблизително 2 часа - по 30 минути на 1/2кг месо. Приготвя се сос от сока, изтекъл от месото в плика - необходим в някъде около 1 ч.чаша. В тиган разтопете 2 с.л. масло. Добавете 4 с.л. брашно. Когато се разтворят добре, бавно прибавете течността от печенето, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Oбелете картофите и нарежете на по-едри парчета. Запържете ги в 1/4 чаша зехтин, сока от 1 лимон, 1 с.л. риган сол и пипер на вкус и 1 с.л. захар. След това картофите се прехвърлят в тавичка и се пекат на умерена фурна от 1 до 1-1/4 часа, като се разбъркват периодично и се поливат със зехтинова смес.

Много яка рецепта. Леко трудна. Имам я от някаква изрезка.

Свински ребра в сос от чесън и магданоз

Свинските ребра да не се отделят, за да не изпаднат между скарата. Соса приготвяме от олио, счукан чесън, магданоз, морска сол и оцет. Всичко се разбърква добре. Когато скарата е вече нагорещана, поставяме ребрата, предварително посолени. След като месото е готово се поставя в голям съд, където се нарязва и се поднася, напоено в соса.

Знам и много рецепти за мезета, защото всяка зима правя. Сушена сланина, варена сланина, суджук, пастърми и всякакви подобни.

Подобни ми ти работи.

Последно редактирано от Irti : 11-14-2012 на 07:27

Мега фен Аватара на xoxi
    Пантерке, ще ти покажа няколко идеи от интернет, които си бях откраднала:

Става атрактивна закуска, въпреки, че повечето като вкус не са нищо особено. Когато има гости, също е добра идея да се направи нещо такова, въпреки, че отнема страшно много време.
    Иначе за сандвичите нямам какво да споделя много. Хващаш една или две филии и слагаш каквото ти е пред очите. Рядко се получават лоши комбинации.
    Последното откритие, което направих е, че краставиците и кашкавала са добра комбинация. Може малко маргарин отдолу (аз предпочитам без него), отгоре краставички и над тях кашкавал. Запича се докато започне да се разтопява кашкавала, не се изчаква да стане златист. Така краставичките остават свежи отдолу, а не се загряват и не губят вкуса си. От опит мога да кажа, че топлата краставица е отвратително нещо.
    За закуска на мъжката част приготвям и едни специални 'двойни' сандвичи. Слагам примерно кашкавал, краставица, домат и най-отгоре кайма и запичам на скарата. След това обръщам сандвича и от долната страна слагам същите продукти и отново запичам. Получава се дебел и засищащ сандвич.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    при мен е много зле положението

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Ирти, тея ребърца ако ги метна във фурната (поради липса на скара) ще се получат ли? Такова нещо не съм готвила досега, а пък много ги обичам.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Ирти, тея ребърца ако ги метна във фурната (поради липса на скара) ще се получат ли? Такова нещо не съм готвила досега, а пък много ги обичам.
    Ми не знам, човече, ама предполагам ще станат. АМа ишщо не ти пречи да идеш на планина с приятели и там покрай огъня да ги направиш

Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Ето и нещо от мен:

Пилешки Хапки с кашкавал

-пилешко филе (половин килограм).
    -кашкавал (250 грама са достатъчни)
    -яйца(2-3)
    -брашно(обикновено слагам 4-5 супени лъжици)
    -галета(колкото брашното)
    -сол
    -олио

Сварявам пилешкото филе заедно със солта.
    После го оставям малко да се охлади и го режа обаче на по-едро.

Кашкавала се настъргва отделно.

После завивам пилешкото в кашкавал като притискам.

Накрая овъргалям хапките в брашното,после го овъргалям в яйце,
    накрая в галетата и пържа.

Бях го чел преди в един сайт,обаче промених това онова и сега
    са супер.Много вкусни стават.

П.С.-Сервирайте с чеснов сос.

Цаца

-цаца
    -брашно
    -олио
    -лимон
    -бирааа

Ако цацата е още замръзнала я оставям да се размрази.
    След това овъргалям всяка рибка в брашно и пържа.

Като се опържи изстисквам малко лимонов сок.

Сервирайте с една чаша бира.
    Последно редактирано от Game_Fan98 : 11-14-2012 на 12:35

Супер фен Аватара на paradosou
    Тепърва ми предстои да се превърна в кулинарен маг :Д, засега са ми сравнително скромни уменията. Последно правих бисквитена торта, ама не от тия стандартните, които са супер лесни и стават за 15-20 минути, ами по по-различна рецепта :Р (може по-късно да я постна). Изключително рядко се случва да ме осени музата и да предпочета да си правя експерименти в кухнята пред това да почета книга примерно или да отидем да се помотаем с приятели.

anonymous708973
    Guest
    Да се похваля, че и кюфтенцата от тиквички, и рулото "Стефани", и баницата ми се получиха идеално :д

