2 по-големи пакетчета бисквитки (няма значение какви - обикновени, пшенични, какаови, етц; аз мойте ги правих с обикновени)
масло
около 600 до 800 грама Филаделфия крем сирене обикновено
1 чаена чаша пудра захар
3 чаени лъжици брашно
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
Натрошваш бисквитите на много дребни парченца в една купа. Междувременно разтапяш маслото. Нужно ти е достатъчно масло, че да навлажниш строшените бисквити. Изсипваш разтопеното масло при бисквитите и разбъркваш. Взимаш съда, в който ще правиш чийзкейка (препоръчително е да е такъв, който можеш да отвориш после ((откопчаеш, ли там как се вика :Д)), Постиляш бисквитите с маслото в съда и притискаш плътно с чаша, лъжица или пръсти към дъното.
Взимаш друга купа и в нея изсипваш филаделфията, пудрата захар, сметаната и брашното. Можеш да добавиш и ванилия. Яйцата се добавят едно по едно и се разбърква хубаво, докато не стане не-много течна смес. Можеш да използваш и миксер.
Изсипваш получената смес при бисквитите и слагаш да се пече на 150 градуса за около 40-50 минути. След като спреш фурната, не бива да вадиш кейка веднага тъй като от рязката промяна в температурата повърхността може да се напука. Оставяш го вътре да се охлади, и после тикаш в хладилника за една нощ.
После ядеш :Д Отгоре можеш да разтопиш шоколад или да сложиш мармалад и плодове. Каквото поискаш, всъщност. Моя си беше обикновен.