Banned Мега фен
    всичко,което ми се стори вкусно готвя ... почти всеки ден дори и да има нещо у нас аз си правя и ей така нещо странично ... май най много обичам пици и спагети да правя + торти и изобщо сладки с шоколад .. салати всякакви си правя,но обичам да е с поне 5-6 неща ...задушени зеленчуци също много често си правя... обикновено пиша с какво разполагам цъкам няколко рецепти от нета и която ми хареса ... 16

edit: а да... едно от нещата,които много обичам,но рядко правя е крем карамел с кроасани ( с шоколад)

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    всичко,което ми се стори вкусно готвя ... почти всеки ден дори и да има нещо у нас аз си правя и ей така нещо странично ... май най много обичам пици и спагети да правя + торти и изобщо сладки с шоколад .. салати всякакви си правя,но обичам да е с поне 5-6 неща ...задушени зеленчуци също много често си правя... обикновено пиша с какво разполагам цъкам няколко рецепти от нета и която ми хареса ... 16

edit: а да... едно от нещата,които много обичам,но рядко правя е крем карамел с кроасани ( с шоколад)
    Дай някоя любима рецепта

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Дай някоя любима рецепта
    кажи за какво г/д.

Banned Мега фен
    http://yoli-www.blogspot.com/2009/11/blog-post_17.html това е една от любимите ми торти

Супер фен Аватара на shmatarok
    Аз минавам да похваля на xoxi картофите и салатата на PullMeCloser, които ме нахраниха днес. Много добре се получиха, мерси за рецептите. Скоро смятам да изпробвам някоя от манджите на Ирти, още докато четох започнах да си ги представям в чинията.
    PullMeCloser, как точно приготвяш млечния сос обаче, защото аз правих салатата със сос цезар и вярвам резултатът не е същия? :Д

Иначе за отчета, откакто живея сама взех да се понаучавам да готвя, преди можех само салати, сандвичи и яйца да правя. Д: Смея да твърдя обаче, че уменията ми за последните два месеца доста се развиха (е, какво няма - пусти глад иначе ), ама имам още много хляб за ядене и манджи за готвене, че да придобия задоволително кулинарно самочувствие.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Аз минавам да похваля на xoxi картофите и салатата на PullMeCloser, които ме нахраниха днес. Много добре се получиха, мерси за рецептите.
    Ау, любимото ми ядене с картофи! Много се радвам, че ти е харесало.

Аз пък скоро ще пробвам тортата на FuCKkK13. Много вкусна ми изглежда.
    И спря да се върти за миг земята..

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Ау, любимото ми ядене с картофи! Много се радвам, че ти е харесало.

Аз пък скоро ще пробвам тортата на FuCKkK13. Много вкусна ми изглежда.
    един съвет... пише
    3 ч.ч.смлени орехи
    1 с.л.брашно

не го спазвай.. ще ти се разпадне блата.. сложи 2 чаши орехи и чаша и половина брашно.... поне на мен първите два пъти ми се разпаднаха и реших така да направя.. просто 1сп.л. не може да слепи цели 3 чаши с орехи.... пробвай ако искаш и както е по рецептата,но да те предупредя че може да не се получи...

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    обожавам да готвя, мразя да чистя после
    правя палачинки, http://bglog.net/Zdrave/9624 тази рецепта, перфектни ми стават, а и като се усъвършенствах с мятането във въздуха стават още по-хубави
    кекс с лимонада/газирано, рецепта точна не знам, не мога да пиша в момента
    3 минутно кексче брауни с едно яйце, не е най-хубавото нещо, но си правя от време на време като ми се занимава, после чашите са мазало ,ама карай
    картофи, нарязани, поръсени с босилек, уни подправка ,кашкавал, сирене и малко зехтин и сол във фурната...уникално
    супа топчета,пилешка супа, ориз с пилешко (със запържване), мусака, сърми, пълнени чушки..
    таратори, картофено пюре, крем-супи от различни зеленчуци
    като ми е лигавко си правя пюренца някакви, тип бебешки, много ми харесват :Д
    крутони , различни сандвичи на сандвич мейкъра
    макарони/спагети/талятеле с различни сосове, най-често болонезе или карбонара или зеленчуков
    пържени филии,лангиди,бухти
    салатки повече през лятото, т.к. мразя зеленчуци (летни) през зимата, тип домати,краставици или марули
    толкова са изкуствени и гадни, че не мога да ги ям,честно казано

*кисело зеле със свинско също правя
    както и торти-Парфе през лятото, през зимата бисквитена, домашна с ванилов крем, сметанова с боровинки..всичките с готови блатове/бисквити, не мога да се занимавам да пека по 100 часа и да не е сигурно ,че ще се получи...
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Пържени и бъркани яйца, пържени филии, сандвичи, палачинки (ако не забравя да сложа олио ;дд). На 13, във Вторник ставам на 14

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си